El penal ‘més llarg del món’ es xutarà a Sant Cugat

El títol de la pel·lícula correspon al director Roberto Santiago fa uns deu anys i va tenir al genial Fernando Tejero com a protagonista. El cas Sant Cugat-Europa B no és cinèfil sinó real i, després de suspendre’s el dissabte 31 de maig per un incident a dos minuts del final, ara queda llançar aquest famós penal. Entre el 9 i el 13 de juny ha d’acabar ‘la pel·lícula’, si es posen d’acord

MANUEL SEGURA
msegura@futbolcatalunya.com

A les seves mans està un ascens//FOTO: F.C.

Última jornada de competició al grup III de la Preferent Cadet, partit entre Sant Cugat i Europa B amb especial interès per als locals, que es juguen l’ascens a la Divisió d’Honor al costat de l’At Segre, que espera tranquil amb 76 punts, dos més que els locals. Fins aquí tot correcte. A falta de dos minuts, i amb 1-1 al marcador, el col·legiat David Herrera Vargas assenyala un penal a favor dels locals que provoca les protestes dels jugadors visitants. Aquest detall i l’aparició d’algun seguidor, que cap club coneix, provoca que l’àrbitre suspengui el partit. TOT San Cugat ho va explicar molt bé dimarts passat i dona més informació aquest dijous. Val la pena llegir-la.

MÉS DETALLS

Però, desgraciadament, més coses van passar. Segons testimonis presencials –van acudir al voltant de 300 persones al camp-, mentre Herrera Vargas abandonava la instal·lació de la ZEM Jaume Tubau de Sant Cugat, i tots dos equips estaven parats esperant-li al camp més de deu minuts, algun ‘impresentable’ va arribar a llançar un plàtan a un futbolista de color. Encara sort que el coordinador del Sant Cugat va solucionar la situació i va presentar les corresponents disculpes al protagonista.

El cas va quedar vist per a la resolució del misteriós Comitè de competició de la FCF. Aquest dijous ja ha comunicat la seva salomònica decisió, doncs ha determinat que el partit s’ha de reprendre al minut 88, s’han de jugar els dos minuts pendents i cinc d’afegit (el col·legiat ho va escriure a l’acta) al que cal afegir sancions econòmiques. “26 euros al Sant Cugat Esport FC, per incidents del públic i 60 euros al CE Europa, “per mala conducta col·lectiva dels jugadors”, han d’avergonyir no només als protagonistes sinó també als qui assumeixen aquest tipus de decisions.

PRIMES I OPINIONS

Des del primer moment es va poder comprovar –aquí estan les declaracions oportunes que va recollir TOT Sant Cugat- que el partit s’aniria ‘escalfant’ a mesura que passessin els dies. I així ha estat. Fins que el meta escapulat Tomás Terrats, que il·lustra la nostra portada, es posi sota la porteria, s’hauran de posar d’acord els clubs amb el dia i l’hora per a la setmana vinent. Mentrestant… l’At Segre segueix a l’espera. Si llança el Sant Cugat i marca, hi haurà ascens vallesà; si atura Terrats o la pilota es va fora, pujarà l’At Segre.

Les opinions a Sant Cugat van ser clares: “Fa ‘pinta’, d’una manera o altra, que l’Atlètic Segre ha primat el CE Europa perquè vingui a puntuar i, això, és molt greu”. Aquestes paraules corresponen a l’entrenador local, Julián Marín a Tot Sant Cugat.

El col·lega visitant, Nacho de Prada, estava més indignat aquest passat dimecres. “El Sant Cugat vol fitxar a alguns dels meus jugadors, els han trucat abans de jugar aquest partit i això no es fa. Jo no vull fastiguejar a ningú sinó que només vull guanyar i em sembla surrealista que algú parli de primes al futbol base. A casa van guanyar 1-6 i això no s’oblida”. Per cert, De Prada avisa. “el porter Terrats es pararà el penal, estic convençut”.

A l’At. Segre riuen. Ho fa el seu president Ramon Joan Farrus, ja que “això mai he sabut com es fa, de debò. Miri: el porter de l’Europa serà honest i li dono molts ànims. Si para atura el penal, felicitats i, si pugem, molt millor. Però, si no ho fem, no passa res”. De fet, seria “la segona ocasió consecutiva que no ho podem aconseguir. L’any passat va ser per un gol”.

Farrus afegeix una curiositat a la polèmica. “Allà havien dos pares del nostre equip veient el partit i em van dir que l’àrbitre no va xiular un penal favorable al Sant Cugat mentre que en va xiular un que no ho era. Això és futbol i no passa res, però pagar primes?. No em faci riure”.