El Reus B ja és de Tercera i acaba amb el somni del Sants

Amb un global de 3-2, el Reus B Cambrils ja és nou equip de Tercera. El Sants va lluitar de valent però no va remuntar l’1-2 del partit d’anada a L’Energia. La glòria va ser pel filial reusenc

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Els jugadors del filial del Reus celebren el seu històric ascens a Tercera // FOTO: CF Reus Deportiu

Amb més suor que sang i llàgrimes, el Reus B Cambrils de Lluís Albesa ha ratificat el seu bitllet per acompanyar Horta i Santboià en el camí cap a la Tercera Divisió. En un Municipal de Cambrils gairebé ple, amb una calor extrema i un terreny de joc en mal estat, la remuntada del Sants s’ha quedat a mitges i els blancs-i-verds es van quedar sense el premi, tot i que potser van merèixer almenys forçar la pròrroga.

La primera meitat ha estat protagonitzada pels nervis i les imprecisions de tots dos conjunts, en especial dels cambrilencs que no han pogut realitzar el seu joc combinatiu i de toc. Si bé en els primers minuts, el Reus ha tingut les seves arribades, aquestes han estat aproximacions estèrils i l’únic xut del filial s’ha produït al minut 42 quan Yamandu ha salvat el gol de Lora en l’u contra u.

A poc a poc, els barcelonins han entrat al partit i s’han fet amb el control. Fruit d’aquest domini ha arribat la primera ocasió perillosa a les botes de Crivillés, l’home més incisiu dels de Tito Lossio a la primera part, que ha tret Sillero al minut 16. Dos minuts més tard, Navarro ha tornat a posar a prova al porter local amb un xut que ha acabat en córner.

Gol psicològic

El Sants va planta cara però no va assolir el seu objectiu a Cambrils // FOTO: CF Reus Deportiu
El Sants va plantar cara però no va assolir el seu objectiu a Cambrils // FOTO: CF Reus Deportiu

Els d’Albesa han intentat sortir a la contra però la lentitud en les seves transicions, el poc protagonisme de Modest al migcamp i un rival molt ben posicionat no s’ho han permès. La insistència dels visitants s’ha vist recompensada amb el gol de Borrull al 44. Amb aquest gol psicológic s’ha arribat al descans.

A la represa, el guió del matx ha seguit la mateixa tònica, una Unió Esportiva buscant l’esquena de la defensa roig-i-negra i uns locals tancats al darrera i esperant sortir a la contra.

El Sants no ha tardat gaire en donar el primer ensurt a la parròquia cambrilenca. Navarro, al minut 12, no ha pogut batre un gran Sillero en un altre u contra u claríssim.

Reacció local

No ha estat fins al minut 25 quan el filial ha tingut l’empat a les botes d’Edgar qui, tot sol a la petita, ha enviat la pilota per damunt de la porteria rival. Eren els millors moments del Reus B i els de Lluís Albesa ho han aprofitat per igualar l’encontre amb una gran rematada de cap de Marcel després d’un servei de córner.

Amb el gol, els de Tito Lossio no han abaixat els braços i, només 5 minuts més tard, de nou Sillero va treure un xut a boca de canó de Peke, qui havia ingressat minuts abans al terreny de joc.

En els darrers 10 minuts, l’encontre s’ha trencat i qualsevol dels dos equips hagués pogut marcat. Els barcelonins ho han intentat fins al xiulet final però el marcador ja no s’ha mogut i, gràcies a l’1-2 de l’anada, el Reus B Cambrils assoleix el seu segon ascens consecutiu, el primer amb aquesta nova denominació. Un dia gran al Baix Camp i en certa manera també per a una UE Sants que pot tornar a casa amb el cap ben alt.