El Prat torna a posicions de promoció

Des de la primera jornada de Lliga no apareixia la AE Prat entre les cinc primeres places de la classificació de 3a Federació. Dos triomfs i quatre empats consecutius li han posicionat cinquens

El veterà Valentín saluda al campió de motociclisme Joel Valentín // FOTO: AE Prat
El veterà Valentín saluda al campió de motociclisme Joel Valentín // FOTO: AE Prat

Per primera vegada la AE Prat es posiciona entre els cinc primers triats per a la disputa de la promoció d’ascens. Cert que la segona tornada només ha fet que començar (dues jornades), però també cal recordar que els potablava venen des de l’onzena plaça en la jornada 6a.

De fet, es van estrenar els de Miquel Motoso en aquesta cinquena posició, van deixar enrere les deu primeres en l’octava i han sabut, a poc a poc, escalar i aconseguir objectius.

UN PRAT MOLT RENOVAT

Amb només 6 futbolistes del curs anterior i amb l’arribada del tècnic del filial, els potablava, ‘reis de l’empat’ (8) de la categoria, són el tercer equip menys realitzador del grup V. Al costat de Montañesa i San Cristóbal només han materialitzat 17 gols mentre que són tercers en el capítol de rebuts igual que L’Hospitalet (14), un més que la ‘Monta’ i 2 més que el líder Olot.

La veritat és que una ratxa de 2 triomfs i 4 empats consecutius li han retornat a una 5a plaça molt competida perquè li persegueixen (a 2) Reus FC Reddis, Montañesa i FE Grama. Clar que també els pratencs estan a 2 del Vilassar (31) i a 3 del Tona (32, tercer).

Aquest Prat és capaç de tot, segons s’ha pogut comprovar durant aquesta primera part del campionat. Capaç de guanyar a L’Hospitalet i a Olot i capaç, d’altra banda, de caure al Sagnier enfront de La Pobla o ‘SanCris’. Molt meritori haver mantingut en 8 ocasions la porteria a zero en les 19 jornades disputades.

En resum: han sumat 13 punts sobre 27 disputats a casa per 16 de 30 a domicili.

TRIOMF DAVANT EL PERALADA

Els dos gols psicològics aconseguits per Coro (5′) i Peñalba (84′) davant el Peralada deixen a aquesta AE Prat en una situació de privilegi. Obligats a estar en el més alt per la seva història, per la seva procedència i pel seu poder, i, encara queda molt camí per recórrer, ja estan molt ben adreçats.

El tècnic Miquel Motoso respirava tranquil després de superar als xampanyers. “L’equip va ser una piconadora en la primera part. Necessitàvem guanyar davant la nostra afició i fer-ho per més d’un gol, necessitàvem moltes coses que finalment s’han produït”.

Idèntic discurs que l’autor del segon gol, Tomás Peñalba a les seves declaracions a ‘Esports en Xarxa’. L’equip està fent les coses molt bé, necessitàvem aquesta victòria una mica més contundent per guanyar de més d’un gol i a més fer-ho a casa. Victòria contra un equip que a priori és de play-off i molt content per l’equip”, va dir.