“El responsable de tota la situació té nom i cognom, el senyor Manuel Camino”

Martí Cifuentes trenca el seu silenci i carrega contra el president, qui “no ha anat amb la veritat pel davant i ha jugat amb 30 famílies”. Segons l’ex tècnic del Sant Andreu, Camino va donar la seva paraula al cos tècnic de que, independentment de la venta del club, seguirien a la banqueta aquesta temporada

Martí Cifuentes per fi a ha parlat
Martí Cifuentes per fi a ha parlat

El passat 10 de juliol Martí Cifuentes va conèixer la decisió de que deixava de ser primer entrenador del Sant Andreu. Avui, 33 dies després, ha trencat el seu silenci. Ho ha fet perquè “s’han dit coses que no responen a la veritat i enteníem que havíem de donar una explicació”. El president Manuel Camino, en primer lloc, però també el grup de Dinorah Santa Ana han rebut crítiques per part de l’ex tècnic andreuenc.

L’eix del discurs de Cifuentes ve donada per la promesa – finalment buida de veracitat – de que seguiria al Sant Andreu: “Abans d’aconseguir la salvació se’ns va dir que es comptava amb nosaltres fos quina fos la categoria en la que milités el club la següent temporada”. Donada aquesta circumstància, es va començar a planificar la temporada 2014/15, amb renovacions i fitxatges.

El 5 de juny, però, alguna cosa va canviar: “Manuel Camino em truca el 5 de juny per demanar-me que vagi amb ell a una reunió. Ens vam reunir amb la gent de Dinorah Santa Ana i ens van transmetre el seu projecte. Ens comuniquen que si ells es fan càrrec del club comptaran amb nosaltres.  La relació era de complicitat i teníem contacte diari”.

Tota anava bé, segons Cifuentes, fins el draft que es va dur a terme del 9 al 13 de juny: “hi havia futbolistes de l’agència de representació de Dinorah. Vam dir que era difícil que tinguessin cabuda a la plantilla i partir d’aquí hi ha una ruptura de relacions entre els nous possibles propietaris i nosaltres”. De la cordialitat es va passar al silenci, però “a finals de juny se’ns donen ordres de tancar la plantilla i seguir endavant amb la planificació de la temporada 2014/2015”.

“CAMINO VA DIR QUE SIGNARIA ELS CONTRACTES”

Manuel Camino, per la seva part, “ens promet de manera ferma que ell només vendrà el seu paquet d’accions amb la condició que el cos tècnic continuï i que el projecte esportiu que hi ha es respectarà, que tots els jugadors que es signin hauran de seguir”. Fem una plantilla de 21 jugadors, que signen els seus contractes. Només faltava la firma del senyor Camino per donar validesa legal i jurídica. Ell anuncia que abans de vendre el club signarà tots aquests contractes”. Martí Cifuentes, fins i tot, va mostrar-ne unes còpies als presents.

No hi va haver signatura per part del president i “el dia 9 de juliol Camino envia un whatsapp dient que ha venent el club i que ens desitja molta sort”. Un dia després, “ens truquen per citar-nos al club i se’ns comunica la decisió, sense cap explicació, de que no compten amb nosaltres de cara la propera temporada. Vam entendre que ens havien enganyat”.

Envers la nova propietària, “No critiquem en cap moment la gestió del grup de Dinorah. Entenem que quan un fa una inversió, és lliure de prendre les decisions que creguin oportunes. Entenem que vulguin portar un entrenador que estigui d’acord amb la seva filosofia. El que em sap greu és que nosaltres el dia 5 de juny comptàvem amb dues ofertes sobre la taula per marxar i vam voler seguir al Sant Andreu perquè el projecte ens engrescava. Per un entrenador que et diguin un 10 de juliol que no compten amb tu és una mala passada”.

Martí Cifuentes està decebut amb Dinorah Santa Ana, però només reconeix un únic culpable: “El responsable de tota la situació té nom i cognom, el senyor Manuel Camino, que no ha anat amb la veritat pel davant i ha jugat amb 30 famílies”.