El Santboià acaricia la Tercera Divisió mentre el Vila-seca fa olor a Segona

El Santboià marxa de Setmana Santa amb els deures fets i amb un peu i mig a Tercera després de la seva important victòria contra el Sant Ildefons

CAROLA UGRINOVIC @CarolaUgri
El Santboià, molt a prop de la Tercera / FOTO: FC SANTBOIÀ

Jornada prèvia a les vacances de Setmana Santa i sembla que tot és comença a aclarir, almenys per la part alta de la classificació on aquest cap de setmana el Santboià ha donat un autèntic cop de puny sobre la taula.

Els de Sant Boi van rebre al Joan Baptista Milà a un Sant Ildefons amb la temporada salvada i situat a la zona tranquil·la de la taula. Bon partit entre dos bons conjunts i que és va acabar decidint amb un solitari gol de Josele al minut 9. Els visitants, tot i el bon joc no van gaudir de clares oportunitats de gol, tot el contrari que els locals que van poder sentenciar el matx en més d’una ocasió. Triomf importantíssim pels de Piti que tenen la Tercera Divisió cada cop més a prop i obrin una escletxa de 4 punts respecte als seus rivals més directes.

També molt a prop, però en aquest cas de la Segona Catalana és troba el Vila-seca després de l’empat d’aquesta jornada. Els d’Edu Franco és van haver de desplaçar fins al Municipal de Riudoms per disputar el seu encontre contra el Viladecans. Un canvi de camp que no els ha anat gens bé. Els visitants van sortir mossegant i no van trigar gaire a obrir el marcador amb un gol d’Eric Jiménez al minut 6. Els locals van despertar i Sardà va fer licitar l’empat a l’electrònic. A partir d’aquí els vilasecans van passar a dominar el partit amb ocasions, tanmateix amb l’1-1 és va arribar al descans. A la represa, els de Paje van estrènyer al seu rival que va cometre moltes errades i pèrdues al mig del camp que van estar a punt de costar-li molt car. Repartiment final de punts que de poc li serveix al conjunt tarragoní que, una setmana més, és troba en promoció de descens.

EMPAT ESTÈRIL

Can Anglada és va vestir de gala per presenciar, sense cap mena de dubte, el partit de la jornada entre Sant Cristóbal i Balaguer. En teoria un autèntic partidàs i que a la pràctica és va traslladar damunt del terreny de joc. Un empat a 3 estèril per a tots dues i molt beneficiós pel Santboià.

Encontre boig i trepidant on els de Jordi Cortés van veure com els locals els hi van remuntar dos cops el matx. Primer Hassen i Cabrera van neutralitzar els gols inicials de Sergi i Genís. Més tard, Albert al minut 75 va tornar a equilibrar el partit en igualar el gol d’Adrià.

Quarta posició del Reus B en la Primera Catalana/ FOTO: REUS D.

SUMAR I SEGUIR

Empat anterior que també beneficia, i molt al Reus B. Un filial roig-i-negre sense sostre que vol continuar donant guerra fins al final i somiar, per què no amb el seu segon ascens consecutiu. Aquest cap de setmana obria la jornada en un encontre, a priori, fàcil contra el Rubí. Però cap de bestiar més lluny de la realitat. Els de Lluís Albesa van patir de valent per endur-se els tres punts. Els espectadors del Municipal de Riudoms van veure com els visitants van sorprendre amb un gol de Jordi al cap de 5 minuts del començament. Els cambrilencs no van desesperar i a poc a poc és van fer amb el control del matx. Figo amb el seu doblet va permetre capgirar el marcador convertint-s’en l’autèntic protagonista de la triga i salvador del seu equip.

VACANCES TRANQUIL·LES

Un altre equip que somriu i a qui li està sortint tot a la perfecció és l’Igualada. Segona victòria seguida que els permet allunyar-se del descens i situar-se a la zona mitjana. Aquesta jornada arribava a Les Comes la Rapitenca amb la intenció de guanyar i acabar així amb la ratxa negativa de les últimes jornades. Partit molt travat, amb poques ocasions de gol i amb uns locals que no van poder realitzar el seu joc de toc. Eloi al minut 63 va marcar el gol, que al cap i a la fi, seriosa definitu. Tanmateix, la jugada decisiva és va produïr al minut 75 quan l’àrbitre va xiular penal a favor dels visitants. Dani va aturar el llençament i els tres punts és van quedar a Igualada.

Un punt per sota dels igualadins trobem al Vilanova, el qual és va imposar al Morell per 2-1 i és va refer de la derrota de la setmana passada. Juanjo de penal al minut 32 va obrir la llauna pels locals, no obstant això, l’alegria només va durar un minut, el que va trigar Óscar a igualar el marcador. No seria fins als 10 darrers minuts quan un gol de Víctor Morillas va perforar de nou la porteria morellenca per fer el 2-1. Els locals van acabar amb 10 jugadors després de l’expulsió de Daniel Prengui per doble amonestació al 87. A la banqueta local, Adrián Sánchez va veure la vermella directa al 81.

Gol d'Erik Jiménez/ FOTO: SANDRA VERICAT
Gol d’Erik Jiménez/ FOTO: SANDRA VERICAT

Si els triomfs d’Igualada i Vilanova els hi donin aire per respirar més tranquils, la derrota del Suburense al camp del Lleida B fa, gairebé impossible la salvació dels sitgetans. Un 3-0 contundent en un gran partit dels lleidatans on els ocasions és van anar succeïnt. Pau, Joel Hortes i Martínez van ser els artífexs d’una dels golejades del cap de setmana.

No gaire lluny d’allí, concretament a Almacelles, és va tancar la jornada amb el derbi entre l’EFAC i l’Alpicat. 4-1 a favor dels almacellencs que no van tenir compassió dels seus veïns. Garriga va donar la sorpresa en posar per davant als visitants al minut 33. Només va ser un miratge, ja que, un hat-trick de Joel (el darrer de penal) i un altre gol d’Enric van capgirar i sentenciar un matx que no va tenir més història després que els alpicatins és quedéssin en inferioritat numèrica per l’expulsió de d’Egea al minut 58.