El Sabadell supera els 4.387 socis

L’últim antecedent que hauria superat la xifra d’abonats actuals del Sabadell es remonta a la temporada 86/87, quan l’equip era a Primera Divisió i s’hauria arribat als 6.000 socis

La massa social arlequinada actual és la més alta des que es tenen registres oficials // FOTO: CE Sabadell
La massa social arlequinada actual és la més alta des que es tenen registres oficials // FOTO: CE Sabadell

@JordiGrifol

Les ganes de retrobar-se amb el CE Sabadell a la Nova Creu Alta després d’un any sense poder-hi ser, juntament amb una campanya atractiva i un projecte consolidat, fan que arribar als 5.000 socis no sigui cap bogeria. El conjunt arlequinat ha sumat ja 4.388 socis, superant el rècord històric de l’entitat des dels anys noranta, fins on el Diari de Sabadell ha trobat registres oficials.

No ha estat un any fàcil per a l’entitat. Quedar-se a un sol gol de la permanència a Segona, el descens, les incògnites que genera la nova categoria… Però després d’una temporada sense públic, hi havia moltes ganes, i l’afició ha respós a la crida.

“L’ESTABILITAT DEL PROJECTE AL SABADELL”

El ‘Pacte Tornarem’, amb el qual es va donar el tret de sortida a la campanya de socis, era ambiciós. El club va marcar els 5.000 socis com a gran objectiu. “No és una bogeria, sinó una necessitat essencial per poder aspirar a tornar al futbol professional”, explicava el president Esteve Calzada en la presentació.

Tenint en compte la situació actual i les xifres dels últims anys, semblava complicat arribar-hi, però ara ja es veu com una realitat que, al llarg de la temporada, es podria acabar complint. “Hi ha aquesta eufòria de retrobar-nos i descongestionar aquest any i mig que portem a sobre. El soci es comença a creure l’estabilitat del projecte“, ha declarat la vicepresidenta del Sabadell, Ana Navés, a Ràdio Sabadell.

XIFRA HISTÒRICA

Des dels inicis dels noranta no hi ha hagut una altra temporada ni a Segona, ni a Segona B ni Tercera on s’hagi arribat a una xifra tan alta de socis. Els 4.388 abonats actuals són de rècord. Tal com informa el Diari de Sabadell, l’evolució del nombre de socis arlequinats, oficialment, està comptabilitzada des de la temporada 91/92.

Això sí, aquest no seria el rècord de l’entitat, segons el diari vallesà, ja que quan el club era a Primera Divisió s’havia arribat als gairebé 6.000 socis la temporada 86/87. Aquest seria l’últim antecedent superior a la xifra actual, sent a la tercera categoria del futbol estatal.

Així doncs, és innegable que la campanya d’abonats ha sigut tot un èxit i ha aconseguit tornar a enganxar a més arlequinats que mai. Aquest diumenge, davant el Barça B, la parcel·la futbolística haurà de fer la seva feina. Si la pilota entra, tota la resta funciona millor.

Amb les noves mesures aprovades pel PROCICAT, que permeten un aforament del 40%, la Nova Creu Alta podrà tenir fins a 4.800 aficionats, així que tots els socis tindran la seva presència assegurada si volen assistir al matx.