El primer triomf del Jesús i Maria va a missa

Vuitena jornada al grup 2 de Primera Catalana que ens deixa la primera victòria del Jesús i Maria per la part baixa de la classificació i a dos líders sòlids, Balaguer i EFAC

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Marc Masdeu, porter del Jesus i Maria, es va mostrar molt segur davant el Suburense // FOTO: cfsuburense

Els seguidors del Jesús i Maria han hagut d’esperar vuit jornades per veure com el seu equip aconseguia el primer triomf de la temporada.

Va ser en el partit que obria la jornada contra un Suburense que arribava a l’Aube ple de moral després de la seva victòria de la setmana passada. Aleix Franch va ser, sense cap mena de dubte, l’home del matx, ja que va portar al conjunt ebrenc a aconseguir els seus tres primers punts amb un doblet. Un gol a cada meitat i partit sentenciat.

El primer va arribar a la vora del descans quan transcorria el minut 44. Ja a la segona meitat, al minut 65 el 2-0 va pujar al marcador permetent als aficionats deltebrencs celebrar un triomf. L’encontre va acabar amb l’expulsió del tècnic Chema Esteban de la banqueta de l’equip local.

Amb la victòria del Jesús i Maria, ja només queda un equip que encara no sap què és guanyar. Estem parlant del Morell, el qual continua enfonsat a la cua de la classificació des de fa setmanes i on aquesta jornada va sumar una altra derrota, aquesta vegada al camp del San Cristóbal. Els d’Angoy van viatjar fins a Terrassa per intentar fer-se amb els tres primers punts de la temporada però tot i intentar-ho els locals es van imposar per 2-0. Els gols de Pablo Prieto al 59 i d’Andreu dell’isola al 67 van acabar amb qualsevol aspiració dels visitants. Situació crítica pels morellencs, que hauran de reaccionar si volen fer alguna cosa positiva aquesta temporada.

Dos líders sòlids

Aquesta era una jornada ‘clau’ per veure si els dos líders aguantaven la pressió i continuaven al capdavant de la taula classificatòria. Dos triomfs, un amb més patiment que l’altre, han bastat per demostrar que aquest grup 2 està liderant per dos conjunts que saben patir i que no volen baixar-se del pedestal on es troben ara.

El Balaguer va patir i va haver de remuntar un resultat advers al seu Municipal contra un Vista Alegre que es va avançar ben aviat, al minut 3, mitjançant Naoufal el Grhim. Adrià Fernández de penal al minut 10, Asier Eizaguirre al 35 i de nou Adrià al 47 van capgirar el marcador posant el 3-1. Tot i que els locals van jugar els últims 15 minuts amb deu homes per l’expulsió de Bañuelos per doble groga, els de Castelldefels només van poder retallar diferències amb un gol de Sani al 74 posant el definitiu 3-2.

Si el conjunt de La Noguera està bastant acostumat a ‘viure’ a la part alta, l’EFAC, un nou vingut a la categoria, està sorprenent a tots amb la seva evolució i el seu futbol.

El Municipal d’Almacelles va poder presenciar una de les golejades de la jornada gràcies al 3-0 que l’EFAC li va endossar a la Rapitenca. Joel Chiné al 55, Juclà al 58 i Òscar Canadell al 70 van culminar una excel·lent tarda pels de David Giménez, que continuen co-liderant, una setmana més, el grup 2 de Primera Catalana.

Golejades i bon futbol

Si alguna cosa hem tingut aquest cap de setmana, han estat gols i bon futbol. Dos camps, dos partits, 14 gols i espectacle a dojo.

Joselu, qui debutava a l'Alpicat aquesta temporada, intenta rebutjar una pilota // FOTO: David Ferrer (fcsantboia.cat)
Joselu, qui debutava a l’Alpicat aquesta temporada, intenta rebutjar una pilota // FOTO: David Ferrer (fcsantboia.cat)

A Sant Boi, els espectadors que es van apropar al Joan Baptista Milà, van poder veure 7 gols després del 5-2 que el Santboià li va infligir a l’Alpicat. Els lleidatans van colpejar primer quan al minut 10 Romero la va deixar de cap i Vendrell va aprofitar per afusellar la porteria local. L’alegria va durar poc, ja que nou minuts més tard, Pedro Bravo va fer un gol de murri en caçar una cessió cap al porter Joselu. Amb l’empat a 1 es va arribar al descans.

La segona meitat va començar amb el mateix guió, dos conjunts que volien la victòria, dos conjunts practicant bon futbol i dos conjunts amb clares ocasions de gol. Gol que va caure de la banda dels de Juan Camilo Vázquez. Rovira al 59 va rematar un córner capgirant el marcador. A partir d’aquest moment els visitants van baixar la intensitat i això ho va aprofitar Aaron Bueno per fer el 3-1 al minut 74.

En els últims 10 minuts de partit els del Segrià van tornar a apretar, encara que no van saber treure partit de l’expulsió d’Edgar i jugar en superioritat numèrica, tot el contrari, ja que va ser Oriol Esteve al minut 81 qui va marcar el 4-1. Pampliega va reduir diferències de penal al minut 85 (primer gol amb la samarreta del conjunt alpicatí), no obstant Bellido al 87 va acabar amb qualsevol esperança de remuntada. Dura derrota pels de Jordi López ‘Mena’, qui ocupava per primer cop la banqueta de l’Alpicat després de la dimissió de Martí Alavedra.

Espectacle a Cambrils amb triomf del Reus B contra l'Igualada // FOTO: @reusbcambrils
Espectacle a Cambrils amb triomf del Reus B contra l’Igualada // FOTO: @reusbcambrils

Set gols també es van veure al Municipal de Cambrils, on el filial del Reus i l’Igualada van protagonitzar un encontre ple d’alternatives i bon futbol, cadascun amb el seu estil, els igualadins tenint la pilota i els reusencs al contracop. El matx va estar controlat pels blaus gairebé durant els 90 minuts, encara que van ser els locals els primers a avançar-se amb un gol d’Edgar al minut 22 en la primera ocasió que van tenir. Güell al 30 de gol olímpic i Martí Just al 59 van donar la volta al marcador posat l’1-2 al lluminós.

No ha estat fins al tram final de l’encontre quan les coses s’han començat a decidir. Marcel, per partida doble al 72 i al 75 ha tornat a capgirar el marcador, aquest cop a favor dels reusencs. 2 minuts més tard, Eric va tornar a empatar el partit i quan tot semblava dat i beneït, en el 93 Vernet va fer el gol –a la contra, per variar- de la victòria pels homes de Lluís Albesa. Pocs minuts abans, Cesc, porter suplent dels visitants, va veure la targeta vermella directa.

Esglaó a esglaó

Sense fer gaire soroll. D’aquesta manera podríem resumir l’inici de temporada d’alguns equips que a poc a poc estan aconseguint consolidar-se a la zona mitjana-alta de la taula. És el cas del Sant Ildefons i el Vila-seca.

Miguel, qui va acabar de capità al Viladecans, toca de cap la pilota amb Marc Casares al seu davant // FOTO: @uesantildefons

El Municipal de Sant Ildefons continua sent un fortí després del nou triomf del Sani. Aquesta jornada es van enfrontar a un Viladecans que no els hi va posar les coses gens fàcils, és més, Eric per dues ocasions va poder posar per davant als visitants. No obstant això,  primer el porter local amb una gran aturada i més tard, la mala punteria li van impedir. A poc a poc els de Cornellà van anant entrant en el partit i al 35, Adri García va obrir la llauna. No van tardar gaire a tornar a perforar la porteria de Jose, a qui se li va escapar el xut fluix de Pedro Bilbao. Corria el minut 40 i el marcador reflectia un 2-0 que, al cap i a la fi seria definitiu.

Per la seva banda, el Vila-seca va viatjar fins a terres lleidatanes per enfrontar-se amb el filial del Lleida i va estar a punt d’emportar-se els tres punts en un encontre igualat. Valerio al 57 va fer pujar el gol al marcador visitant. No va ser fins al descompte quan els blaus van poder igualar el matx amb un gol de Noel en rematar un corner tret per Doncel.

Per no desentonar amb la resta de la jornada, l’últim partit també va estar ple d’emoció, i ocasions tot i el resultat d’empat a 1. A l’Alumnes Obrers es van veure les cares el Vilanova i el Rubí, dos conjunts amb dinàmiques oposades però amb un objectiu comú: la victòria. Els barcelonins, que venien de guanyar la jornada passada, es van avançar molt aviat amb un gol de Canalejo al minut 9. Poc va durar l’alegria a la banqueta visitant, ja que 5 minuts més tard, Morillas va empatar l’encontre. Empat insuficient per uns locals que necessitaven els tres punts per rescabalar-se de la derrota de fa set dies.