El Reus D. ja és de Divisió d’Honor i l’Europa haurà d’esperar

Els reusencs jugaran per segon cop a la màxima divisió Juvenil. Els graciencs, tot i perdre, poden pujar dimarts vinent. El Barça B, més a prop del títol

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
Els jugadors del Reus, celebrant l’ascens // FOTO: CF REUS D.

El Reus Deportiu ja és, matemàticament, equip de la Divisió d’Honor Juvenil. I ho és gràcies a la seva victòria davant l’Europa a Riudoms (2-1). Ambdós equips arribaven empatats a 53 punts a la classificació i un empat els donava l’ascens. Però els graciencs van colpejar primer. Albert Grau, als dotze minuts de joc, va inaugurar el marcador.

Els roig-i-negres van saber reaccionar i, a la represa, van ser capaços de capgirar el marcador amb un doblet d’Iker Goujón. Els homes de Javi Robles van acabar celebrant l’ascens i l’Europa té una nova oportunitat dimarts, quan s’enfrontarà al Mollet. MARCADOR 31a JORNADA i CLASSIFICACIÓ

En el debut de Fran Artiga com a entrenador del Juvenil B del Barça, els blaugranes van superar el Cornellà B a la CE Joan Gamper i continuen líders. A més, la derrota de l’Espanyol B fa que el Barça B ja tingui 5 punts de marge sobre el conjunt periquito. Nils Mortimer, al 32’, va obrir la llauna, culminant una gran jugada individual.

Tot i el resultat favorable, els blaugranes van continuar insistint durant la segona meitat. Ansu, de cap, va fer el segon. I el mateix Ansu va aprofitar una gran assistència de Lucas de Vega per fer el tercer. Nils Mortimer també va completar un doblet al minut 67. El Barça B, més líder. El Cornellà B, que acumula tres derrotes en els darrers quatre partits, és sisè amb 48 punts.

Les urgències del Badalona van superar un Espanyol B que encara aspira al títol. I és que l’equip de Santi Álvarez ja duu tres triomfs seguits, que l’han col·locat onzè amb 36 punts. Carlos Polo, amb dues dianes, la primera d’elles des del punt de penal, va ser l’heroi del conjunt badaloní, que ha deixat la salvació ben encarrilada. Per la seva banda, l’Espanyol B ho va intentar fins al final, però veu com el Barça B ja és a cinc punts.

Doblets d’Ansu i Nils en la victòria blaugrana // FOTO: VICTOR SALGADO/FCB

El Jàbac Terrassa es va refer dels dos últims resultats i va vèncer el quart classificat de la lliga, la Damm B al Feliu i Codina (1-3). Al minut 7, els egarencs ja guanyaven per 0-2, gràcies als gols de Pau Retuerto i Lansana Diawara. Passada la mitja hora de joc, els cervesers van intentar reaccionar amb una diana de Manel Martínez, però, deu minuts més tard, Pau Retuerto va certificar el triomf pels visitants, que són vuitens amb 43 punts. La Damm B baixa un lloc i ara és quart.

El Girona B no va tenir pietat del Palamós i el va atropellar al Municipal Torres de Palau (5-1). I és que els blanc-i-vermells van marxar al descans amb un avantatge de tres gols. Ilyas Chaira, Álex Muñoz i Pep Piany, amb un hat-trick, van ser els golejadors locals. Raúl Álvarez va fer el gol de l’honor pel Palamós, que és dotzè amb 36 punts. El segon juvenil del Girona es manté en la setena plaça.

El Josep Maria Gené, després de vèncer l’Atlètic Segre a casa (3-1) continua creient en la permanència. L’equip barceloní va sumar la segona victòria en els darrers tres partits i està més viu que mai. Thomas va obrir la llauna al 49′ pel Gené, però Albert Flo va empatar pels lleidatans dos minuts més tard. Tot i això, el Josep Maria Gené, al 60′ i al 62′ va deixar el partit encarrilat, gràcies a les dianes de Wang i, de nou, Thomas. El Gené és dissetè amb 29 punts, mentre que l’Atlètic Segre ocupa la novena plaça amb 28.

El Mollet conserva la desena plaça gràcies a la victòria enfront del Nàstic de Tarragona B per 3-0 al Germans Gonzalvo. Els gols no van arribar fins a la segona meitat del matx. Martí Garcia, Soufian i Joel Delgado van donar els tres punts als vallesans. Els granes, amb 33 punts, hauran de lluitar fins al final per evitar el descens a Preferent.

Llagostera i Sants van empatar a terres gironines (2-2) i cap dels dos té la permanència assegurada. Un doblet del santsenc Bernat Arnal va remuntar el gol inicial de Mahamadou. Però el Llagostera, només un minut més tard, va igualar el duel mitjançant Abel Fàbregas. Sants i Llagostera, amb 35 punts, són tretzè i catorzè, respectivament.

El Manresa va passar per damunt d’un Sabadell ja descendit i manté intactes les esperances d’assolir la permanència, ja que és setzè amb 30 punts i acumula dues victòries de forma consecutiva. Els gols de Marcel Bellido, Bernat Gargallo, Soufian Grana i Oriac Vilà van donar els tres punts al Manresa.