El ‘recadet’ de Manel Cazorla a Paje i al Viladecans: “No han jugat net”

El Viladecans-Borges Blanques, que va suposar el descens matemàtic de l’equip de Les Garrigues, segueix aixecant polseguera. L’entrenador borgenc, Manel Cazorla, ha dit la seva i envia un clar missatge als del Baix Llobregat i al seu homòleg, Raúl Paje

Manel Cazorla, a la dreta, no entén l'actitud del seu homòleg Raúl Paje // FOTO: Les Borges TV
Manel Cazorla, a la dreta, no entén l’actitud del seu homòleg Raúl Paje // FOTO: Les Borges TV

Al FC Borges Blanques no cessa la indignació però un polèmic gol que va enviar els borgencs a la Segona Catalana. Un gol del jugador del Viladecans Ricki ajudant-se de la seva mà i que l’àrbitre del partit, Vanni Nägeli, va considerar que era vàlid. Però des del club de la capital de Les Garrigues no es critica la decisió arbitral, sinó l’actitud de l’equip local, que consideren allunyada del joc net.

El tècnic del Borges, Manel Cazorla, no s’ha mossegat la llengua i ha apuntat sobretot al seu homòleg a la banqueta del Viladecans, Raúl Paje, recordant aquelles declaracions a FutbolCatalunya el passat mes de gener, en què acusava l’Andorra d’”adulterar la competició” després de l’arribada de Gerard Piqué.

Ens omplim la boca dient que alguns adulteren la categoria i no som capaços de ser persones, de ser nets en el joc i reconèixer que el gol va ser amb la mà, sigui el club o el seu entrenador”, va manifestar Cazorla al nostre company Enric Setó, davant les càmeres de Les Borges TV.

“Hem de veure quin és el futbol que volem. El de fer trampes i no jugar net, o bé el de valors, de joc net i d’educar als nostres petits dient-los que això no s’ha de fer perquè no és jugar net”

El tècnic borgenc va insistir en tot moment que no culpava del que va passar a l’àrbitre Nägeli ni als seus assistents: “L’àrbitre es pot equivocar. És difícil pensar que no va veure les mans quan la resta de persones que hi havia al camp i fins i tot el seu entrenador i el jugador que va marcar amb la mà ho van veure, però li concedirem el benefici del dubte”.

Manel Cazorla no entén que des de Viladecans es consentís que aquell gol pugés al marcador i va posar com a exemple situacions com la protagonitzada fa poques setmanes per l’argentí Marcelo Bielsa amb el Leeds: “Recordo entrenadors professionals que quan ha passat una cosa així s’han deixat fer un gol o li han dit a l’àrbitre. Entrenadors que guanyen milers d’euros. Nosaltres no els guanyem, però hi ha sentiments i estima a uns colors i al món de l’esport”, va assenyalar.

MAL EXEMPLE

“Jo crec que com a entrenadors, aquestes coses s’han de cuidar més. Si no, estem fent molt de mal al futbol  i estem educant sobretot als nostres petits dient-los que val tot al futbol. I no ha de ser així. Sempre ha de quedar el que és net o el que és just. En aquest cas, no han jugat net”, va afegir l’entrenador del FC Borges, qui demana “respecte” per sobre de tot: “Un gol amb una mà es pot titllar de trampós, perquè va ser així, i suposa que baixem de categoria. L’àrbitre és humà i es pot equivocar, però un esportista no pot fer això”.

El 2-2 a Viladecans suposa el descens matemàtic del Borges Blanques a Segona Catalana, però Cazorla no defuig el concepte que aquesta situació venia de lluny: “Hem de tocar de peus a terra i tenir clar que només hem guanyat dos partits a casa. No em trec cap culpa de res”. I va recordar que tant ell com els seus jugadors estan “en deute amb l’afició. No hem estat a l’altura a casa. Volem almenys quedar cinquens per la cua. Demanem disculpes als nostres seguidors i els hi dic que ho donarem tot en l’últim partit, contra el Vilanova”

Per acabar, un missatge que no només va dirigit al Viladecans sinó també a tot el futbol català. Un missatge per a la reflexió:  “Hem de veure quin és el futbol que volem. El de fer trampes i no jugar net, o bé el de valors, de joc net i d’educar als nostres petits dient-los que això no s’ha de fer perquè no és jugar net”.

LA JUGADA DE LA POLÈMICA