El nou Badalona espera que el seu gran partit sigui contra el Prat

La pretemporada ha estat justa a nivell de resultats, però les sensacions de cos tècnic i jugadors són molt positives. L’equip és completament nou i arriba a la lliga carregat d’ambició

El Badalona aspira a tot aquesta temporada // FOTO: Bernat López
El Badalona aspira a tot aquesta temporada // FOTO: Bernat López

A l’Avinguda Navarra s’ha produït una autèntica revolució aquest estiu. Albert Cámara i el seu cos tècnic, juntament amb disset jugadors de la temporada passada, han abandonat el Badalona i han deixat pas a una gran quantitat de cares noves. Quinze, concretament, que guiats per Piti Belmonte esperen dur a terme una bona temporada. David Cárdenas, una dels recent arribats, ho explica.

“Ja coneixia com treballava el cos tècnic durant la pretemporada i ha estat molt amena. Hem treballat sempre amb pilota i això és bo perquè el jugador mentalment està molt fort i agafem molt de fons físic” afirma l’ex defensa del Sant Andreu a Futbolcatalunya.com. Cárdenas no ha estat l’únic que ha canviat el Narcís Sala pel Centenari, ja que Piti Belmonte, Luis Blanco, Toni Gil, Sergio Gómez, Xavi Boniquet i John Neeskens han fet el mateix trajecte.

Tots ells, i la resta de companys, arriben “molt bé a la lliga físicament”. Durant la pretemporada, però, els resultats no han estat els millors. Tres victòries, dos empats i tres derrotes, amb nou gols a favor i cinc en contra, no són números per presumir i Cárdenas ho sap: “Els resultats importen. Qui digui que no, menteix. El que sí que és cert és que si veiem que donem passos endavant això es relativitza”.

Optimisme de cara a la lliga

I és que el Badalona és “un equip completament nou i això es nota en els moviments, les basculacions i la comunicació”. Ara bé, “fem jugades de gol i tenim la sensació que si generem tant de perill a la lliga anirà tot bé”. Optimisme evident de Cárdenas, que es referma en la seva opinió dient que “tenim un ritme de joc molt bo i només ens falta marcar les jugades que tenim. Ens quedem amb el treball i ja pensem en el diumenge, que és quan comença el que realment importa”.

La cita esperada ja té data (diumenge), hora (18:30 h) i lloc (camp del Centenari) i el Badalona ja sap el que ha de fer aleshores: “Hem de començar guanyant el Prat. Saben al que juguen, però nosaltres tenim moltes ganes de començar la lliga”.

Paraula d’un dels pesos pesats del vestidor escapulat, que amb només un mes vestint aquesta samarreta ja és un dels capitans: “La capitania és anecdòtica. És un tema de vestidor, tot i que sempre agrada ser capità. Vull destacar que en aquest equip tothom ha de ser capità, tant qui porta braçalet com qui no”.

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com