‘El Portal del Federat’ té un acolliment previsible

Encara que la iniciativa de la Federació Catalana només ha fet que començar, els clubs acullen el nou ‘Portal del Federat’ amb un previsible repartiment d’opinions. Diversos presidents, triats a l’atzar, donen el seu punt de vista sobre “l’eina” i la millor “herència” del futur del futbol català, tal com va ser batejat pel president, Andreu Subies

msegura@futbolcatalunya.com

acullen el nou ‘PF’ amb  repartiment d'opinions//FOTO: F.C.F.
acullen el nou ‘PF’ amb repartiment d’opinions//FOTO: F.C.F.

A partir d’ara (1 de juliol) cadascú ha d’assumir el seu protagonisme. Des que va començar el calorós Juliol i, després de la corresponent Assemblea de clubs a Sta. Coloma de Farners, la Federació Catalana ha emprès una intensa campanya amb la finalitat d’informar (facilitar, explicar, desenvolupar etc…) el llançament d’una “eina”, segons el president, Andreu Subies, la “herència de la qual” agrairà el futbol català en un futur molt proper. Ara, cada futbolista, entrenador, delegat, àrbitre… tots els participants del futbol català ja saben el que han de fer per tenir la seva llicència federativa. Només depèn d’ells.

Aquest gran canvi en el que és el funcionament de la FCF és una cosa que només s’ha pogut dur a terme després de la informatització d’un sistema que, com tots, necessitava el corresponent impuls. I això ha arribat ara, en el 2014, la qual cosa, com qualsevol novetat, sempre provoca consideracions favorables com a detractores. En aquest primer lliurament presentem les opinions dels presidents de Josep Ignasi Estany (Banyoles At.), Joan Lucas (Olímpic), Diego Sánchez (Alcoletge), Bartolo Ayora (La Bordeta de Lleida), Paco Rodríguez (Directiu Escola Valls), Jordi Guillen (Adjunt Futbol Base Nàstic), Roger Bordas (directiu At. Valls).

Futbolcatalunya intentarà que el propi president, Andreu Subies, pugui oferir el punt de vista de la FCF sobre algunes qüestions plantejades pels directius.

OPINIONS

Joan Lucas (President Vila Olímpica)
“La FCF està en el seu dret de marcar aquest preu (10’80 euros) ja que aquesta feina sempre la han fet gratis els clubs. Pot ser discutible, però és una despesa i cal donar temps per veure el seu funcionament”

“Si el federat es queixa del servei que presta aquest Portal, caldrà rebaixar-ho. M’agrada discutir totes aquestes coses a posteriori. És polèmic si volem que sigui polèmic. La FCF ha millorat ‘un colló’ informativament i el seu servei és molt bo i ràpid”.

“Als pares se’ls ajuda en el club, si ho sol·liciten i, ara per ara, ningú s’ha queixat ni de la quota ni de res”.

“Alguns clubs tramposos no podran duplicar fitxes. Fora els tramposos! Els DNI són únics”

Bartolo Ayora (President La Bordeta de Lleida)
“Al principi em vaig espantar una mica però, quan vaig parlar amb els meus coordinadors i el meu secretari tècnic, em van fer veure que no passarà res. Hi ha molts pares, que com jo, no estan preparats i per això hem posat a una persona que ens ajudarà”.

“Abans, els pares no sabien el que es pagava per la Mutualitat dels seus fills i ara s’espanten; és més, crec que són més partícips de la vida del club”.

“Em queixo d’aquesta quota d’inscripció per diverses raons: 1) no ho van dir mai, ni en l’Assemblea ni en cap lloc i, si no rectifiquen aquesta mesura així com la d’incloure als delegats, que NO cobren, perdran un company, segur. 2) Si volen seguir quedant bé amb el futbol català, com fins ara, que no ho espatllin per aquests deu euros”

Josep Ignasi Estany (Runi, president Banyoles AT)
“Em sembla molt bé la idea del Portal del Federat. El procediment em sembla correcte i simplificarà molt tot. No tinc res a dir en contra. En la presentació, el delegat de Girona (Jordi Bonet) va ser molt clar i ara els tocarà als jugadors, delegats, àrbitres, nens (pares) donar-se d’alta com a participants de la Federació”

“Abans havien moltes duplicitats i ara, repeteixo, se simplifica el procés”

Paco Rodríguez (Directiu Escola Valls Futbol)
“Està molt bé però per a l’Escola és un maldecap, sobretot el primer any. En un futur funcionarà però aquest any serà un caos”

“La Federació vol que siguin els jugadors els que es donin d’alta a la mútua. Que passa? Que quan són gent gran no hi ha problema però en el cas de nens més petits aquí hi ha tens el problema. Ho hauran de fer els pares. La tecnologia ha avançat molt però hi ha gent que encara no té correu o no saben usar internet, i aquí tens el problema. No hi haurà increment. La mutualitat serà restada”

Joan Anton Pallarés (entrenador i coordinador CD Morell
“Crec que és una manera que cada jugador estarà cobert com a individu. La Federació dóna dues vies per pagar la mutualitat. Que la pagi el jugador o el club. Si ho han de fer els clubs els pares hauran de donar l’autorització i això significa anar darrera seu. Enguany serà el primer any i veurem com funciona.”

“Porto tres anys com a coordinador de futbol base. Tenia per la mà el tràmit de totes les fixes i el primer any va costar per adaptar-te al funcionament i ara hem de canviar el sistema. A més hi ha un petit increment a l’hora de pagar. És el que ha decidit la Federació i tots els clubs estem assimilant-ho, esperem que funcioni bé i que sigui útil per tal que tot funcioni millor, sobretot el tema de la mutualitat. Esperem assimilar-ho el més ràpid possible i que sigui un bé per a tothom.”

Roger Bordas, (Directiu Atlètic de Valls)
“És un enrenou, sobretot aquest primer any, perquè cada jugador s’haurà de donar d’alta i no serà senzill. Qui està acostumat a eines informàtiques el serà fàcil però qui no hi estigui acostumat li costarà més. Entre tots ho farem.”

“El que és qüestionable és que s’hagui de pagar uns 11€ cada jugador per donar-se d’alta. Si multipliques tots els federats de Catalunya per aquest preu, surten molts diners.”

“Abans era el club qui ho gestionava i ara és el jugador que haurà d’entrar al portal i ell es paga la mutua o s’arriba a un acord amb el club perquè aquest li pagi. El que veig és una feinada, però també a 3-4 anys quan es va canviar el sistema de les fixes també semblava un gran feinada i després va ser una simplificació de la feina.”

Jordi Guillen (Adjunt futbol base Gimnàstic de Tarragona
“No facilita gens la feina el portal del Federat. Serà complicat a l’hora d’entendren’s quan parlem de categories altes. A més, no entenc que s’hagi de pagar 10’80€ per mutualitat. No estic d’acord.”

“De cara als clubs això no ens ajuda. Un club que tingi 500 jugadors, se li haurà de donar 500 claus perquè els jugadors (la majoria nens) entrin al portal i després si el club decideix pagar-jo ell, hauran de donar una altra fulla al responsable (un total de 500) per inscriure al jugador.”

Diego Sánchez (President Alcoletge)

“És molt positiu. Tots els ‘pals’ eren per als presidents i ara tots sabran deures i obligacions. No hi ha intermediaris. Ara serà un problema per als pares però, si reflexionem, es veurà que és positiu”

“Alguna queixa hi haurà pel pagament dels 10’80 euros, però seran pocs. No cal ser negatiu i passar la prova”