El pratenc Pedro Dólera torna al ‘seu’ Sagnier

L’entrenador amb més partits dirigits a la història de l’AE Prat juga per primera vegada contra el seu ex equip des que va marxar el juny del 2023. Dólera arriba com a líder amb un Olot que olora a Segona Federació

Pedro Dólera és l’entrenador amb més partits de sempre a l’AE Prat // FOTO: Óscar Yeste

@JordiMestres

El futbol català deixa històries boniques, d’èxits efímers i també de fidelitat en el temps. La figura de Pedro Dólera es pot encaixar perfectament al segon cas, ja que allà on ha anat ha deixat empremta. En gairebé vint anys a les banquetes, el tècnic només ha dirigit quatre equips. Marianao Poblet (3 temporades), CE Europa (6) AE Prat (8) i UE Olot (1). Dólera és un entrenador de projectes, que sol arribar a l’èxit a través de la fidelitat. Al Sagnier i al Nou Sardenya va fer història i va camí de repetir també entre volcans.

I és que l’Olot és líder del grup 5 de Tercera Federació amb 10 punts d’avantatge respecte el segon, L’Hospitalet, quan en queden només 24 per disputar. L’ascens garrotxí, doncs, està més que ben encaminat i seria el tercer de la història del club de Tercera a categoria superior. (2013, 2017 i 2022). També, seria el tercer en el cas de Pedro Dólera.

HISTÒRIA POTA BLAVA

L’actual entrenador de l’Olot va aconseguir els altres dos amb l’AE Prat. El primer a la seva primera temporada, la 2015/2016, i el segon la 2018/2019 en una inoblidable final contra el Portugalete. Dólera, a més, és l’entrenador que més partits ha dirigit l’equip pota blava en tota la seva història, amb un total de 308.

Pedro Dólera va guanyar una Copa Catalunya i va disputar tres promocions d’ascens consecutives amb el CE Europa // FOTO: CE Europa

Segons dades del nostre company Manolo Gol si sumem aquest registre als 136 que va disputar com a jugador Dólera ha defensat l’AE Prat en 444 partits durant tota la seva vida, gairebé res. Una de les persones més importants de la història del club torna al Sagnier el proper divendres, aquesta vegada com a rival.

228 PARTITS I UNA COPA CATALUNYA A L’EUROPA

Pedro Dólera també és història escapulada, ja que va dirigir el CE Europa durant sis temporades amb un total de 228 partits dirigits. Sempre a Tercera Divisió, el tècnic va portar els graciencs a guanyar una Copa Catalunya contra el Girona i a disputar tres playoff d’ascens de forma consecutiva.

Abans, molts dels jugadors d’aquell Europa com Álex Cano, Alberto González o Padilla van jugar al Marianao de Dólera que va aconseguir pujar a Primera Catalana. Dólera torna al Prat, amb més de 600 partits dirigits, una Copa Catalunya, una altra final amb l’Olot, cinc playoff d’ascens i tres ascensos a la seva esquena. El pratenc aconseguirà el quart en unes setmanes?