El San Cristóbal agafa avantatge cap a Tercera

El líder es distancia al capdavant de la taula gràcies a les ensopegades dels seus perseguidors en una jornada on el Vila-seca guanya i segueix lluitant per abandonar la catorzena posició

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
El San Cristóbal guanya i es consolida al capdavant de la taula // FOTO: Twitter CP San Cristóbal

Recta final on el marge d’error cada cop és més petit. Set jornades per endavant i moltes coses per decidir i això es nota en el grup 2 de Primera Catalana. La pressió cada vegada és més forta i a alguns conjunts els hi comença a passar factura. Tanmateix, aquest no sembla ser el cas del San Cristóbal. (RESULTATS 27a JORNADA i CLASSIFICACIÓ)

El líder va rebre a Ca n’Anglada a un dels conjunts més en forma del grup, un Lleida Esportiu B que volia refer-se de la seva darrera derrota i continuar somiant amb la promoció d’ascens. El San Cristóbal no va donar gaires opcions al filial blau i al minut 8 ja guanyava gràcies al gol d’Aitor. De nou, Aitor va fer pujar el segon al marcador al minut 34. Amb aquest 2-0 es va arribar al descans. A la represa, Modou al 67 va posar emoció en marcar el 2-1. Emoció que es va esvair 5 minuts més tard, quan Mario va establir el definitiu 3-1. Tercera victòria seguida dels parroquians que es consoliden i obren escletxa al liderat.

Empats insuficients

El segon classificar, el Martinenc va ensopegar en no passar de l’empat a casa contra l’Alpicat. Una primera meitat dominada pels diables vermells, tant en la possessió com en les ocasions, va donar pas a uns segons 45 minuts totalment oposats. Els visitants apretaven i creaven perill mentre que el seu rival arriscava massa. Quan tot feia presagiar que el 0-0 no es mouria, Xavi Gomà va culminar una gran contra per afusellar Barragán i fer l’1-0 al minut 82. No seria fins al temps afegit quan Javi Sánchez signaria les taules. Sisena jornada sense perdre pels homes de López.

Mateix resultat es va produir al Municipal de Viladecans on Viladecans i Sant Ildefons van empatar a 1. Mal resultat per uns locals que, tot i gaudir de clares ocasions de gol, sobretot durant la primera meitat, no van tenir la punteria afinada com demostra el travesser de Borja en un llançament de penal al minut 25 i que hagués pogut canviar el signe del partit. En els segons 45 minuts, els visitants van mostrar-se més seriosos i el seu bon treball va tenir premi al minut 67 quan Gorrea va enviar la pilota al fons de la xarxa. Els de Cornellà van aguantar el resultat fins que Xavi Arias va rematar de cap una sortida de córner i va igualar l’encontre. Era el minut 87 i el marcador ja no es va moure. Empat que allunya als homes de Paje del liderat.

No fallen

Si segon i tercer van fallar, Efac i Sants no ho van fer. El primer va rebre al Municipal d’Almacelles a un Igualada que volia trencar amb una ratxa de 5 jornades sense guanyar. Tot i el 3-0 final, els visitants van realitzar un bon partit encara que la falta d’encert de cara a porta els va acabar penalitzant. Pel que fa als locals, Òscar Canadell després d’una gran passada entre línies al minut 9, Juclà al 22 i Barco en culminar una contra al 88 van ser els artífexs de la golejada. Tercer triomf consecutiu i cinquena jornada sense perdre dels lleidatans.[/caption]

Dinàmica semblant porta el Sants, el qual va sumar la seva quarta jornada sense perdre en desfer-se de la Rapitenca al camp de l’Energia. Cervantes va avançar als locals a la mitja hora de partit i amb aquest resultat va concloure la primera meitat. A la segona part, els barcelonins es van quedar amb 10 per l’expulsió d’Adri Navarro al 63 en veure la segona groga. La inferioritat numèrica no va afectar l’equip de Lossio, sinó tot el contrari, ja que va ampliar la diferència al marcador amb el gol de Gaudioso al 74. El gol visitant va ser obra de Sabaté al 83.

El Vila-seca guanya i resisteix

La jornada es va obrir el dissabte a la Feixa Llarga on Unificació Bellvitge i Tortosa, cuer del grup, van disputar un encontre a vida o mort. Dos conjunts separats només per 3 punts, obligats a guanyar per no quedar desnonats i poder seguir somiant amb una permanència, matemàticament encara possible. La tarda no podia començar millor pels locals que van veure com els gols de Robert i Danilo als minuts 21 i 22 col·locaven el 2-0 al lluminós. Passada la mitja hora, Cristian va reduir distàncies i Marc, en pròpia porta, abans del descans va empatar el matx. A la represa, Llobet va posar, de nou, per endavant als barcelonins al minut 51 mentre que Ilyasse va restablir la igualada, a la postre, definitiva al minut 79. Empat insuficient per a tots dos.

Tot i el gol inicial del Vista Alegre, el Valls va treure un punt in-extremis de Can Vinader //FOTO: eltravesser.cat

Tampoc li serveix de gaire al Valls l’empat collit a Can Vinader enfront del Vista Alegre. A Castelldefels es va viure un matx amb dues parts molt diferents, La primera, amb poques ocasions, molt migcampisme i els últims 5 minuts dominats pels locals (Enric Martí va evitar el 0-1 sota pals). En els segons 45 minuts, el guió va canviar. Els vallencs van fer-se amb el control, generant perill i ofegant la sortida de la pilota rival. No obstant això i quan millor estaven els de Pallarés, Peralta al 63 va obrir la llauna fent l’1-0.

Els visitants no van abaixar els braços i el seu domini es va veure recompensat amb el gol de Miró en el temps afegit. Punt in-extremis que permet seguir somiant amb la salvació als de l’Alt Camp, els quals sumen la seva tercera jornada sense perdre. Mentrestant, els homes d’Eloy Martínez hauran de seguir lluitant per allunyar-se del descens.

Precisament, l’empat del Vista Alegre el va saber aprofitar el Vila-seca per apropar-se a 5 punts d’aquests qui, actualment ocupen la tretzena posició. Els tarragonins es van imposar per 1-3 a les Borges Blanques en un partit per oblidar dels lleidatans. Alejandro Domínguez va obrir el marcador al darrer minut de la primera meitat. Jonathan va fer pujar el 2-0 al minut 59 i Aniceto va tancar la golejada al minut 88. El gol local el va marcar Joan Torné al minut 89.

Segon KO del Andorra

Per últim, el Balaguer es va imposar a casa davant un Andorra que suma la seva segona derrota seguida. Un partit on tot es va decidir en els segons 45 minuts. Els andorrans es van quedar amb un home menys per l’expulsió de Robert al minut 63 en veure la vermella directa. Una superioritat numèrica, a la qual van saber treure profit els locals per sentenciar el matx gràcies al doblet d’Adri Fernández als minuts 72 i 84. En el darrer minut, el jugador visitant Nazzaro va enfilar el camí dels vestidors després que l’àrbitre li mostrés la targeta vermella.