El Sant Andreu ha de reescriure la història

L’equip quadribarrat, que ha viscut una pretemporada atípica, no té la plantilla tancada. El rendiment de l’equip a la lliga és una incògnita, però amb Manolo Márquez a la banqueta no es pot descartar res

JORDI MESTRES @jordimestres7
Manuel Camino i Manolo Márquez, les dues grans cares noves del Sant Andreu // FOTO: uesantandreu.cat
Manuel Camino i Manolo Márquez, les dues grans cares noves del Sant Andreu // FOTO: uesantandreu.cat

Si no ha estat l’estiu més mogut de la història del Sant Andreu poc li ha faltat. El 22 de juny Dinorah cedia pas a Camino i el 3 de juliol Manolo Márquez assumia la banqueta. Massa tard, potser. Quan tothom tenia l’equip perfilat, al Narcís Sala encara no s’havia començat. La plantilla, de 19 futbolistes, no està tancada i el diumenge ja es debuta contra el Masnou a la lliga. Passi el que passi, la supervivència de l’entitat ja és un primer pas: “Quan les coses estan a punt de desaparèixer és quan les comences a valorar. Això ha passat al Sant Andreu”. Paraula de l’entrenador.

Manolo Márquez, entrenador associat a l’èxit tant a Badalona com al Prat, és el líder escollit per a reflotar el club. L’experiència és un grau i durant la pretemporada ha insistit en què la situació és la que és i no cal tornar-se bojos. A l’Històrics, per exemple, va acudir amb l’equip que tenia i va fer el que podia. Aquest és el resum d’una pretemporada amb un balanç de 2 victòries, 2 empats i 2 derrotes, amb 7 gols a favor i 7 en contra.

Poques conclusions se’n poden extreure, ja que hi ha hagut de tot. No podia ser d’una altra manera tenint en compte que hi ha hagut 14 altes i només segueixen Manu i Xavi Jiménez. Fins a 10 futbolistes de la temporada passada han marxat a altres equips per a seguir jugant a la Segona B, inclòs el gran capità Morales. Només queda per resoldre el futur de Llamas i Manu Viale.

Amb això, i les incorporacions que falten, el Sant Andreu afronta la primera temporada a Tercera Divisió des del 2008. La història el categoritza com a favorit, però la realitat el convida a anar pas a pas. Sense tornar-se boig. Primer, diumenge a les 20 hores contra el Masnou. Serà l’estrena al Narcís Sala. El debut oficial de Manolo Márquez. L’inici d’una nova etapa.