El Racing de Ferrol, un sostre per a definir

Quim Araujo, futbolista del Compostela, analitza el primer rival del Reus al play-off. S’hi ha enfrontat dues vegades aquesta temporada i dóna les claus del seu joc

QUIM ARAUJO
El Racing de Ferrol és el millor tercer dels quatre grups // FOTO: ferrol360.es
El Racing de Ferrol és el millor tercer dels quatre grups // FOTO: ferrol360.es

El Reus s’enfronta en aquesta eliminatòria a un dur rival, que ha anat de menys a més durant la temporada. El Racing de Ferrol va tenir un mal inici, fet que el va ubicar a la zona baixa de la taula. Tot i això poc a poc va anar escalant per a acabar a la tercera posició. Estem parlant d’un equip combinatiu. Si se’ls deixa, intenten sortir jugant des de darrere, busquen la passada al peu i fan bons moviments.

No obstant, si se’ls pressiona a dalt no tenen problema en jugar més directe per a buscar les segones jugades. Incidint en aquest sentit, el Racing normalment juga amb dos mig centres mixts: Maykel Mesa i Dani Rodríguez. Ambdós intenten generar futbol, però també abarquen camp per a defensar i repartir-se la feina. A les bandes, els extrems Nano – ex del Barça – per l’esquerra o Vela i Marcos per la dreta poden fer mal.

Nano és més polivalent i complet, mentre que Vela té una gran habilitat, amb capacitat per a encarar els contraris. Cal destacar que tots tres són jugadors ràpids, que ataquen bé els espais però que prefereixen rebre al peu per a buscar a Pablo Rey i Joselu, els jugadors clau. El primer és un mitja punta que també pot jugar per l’esquerra per a buscar les diagonals cap a l’eix. És un jugador de qualitat i té bon colpeig de pilota.

Joselu és un davanter amb bons moviments a l’espai, capacitat tècnica i, sobretot, golejador. La temporada passada va marcar més de 30 gols amb la SD Compostela. Durant el partit sol entrar des de la banqueta Dalmau, que ha aportat 8 gols aquesta temporada. En resum, a la vessant ofensiva el Racing de Ferrol té qualitat i tothom aporta a l’equip. El Reus haurà d’anar amb compte amb la pilota aturada, ja que Pablo Rey té un bon colpeig de l’esfèrica.

Les debilitats que pot tenir el Racing de Ferrol poden estar a la seva defensa. Si no se’ls deixa tenir el control del partit, patiran. Per a que el Reus passi l’eliminatòria haurà de contenir bé els jugadors clau del rival, treure’ls-hi la pilota. D’aquesta manera farà patir l’oponent, fent-lo córrer darrere de la bimba per aprofitar els espais a l’esquena dels seus laterals, que ofensivament aporten però els hi costa més defensar. Els centrals, també, no són tan contundents com semblen. En resum, serà un partit bastant igualat i qui millor defensi i cometi menys errors tindrà més possibilitats d’accedir a la següent ronda.