El Sant Andreu assalta Olot

L’empat entre setmana del Sant Andreu davant del Palamós, la victòria al camp de l’Olot, mesclat amb un nou empat de l’Ascó, deixa als de Narcís Sala en zona de play-off d’ascens, en una jornada on s’han vist 22 gols i on a la zona baixa s’han protagonitzat les victòries del Manlleu i Sabadell B que ho ajusta tot

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER
Golàs de Toro i triomf de la UE Sant Andreu/ FOTO: JORDI MESTRES

L’Olot pateix una minicrisi de resultats després d’encadenar -per primer cop a la temporada- dues derrotes consecutives. Si la setmana passada perdia a Terrassa, aquesta ho feia a casa, sent la primera de la temporada com a locals. El Sant Andreu tenia les idees clares i no volia desaprofitar l’ocasió, però els tocava tirar d’èpica a la segona part. Els de la Garrotxa encarrilaven el partit amb dols gols als minuts 29 i 47.

Els barcelonins no abaixaven els braços i, esperonats per la seva afició, aconseguien el que ningú encara havia estat capaç de fer enguany; remuntar dos gols a l’Olot i marxar amb els 3 punts. Ho feien gràcies als gols de Gassama (58′), Muñoz (74′) i Toro (87′). El Sant Andreu tanca la jornada en play-off. (30a JORNADA- CLASSIFICACIÓ)

La derrota de l’Olot deixa oberta la primera posició. El Peralada ho sabria aprofitar i guanyava al Palamós que fa un pas enrere en la lluita per la quarta plaça. Un gol en pròpia de Sergio Garcia poc abans d’acabar la primera part donava la victòria momentània als locals. A la represa, Serrano marcava molt de pressa el segon gol que deixava el partit sentenciat.

Golejada del Vilafranca que es consolida encara més a la tercera posició (+6 punts respecte de la quarta plaça). Fins a sis gols li marcaven al Granollers que pagarien cara l’expulsió de Mur al minut 26 de partit. Oribe seria autor de tres gols (en 26 minuts de diferència), liderant la victòria per 6-0.

L’Ascó cedeix, després de moltes jornades la quarta posició i pagava car l’empat sense gols davant de la Montañesa a casa. Partit on els ebrencs no s’han trobat còmodes i on s’han vist poques ocasions de gol. Els de Santi Castillejo han sumat només 1 punt dels darrers 12.

El Terrassa i la Pobla de Mafumet perdien una oportunitat de posar-se més a prop del play-off. Els egarencs perdien 1-0 al camp del Manlleu, que sumava una victòria determinant per creure amb la salvació. El gol de Juanes (43′) servia als locals per sumar els 3 punts, i encara que jugarien 30 minuts amb un menys, amarrarien els 3 punts. Per la seva banda, la Pobla de Mafumet perdia 12 jornades més tard. Ho feia davant del Santfeliuenc (1-0) per un gol al minut 20 de partit (Areito). Els locals van estar més intensos i la Pobla no va saber trobar el joc que els caracteritza.

L’empat del Júpiter davant del Cerdanyola i la derrota del Castelldefels a Vilassar de Mar deixen al conjunt groc del Castelldefels com a nou cuer, això sí empatat amb el Júpiter que puntuava a La Verneda gràcies al gol d’Axpe (39′) que contrarrestava un gol ràpid d’ElHadji (3′). El Castelldefels perdia per la mínima a Vilassar de Mar que posa més difícil les opcions de permanència. Ginés, poc abans del final del descans faria l’únic gol del partit. Els de Manel Moya s’allunyen encara més de la zona baixa. Qui també s’hi allunya és un Europa que aquesta jornada s’agradava, golejava al Figueres i se situa amb dos partits de marge respecte del descens. Abel Rita obria el marcador al darrer minut de la primera part, i González, a la represa situava el 2-0. Del 44′ al 48′ dos gols que farien mal al Figueres, i que veuria com des del punt de penal Reverter sentenciava al minut 66.

El Sabadell B marxava de La Jonquera amb els 3 punts. Tres punts vitals pel filial que veu com la permanència està més a prop que mai. Quarta victòria en els últims sis partits, que fan creure amb les opcions de salvació. El gol arribava molt aviat. Al minut 5 Montero marcava en pròpia, un gol que acabaria sent decisiu.