El Santboià tasta la primera derrota… i el Reus B, el primer triomf

Jornada d’estrenes al grup 2 de Primera Catalana. Unes positives, com la del nou filial del Reus, que ja sap guanyar. D’altres no ho són tant, com la primera derrota del Santboià a un camp complicat com el del Suburense. Un dia havia de ser…

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
La imatge de Rafa Leva ho diu tot, després de la primera derrota del Santboià a mans del Suburense // FOTO: David Ferrer (fcsantboia.cat)

Set jornades han hagut de passar perquè el Santboià patís la seva primera derrota en aquesta lliga. Un dels ‘galls’ de la competició no ha pogut aguantar el ritme de Balaguer i EFAC i ha sofert una dura ensopegada lluny del Joan Baptista Milà que li fa perdre el co-liderat.

Els visitants es va enfrontar amb un Suburense que necessitava el triomf si no volia perdre pistonada respecte als de dalt. El partit no va poder començar millor pels locals, donat que en la seva primera aproximació de perill, Marcos García va fer l’1-0 al minut 13. No va ser fins a la segona meitat quan Pascua al 74 va sentenciar el matx col·locant el 2-0 al marcador d’Aiguadolç. El gol de l’honor dels visitants va ser obra de Josele, al 84. Amb aquesta derrota els de Juan Camilo Vázquez cauen de les primeres posicions.

Una situació completament oposada és la viscuda pel Reus B Cambrils que ha aconseguit la seva primera victòria de la temporada al imposar-se per 0-1 lluny del Municipal de Cambrils.

Aquest onze del filial del Reus passarà a la història cpom el primer que va guanyar a Primera Catalana // FOTO: @reusbcambrils

Els de Lluís Albesa es van desplaçar fins a Viladecans per intentar sumar el seu primer triomf i gràcies a un solitari gol de Lora al minut 5, l’objectiu es va poder complir i van poder tornar amb els tres punts sota el braç.

Va ser un encontre molt disputat, on un dels millors del filial del Reus va ser el seu porter, Sillero qui va quallar una gran tarda amb grans intervencions. Tres punts d’or que permeten sortir del descens al conjunt del Baix Camp i un punt de partida per a canviar les sensaciones del que fins ara han viscut aquesta temporada.

És cosa de dos

Si la jornada passada la part de dalt la comandaven 4 equips, aquesta, dos s’han quedat fora de la zona noble i privilegiada de la taula. Balaguer i EFAC han fet els deures i continuen amb el seu duel particular pel lideratge del grup 2.

Els balaguerins, a priori, tenien un partit bastant assequible, ja que van viatjar fins al Morell per enfrontar-se amb el cuer de la competició. Va ser un encontre sense gaire història on els visitants van dominar de cap a peus i els locals no van tenir cap oportunitat. La superioritat lleidatana es va veure recompensada, poc abans del descans, amb el doblet d’Eizaguirre als minuts 40 i 43 que va posar el 0-2 al marcador. A la represa el guió va continuant sent el mateix i el domini dels de Jordi Cortés es va fer, encara més evident després de l’expulsió de Martínez al 83 per doble groga. Tres minuts més tard i amb deu homes, els morellencs van veure com els de La Noguera, amb un altre doblet aquest cop de Soldevila als minuts 85 i 88 van sentenciar el partit, agreujant encara més la delicada situació del conjunt d’Angoy.

Alegria desboradad al vestidor de l'EFAC // FOTO: @efac1926
Alegria desbordada al vestidor de l’EFAC // FOTO: @efac1926

Si el Balaguer continua intractable, l’EFAC cada jornada que passa és una realitat que lluita amb els grans per fer-se un lloc el més amunt possible i deu ni do si ho està aconseguint. Aquest cap de setmana va desplaçar-se fins a Vila-seca per veure’s les cares amb un Vila-seca en ratxa i amb la moral pels núvols. Un solitari gol al minut 5 de Joel de penal va donar els tres punts als visitants. Tres punts molt treballats en un encontre on els locals van haver de patir de valent per endur-se la victòria i on el rival va acabar jugant amb deu jugadors per l’expulsió d’Antonio Domínguez al 88. Triomf que permet als de David Giménez co-liderar la taula una setmana més.

Ja hem vist com el Santboià patia la seva primera derrota de la temporada però no ha estat l’únic a patinar. El Vilanova va veure com la seva visita a Sant Carles de la Ràpita va acabar amb tres gols en contra i la pèrdua del lideratge. Pau Ripoll amb un xut des de fora de l’àrea, va obrir la llauna al minut 21. Els visitants es van refer i 15 minuts després, Moreno va aconseguir igualar l’encontre però Gaby Fernández just abans del descans va posar de nou per davant als ebrencs. Amb el 2-1 es va arribar a la mitja part. Els segons 45 minuts van servir perquè Sergi José ampliés el resultat amb un gol al minut 59 que va sentenciar el partit i que deixaven els tres punts a casa.

Cap amunt

Les ensopegades de Santboià i Vilanova les van saber aprofitar altres equips per pujar esglaons a la taula i situar-se a l’estela dels líders. Estem parlant del San Cristòbal, del Vista Alegre i de la Rapitenca. Tres conjunts que sense fer gaire soroll i mostrant una gran regularitat es veuen lluitant a la zona alta.

El San Cristóbal va treure profit de la seva visita a Alpicat // FOTO: @FutbolAlpicat

El San Cristòbal no ho va tenir gens fàcil per guanyar a un Alpicat que va jugar més de mitja part amb deu per l’expulsió (minut 42) del seu porter, Crisos, per vermella directa en aturar amb les mans una ocasió manifesta de gol. El matx va començar amb alternatives i ocasions de gol per tots dos equips però va ser Armenteros al minut 14 qui va rematar una centrada al fons de la xarxa, fent pujar el 0-1 al lluminós. Gol que va fer que els locals passessin a dominar el partit encara que el resultat ja no es mouria i els tres punts volarien cap a Terrassa.

Per la seva banda el Vista Alegre va aconseguir una de les golejades del cap de setmana en endossar-li 4 gols al Sant Ildefons a Can Vinader. Els locals no van tardar gaire a obrir el marcador, Gilberto al minut 3 i Stepan al 8 van posar el 2-0 quan encara no s’havien jugat el 10 primers minuts. Per tancar la golejada, però, es va haver d’esperar fins a les acaballes de l’encontre on Izquierdo al 74 i Gilberto, amb el seu segon gol al 79, van tancar el compte golejador dels d’Eloy Martínez. Gran victòria dels de Catelldefels que els permet pujar a la cinquena plaça.

Dinàmiques negatives

Una setmana més, una jornada menys i les coses per la zona baixa de la classificació no canvia i cada cop als equips ficats en la zona de descens els hi costa més guanyar. Un d’aquests conjunts que encara no coneix la victòria és el Jesús i Maria qui aquesta jornada va tornar a perdre i s’enfonsa cada dia més en la zona calenta de la taula. Aquesta vegada el seu botxí va ser el Rubí de Sergio Alegre. El partit va començar amb un minut de silenci per la mort del pare d’un jugador del futbol base del Rubí. Un cop la pilota es va posar a rodar, el domini va ser dels locals, els quals només van necessitar 16 minuts per posar-se per davant gràcies a un gol de Brian Canalejo. Tot i les lesions d’Hernán al 19 i Pablo Alonso al 57 els barcelonins van continuar amb el seu domini amb un gran Jan. Per la seva part els ebrencs van crear cert perill a la contra durant segons 45 minuts però insuficient per inquietar el marcador. Peralta la 82 va acabar amb qualsevol esperança visitant en fer el 2-0 al minut 82.

Per últim, un Igualada sumit en una dinàmica molt negativa i en descens, va rebre a Les Comes a un Lleida Esportiu B amb ganes de continuar sumant. Els locals van apretar des de l’inici mostrant-se intens i profund, no obstant van ser els lleidatans els qui van obrir el marcador mitjançant Javi Martínez al minut 21. Els de l’Anoia van continuar sent superiors, creant ocasions clares de gol i una d’aquestes, la va aprofitar Baraldés per igualar el matx quan corria el minut 75. Quan tot semblava dat i beneït i que els punts es repartirien, Benseny al 88 va fer el gol de la victòria pel filial blau.