El Sabadell recupera el liderat i el Badalona ja veu la llum

El conjunt d’Hidalgo, amb el triomf davant el Prat, va recuperar la primera posició i, els de Manolo González, van guanyar i s’apropen a la salvació

Sabadell, Segona B
El Sabadell, ben amunt / FOTO: CE Sabadell

El Sabadell liderant la classificació, el Badalona que vol sortir del descens, l’Espanyol B que segueix en plena forma, el Nàstic de Seligrat que torna a perdre… Les setmanes van avançant i, a falta d’un partit, l’any 2019 arriba a la fi i deixa el grup III de la Segona B més obert que mai. Vuit victòries locals i dues victòries visitants són el balanç d’aquesta dissetena jornada.

Bogeria a Prada de Moles. Així va començar una nova jornada per l’Andorra, en un partit de vertigen davant el València Mestalla. La primera meitat va ser totalment ché. Després de mitja hora de joc, Jordi Sánchez no va perdonar davant Ratti per fer el primer gol del partit (31′). Abans del descans, Sergio Moreno feia el segon (44′), que deixava tocat a l’Andorra.

A la represa, Gabri va buscar una reacció i, per dur-la a terme, va donar entrada a Goujon i Keita. A partir d’aquí, es va produir un canvi de guió. Un cop de cap de Forgas retallava distàncies (60′) i, pocs minuts després, Goujon transformava un bon xut en l’empat (64′). Amb l’empat assolit, l’Andorra va seguir empenyent i, Martí Riverola, culminava la remuntada una estona més tard (75′). Quan tot semblava acabat, a les acaballes, Guillamón va aprofitar una pilota morta dins l’àrea petita per empatar (88′). Ja al temps afegit, va tornar a aparèixer Iker Goujon per donar la victòria definitiva a l’Andorra en un partit èpic que va fer esclatar d’alegria l’estadi andorrà.

Andorra, Segona B
L’Andorra guanya i somriu / FOTO: Andorra FC

Polèmica i emoció són dues paraules que bé poden definir el duel que va enfrontar el Llagostera i l’Olot. El partit va començar amb els dos equips força cautelosos però, tot va canviar el minut 39. Xumetra va tallar un contracop amb una entrada dura i l’àrbitre li va ensenyar la targeta vermella. Ja a la segona meitat, els locals aprofitaven la superioritat numèrica, malgrat que no acabaven de concretar això en bones ocasions. Per la seva banda, els de Raúl Garrido també van gaudir d’alguna ocasió per fer el gol. Prop del final, tot va embogir. Primer, els visitants demanaven penal per una agafada dins l’àrea sobre Kilian, però l’àrbitre no ho va interpretar de la mateixa manera. Després, l’Olot es va quedar amb nou jugadors, després d’una segona groga a Comas per una disputa aèria. I, ja en temps afegit, Sascha Andreu anotava el gol de la victòria (93′) després d’una acció en què Sergio Cortés estava al límit del fora de joc, tot i que els col·legiats no ho van veure així i, el Llagostera, s’emporta una victòria crucial per seguir ben a prop dels llocs de privilegi.

La sisena seguida al sac

L’Espanyol B segueix imparable. A domicili, davant l’Oriola, els de Gay van aconseguir sumar la sisena victòria consecutiva per consolidar-se a la part alta de la taula. Els pericos van començar el partit amb bon peu i dominant. A la sortida d’un córner, aquesta superioritat es va transformar en gol, quan Ferran Jutglà va caçar un rebot (38′). Abans del camí a vestidors, Nico va fer un xut des de la frontal que el porter rival no va poder refusar (45′). La segona meitat va ser més complicada pels visitants i els alacantins van retallar distàncies (56′). Quan faltaven uns vint minuts, però, Moha va transformar un penal per sentenciar el partit (72′) i assegurar una nova victòria pels blanc-i-blaus.

La mà de Manolo González es nota. El Badalona visitava el Rico Pérez per disputar un partit complicat davant l’Hércules, rival directe. El partit no va començar de la millor manera. Un xut de Borja es va estavellar al pal però Moha Traoré va aprofitar el rebot per posar per davant els alacantins (18′). Tot i així, l’alegria dels de Vicente Mir, que s’estrenava a la banqueta, va durar ben poc. Una centrada des de la banda dreta culminava en un remat de cap d’Abel Suárez per empatar (22′). El partit avançava sense massa ocasions per uns i altres però, el Badalona va aprofitar l’efectivitat. Chema Moreno, després d’una pèrdua de pilota, va culminar un bon contracop per donar la victòria als seus (54′). Tres punts crucials els que s’emporta un Badalona que, tot i seguir en descens, es posa a un punt de sortir-hi i aconsegueix l’oxigen suficient per alçar el vol.

Badalona, Segona B
Victòria clau  / FOTO: CF Badalona

Les dues victòries consecutives que va realitzar el Nàstic amb l’arribada de Toni Seligrat ja queden lluny. La il·lusió que podien haver generat s’ha esfumat a Bunyol, on l’equip grana ha perdut i acumula dues derrotes consecutives. Els de Seligrat no van ser capaços de sumar davant un rival directe que els ha superat a la classificació. Els locals es van avançar poc abans del descans, gràcies a una rematada de cap de Pablo Martínez (41′). A la represa, els tarragonins ho van intentar tot, però no van tenir sort de cara porteria. Amb aquesta derrota, els grana es situen en play-out amb disset punts.

Victòria que val el liderat

El CE Sabadell no va fallar i va fer els deures guanyant a l’AE Prat per així tornar a liderar la classificació. Els locals es van imposar ràpidament, dominant i encaixonant els potablava a camp propi. Els minuts transcorrien i, quan semblava que el Prat començava a sortir del seu camp i a tenir alguna ocasió, va arribar Édgar. El gavanenc va transformar en gol una falta prop del balcó de l’àrea amb un magnífic colpeig (43′). Ja ben entrada la segona meitat, Boris Garrós va fer una gran jugada personal per deixar el partit gairebé fet (71′) i, en temps afegit, el mateix Boris va aprofitar un rebot per sentenciar el matx (90′). Bona victòria arlequinada amb la qual recuperen la primera posició.

Per la seva banda, el FC Barcelona B també va complir a casa davant La Nucía. El partit va començar amb un filial blaugrana que gaudia de la iniciativa del matx però, en la primera ocasió dels visitants, va arribar el gol. Un córner va acabar arribant a Julen Monreal per avançar els valencians (35′). La reacció dels de Pimienta va ser ràpida i efectiva. Hiroki Abe, amb un xut ras des de la frontal, empatava el partit (38′). El guió en la segona meitat ha sigut semblant i, de fet, el mateix Hiroki va posar per davant els seus amb un xut potent (54′). Poc després, Álex Collado va sentenciar (59′), posant el 3-1 definitiu que manté els blaugrana ben a prop de la zona de privilegi.

Barcelona B, Segona B
Abe i Riqui, jugadors clau / FOTO: FC Barcelona B

El Cornellà fereix el Lleida

Una setmana després de guanyar al Sabadell, el Cornellà ho ha tornat a fer i ha superat un rival d’entitat com el Lleida, que acumula cinc partits sense conèixer la victòria. El partit es va desenvolupar amb ocasions per ambdós equips, però que o bé no s’acabaven de concretar o bé els porters estaven atents per evitar gols. Els minuts anaven passant i el Cornellà es trobava molt còmode, com sempre que juga al seu camp, on els rivals tenen la sensació contrària. Ja quan el partit semblava abonat a l’empat, Pablo Fernández va donar la victòria al Cornellà (86′), que d’aquesta manera iguala el Lleida a la classificació, amb 27 punts i a tres dels play-offs.