El Prat reneix i tot queda obert a deu finals

Els potablava van sumar una victòria espectacular a Castàlia per avisar que són més vius que mai. Quan queden només deu jornades, tot queda més obert que mai, amb igualtat màxima a la part alta i a la baixa. Que tothom es posi el cinturó.

Prat, Segona B
Eufòria pratenca a Castelló / FOTO: AE Prat

Un balanç de set victòries locals, dos empats i una victòria visitant en aquesta 28a jornada ho deixen tot obert. La derrota del CE Sabadell, i les victòries del Barça B, el Cornellà, el Lleida i l’Olot mantenen la lluita pels quatre primers llocs ben encesa, mentre que la resurrecció del Prat manté vius a tots els competidors per quedar-se.

Tant el CE Sabadell com l’Espanyol B necessitaven guanyar i trencar les seves respectives males dinàmiques, i els locals ho van aconseguir. Aquest duel va tenir dues parts ben diferenciades, antagòniques. El Sabadell va començar molt entonat i de seguida va treure petroli d’una aproximació a l’àrea rival. Errada defensiva i penal favorable als arlequinats. Édgar no va perdonar (8′). Quan millor es trobaven els visitants, dominant i pressionant amb molt encert, va arribar l’empat. Mackay va aconseguir refusar una falta de Moha des del balcó de l’àrea però Soni va caçar el rebot (33′). L’alegria dels de Gay duraria ben poc, ja que una passada filtrada d’Aarón Rey es convertia en un regal que Boris no va desaprofitar per marxar al descans amb avantatge al marcador (40′)

La segona part va canviar el decorat per complet. L’Espanyol B va fer un pas endavant, decidit a donar-li la volta al partit. Després d’una sèrie d’avisos, a pilota aturada va arribar el gol. Iago Indias aprofitava una falta lateral per començar a fer efectiva la remuntada (59′). A partir de llavors, el joc es va tornar boig, i això ho van aprofitar els locals davant un Sabadell que perdia els nervis i la paciència de la primera meitat. La joventut es va imposar. Des de la frontal, Moha va efectuar la remuntada superant Mackay (84′), i Ferran Jutglà la va culminar (90′). Després de set partits, el filial blanc-i-blau es va reconciliar amb la victòria i, per altra banda, els futbolistes arlequinats i el bon nombre de seguidors desplaçats van abandonar la Dani Jarque capcots i decepcionats.

El fortí del grup

El Nou Municipal de Cornellà, any rere any, confirma que és gairebé inexpugnable. La UE Cornellà va complir al guanyar per la mínima l’Atlético Levante, tres punts que els permeten seguir en tercera posició i empatar a punts al Sabadell. A la primera meitat, als locals els va faltar encert. Els de Romo van gaudir d’ocasions diverses per aconseguir el gol, però aquest no va arribar. La represa va portar el gol. Després de provar-ho en numeroses ocasions, Pablo Fernández aconseguia superar Picón. Amb el marcador a favor, el Cornellà va saber defensar el resultat per acabar sumant tres punts importants per seguir ben amunt.

El Cornellà no falla a casa / FOTO: FutbolCatalunya-Jordi Mestres

Nou partits després, l’Andorra va tornar a sumar els tres punts, els primers amb Nacho Castro a la banqueta. Davant l’Orihuela, el matx va començar amb un Andorra disposat a anar a per totes, però l’equip visitant anivellava el joc, disfrutant també d’alguna aproximació. De fet, no va ser fins la segona meitat quan els gols van arribar. Casadesús aprofitava una centrada de Loureiro per obrir la llauna (51′). L’alegria tricolor duraria poc, però, ja que els d’Albadalejo no volien marxar de buit. Entrena rematava a plaer després d’una passada de Pitu per igualar el partit (64′). Quan els fantasmes tornaven a aparèixer, un altre cop apareixia Casadesús per fer realitat una victòria importantíssima i necessària (78′).

Fede Bessone, celebrant la victòria / FOTO: FC Andorra

No tenen sostre

La UE Olot no té sostre. Al menys, això és el que demostren jornada rere jornada. El Badalona no va poder davant els garrotxins. Malgrat la primera meitat no va deixar masses oportunitats clares per avançar-se, els de Raúl Garrido van demostrar encert. Abans de passar pels vestidors, Salinas rematava una pentinada de Baró sortint d’un córner per fer el gol (41′). La segona part va estar marcada per l’expulsió de Pelón, que deixava al Badalona amb un home menys durant més de mitja hora. Això, va dificultar encara més les coses als de Manolo González, que van veure com Chabboura acabava sentenciant el partit (87′). Amb la permanència ja assolida i havent enllaçat nou jornades sense perdre, l’Olot somia en els playoffs, i té llicència per fer-ho.

El Barça B també té llicència per somiar, després de colocar-se en segona posició al haver superat al Llagostera amb remontada inclosa. El partit es va posar de cara als locals ràpidament, amb un cop de cap de Monchu que es traduïa en gol (2′). Els primers 45 minuts, de fet, van ser un autèntic monòleg blaugrana, encara que no van poder transformar això en gols.

Ilaix Moriba, l’autor de la remuntada / FOTO: FC Barcelona B

Els d’Oriol Alsina ja van demostrar a la Nova Creu Alta que necessiten ben poques ocasions per fer mal, i al Johan Cruyff no hi va haver excepció. Sergio Cortés empatava des dels onze metres (65′) i, poc després, Magallán remuntava amb una rosca (74′). Minuts rodons del Llagostera. No estava tot dit, però. Els de García Pimienta van tornar a oferir bon joc i ocasions. A pilota aturada, des de la cantonada, Cuenca conectava una centrada per empatar de nou (82′). Cinc minuts després, Ilaix Moriba aprofitava una centrada de Chumi per culminar la remuntada. Extàsi i alegria màxima per posar-se segons.

Lleida E. Villarreal, Segona B
Victòria de prestigi davant el Villarreal / FOTO: @jordieche

Cop sobre la taula

El Lleida Esportiu tampoc vol renunciar als playoffs. Ho ha demostrat davant un rival directe com el Villarreal B, contra qui va guanyar contundentment. Els dos equips van gaudir d’ocasions, però l’encert va ser lleidatà. Marc Martínez, des del punt de penal, aprofitava unes mans d’Andrei per avançar els seus (28′). Just abans del descans, Xemi ampliava la distància amb un gran xut des de fora de l’àrea (43′). El mateix Xemi, poc després de la represa, sentenciava el matx aprofitant una centrada de Liberto (49′). Els de Molo van presentar la seva candidatura amb contundència i encert, una mescla perfecte.

El camp de La Nucía és inexpugnable. Cap equip sap què és guanyar-hi. El Nàstic tampoc. Els de Toni Seligrat van aconseguir tenir domini i ocasions, i mitjançant Fran Carbia i Pedro Martín, els tarragonins van tenir oportunitats de marcar, però les ocasions s’han d’aprofitar. Un polèmic penal favorable a La Nucía es traduïa en gol d’Agüero abans del descans (45′). La segona meitat, per oblidar. Els locals es van imposar i van acabar ampliant la distància, quan el mateix Agüero aprofitava una passada dins de l’àrea (68′). L’expulsió de Fran Miranda per doble tarjeta groga va ser un afegit a la derrota, en un dels desplaçaments més difícils de la categoria.

El Prat està ben viu

No es podia condemnar al Prat abans d’hora. Els de Pedro Dólera van guanyar heroicament a Castàlia per 1-3 davant el líder. Un primer intercanvi de cops preveia un partit mogut. Juanto Ortuño superava Andrés per fer el primer (13′). La resposta pratenca, però, va ser ràpida i efectiva. Alex Pla engaltava una volea des de la frontal per igualar el mrcador (18′). Més endavant, Arjona queia dins l’àrea local, i l’àrbitre assenyalava penal. Alex Pla no va fallar (34′). La combinació va ser perfecte, efectivitat i resistència al darrere. Al temps afegit, Raíllo sentenciava (90′). Victòria espectacular per donar un cop sobre la taula i deixar la permanència a un sol punt.