El Palamós fitxa ‘a mitges’ a Eloi Fontanella

La inscripció del veterà Eloi Fontanella pel Palamós ha estat la notícia surrealista aquest dimarts. Primer haurà de complir cinc partits de sanció pendents del curs passat i després “es decidirà si es queda en el primer equip”

Nou jugador del Palamós / FOTO: ALEX GALLARDO
Nou jugador del Palamós / FOTO: ALEX GALLARDO

El Departament de comunicació del Palamós va comunicar aquest dimarts una alta curiosa. El Degà del futbol català informava, a través de nota de premsa, de la “inscripció” del veterà Eloy Fontanella i així pugui complir “cinc partits de sanció” pendents de l’últim partit del curs passat disputat amb el Santboià.

Però aquesta mateixa nota portava algun detall més ja que “cal tenir en compte la delicada situació econòmica del club i que no es podran fer fitxatges si l’economia no ho permet”. Curiós. “El Palamós no podrà accedir al mercat de fitxatges si la denúncia per impagaments dels jugadors de la temporada passada prospera i no s’elimina el deute”.

En resum: s’inscriu a Eloy perquè compleixi cinc partits de sanció, que arrossega de la passada temporada, i després ja es parlarà. Surrealista. “Jo no ho veig així. És un favor mutu el que ens fem”, va comentar a Futbolcatalunya el president Juan Pablo Pérez qui va afegir la preocupació en el club “per la lesió d’un futbolista que podria estar algun temps de baixa”. Si aquest KO es confirmés, “Eloi podria entrar perfectament ja que tenim 21 fitxes només. Queda una lliure”.

Ni tan sols l’amenaça de no fitxar per impagaments preocupa al president “doncs hem apel·lat i encara no se sap la resolució”. Pérez confia en aquest equip que “va començar molt tard la pretemporada i amb el qual no hi ha hagut ni temps per treballar. Tenim entre 12 i 14 fitxes noves i a Jordi li fa falta temps”.

DNI ELOI FONTANELLAS

Nascut el 4 de desembre del 1980 a Girona i veí de Breda, Eloi Fontanella Bonjoch es va donar a conèixer a les files del Vilobí, on va jugar al seu primer equip entre 1999 i 2001, quan l’equip verd jugava a Tercera Divisió. A l’estiu del 2001, després que el Vilobí baixés a Primera Catalana, el Figueres el va fitxar i va viure la seva primera experiència a Segona B.

A l’entitat de l’Alt Empordà va jugar durant tres temporades i al 2004 va viure la seva primera experiència fora de Catalunya, a les files del Levante B que entrenava primer José Luis Oltra i després Vicente Medina. El filial granota va acabar la Lliga en posicions de fase d’ascens a Segona A… que no va poder jugar perquè el primer equip del Levante hi era en aquella categoria.

La temporada 2005-2006, el nou tècnic del Levante B, José Angel Moreno, no comptava amb ell i al mercat d’hivern va marxar a l’Almansa que dirigia Alvaro Cervera. L’equip manxec va baixar a Tercera Divisió.

A l’estiu del 2006, Eloi va seguir el mateix camí que el seu entrenador Alvaro i es va incorporar a l’Alicante CF, club que va acabar la Lliga com a campió del grup tercer de Segona B. El de Breda va jugar 31 dels 38 partits d’aquella campanya, que va acabar a la banqueta José Carlos Granero. L’Alacant, però, no va poder assolir l’ascens a Segona A.

El 2007 va ser l’any del retorn d’Eloi Fontanella a Catalunya. Va ser una de les apostes d’una UE Sant Andreu de Tercera que volia tornar a Segona B. El de Breda va ser un dels artífexs d’aquell ascens, consolidat amb la permanència andreuenca a la temporada 2008-2009.

I el 2009, com si es tractés de Bill Murray a la pel·lícula ‘Atrapat en el temps’, Eloi va viure la seva particular ‘temporada de la marmota’. Es va incorporar al CE L’Hospitalet, que militava a Tercera… i va viure un nou ascens! La campanya 2010-2011, com ja l’havia passat al Narcís Sala, va veure com l’equip riberenc es consolidava a la categoria.

Al 2011, Piti Belmonte el va incorporar de nou al Sant Andreu a la que va ser la seva darrera temporada -fins ara- a la Segona B. Gramenet (2012-2013) i Santboià (2013-2014) van ser les seves dues darreres experiències, totes dues a Tercera Divisió. La del club del Baix Llobregat va acabar amb l’amargor del descens a Primera Catalana i amb una sanció de cinc partits per “dirigir-se als àrbitres en actituds de menys preu o desconsideració” en el partit Gavà-Santboià (2-1) de la darrera jornada, arbitrat per Bertomeu García i on, per cert, el de Breda va marcar l’últim gol dels del Baix Llobregat a Tercera.