El Sabadell, el rei #futbolcat a les xarxes socials

Aquesta setmana, FutbolCatalunya ha superat els 15.000 seguidors a Twitter. Una xifra respectable però… qui mana al #futbolcat a les xarxes socials més populars? Va de xifres

El Sabadell lidera xarxes socials entre els clubs catalans de Segona B a Primera Catalana // FOTO: cesabadell.cat
El Sabadell lidera xarxes socials entre els clubs catalans de Segona B a Primera Catalana // FOTO: cesabadell.cat

Analitzant els números dels perfils oficials de Twitter i pàgines de Facebook dels clubs catalans des de Segona B i fins a Primera Catalana, el Centre d’Esports Sabadell és el més seguit sens cap mena de dubte. Els arlequinats superen els 40.000 ‘followers’ i els 60.000 ‘m’agrada’ a aquestes dues xarxes socials on gairebé tots els clubs d’aquestes categories estan representats.

A Tercera Divisió, crida l’atenció el ‘derbi’ a les dues primeres posicions en nombre de seguidors a Twitter. El Sant Andreu supera els 9.000, mentre que l’Europa està per sobre dels 7.000. El club quadribarrat també mana a Facebook, en aquest cas seguit a certa distància del Palamós i la Montañesa, altres clubs molt actius en aquesta xarxa. Com al cas del Sabadell, es pot dir també que al Sant Andreu l’ha afavorit la seva llarga trajectòria a Segona B per assolir aquestes xifres.

I a Primera Catalana, Twitter és territori de la UE Castelldefels, equip que lluita per tornar a la Tercera Divisió perduda la temporada anterior. Els de la Riera dels Canyars són a menys de 500 seguidors d’arribar als 5.000 i superen a una UE Vilassar de Mar que s’acosta als 4.000. En canvi, a Facebook qui marca la línia és el CF Mollet UE, amb més de 5.000 ‘m’agrada’ a la seva pàgina. Una xifra més alta fins i tot que la de quatre clubs catalans de Segona B.

LA PROCEDÈNCIA AJUDA

Com haureu vist, el denominador comú dels tres clubs líders a l’apartat de Twitter és que aquesta temporada arriben de la categoria superior. En el cas del Sabadell, és evident que la Liga Adelante ajuda a pujar la xifra de seguidors a les xarxes socials. Un exemple són els tres clubs catalans que encara hi són a la segona categoria del futbol estatal. El Girona presenta 51.435 seguidors a Twitter i 42.613. El Llagostera 20.658 i 6.872, respectivament. Finalment, el Nàstic té 26.005 i 39.826, respectivament.

I és que cada cop es dóna més importància a una comunicació que acosta als clubs als seus socis i seguidors. La informació de les activitats, fitxatges i resultats apareix complementada amb seguiments dels partits dels seus equips, sobretot dels de les categories més altes, amb narracions al minut i distribució d’imatges i vídeos que fan possible seguir les incidències des de qualsevol dispositiu.

Als pròxims gràfics trobareu les dades d’audiència dels clubs entre Segona B i Primera Catalana a data del 9 de febrer de 2016. Una comparativa que serveix per a valorar la importància que té la presència dels clubs catalans en aquests mitjans, exportant les seves activitats arreu del món. És la força de les xarxes socials.

>