El Nàstic té llicència per a somiar a la Copa del Rei (0-0)

Els grana juguen de tu a tu al València i disposen de les ocasions més clares per a marcar a l’anada dels setzens. L’empat a zero del Nou Estadi obliga als de Djukic a guanyar la tornada per a passar ronda i permet al Nàstic il·lusionar-se a la competició del KO

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com

Nástic i València ven empatar a cero FOTO: FLICKR gimnastictarragona.com

Després de les derrotes del Lleida Esportiu (1-2) i del Sant Andreu (0-4), el Nàstic de Tarragona era la tercera i última esperança del #futbolcat a la Copa del Rei. Els grana, que no estan en el seu millor moment a la lliga, van plantar cara des d’un bon principi al València i els 4112 espectadors presents en una freda tarda al Nou Estadi van gaudir de valent. No semblava que un equip de Segona Divisió B s’enfrontés a un de Liga BBVA.

Els de Vicente Moreno ja van advertir de les seves intencions quan es complia el primer minut de joc. Jean Luc s’internava per banda dreta fins a la línia de fons i provocava un córner que aixecava a la graderia. El joc per fora i per dins dels locals va descol·locar a un València que va sortir a la gespa amb poca intensitat i va estar a punt de pagar-ho car.

Els ché van respirar tranquils fins al minut 15, quan Lago Junior estrenava l’apartat d’ocasions de gol amb un xut massa creuat sobre la porteria de Diego Alves. La velocitat de l’africà i el criteri amb pilota de David Sánchez destacaven en una perfecta sintonia col·lectiva d’un Nàstic més vertical.

El travesser, únic obstacle del gol del Nàstic

El bon joc dels de Vicente Moreno va estar a punt de trobar la recompensa d’un gol al minut 22. Rocha llençava a la perfecció una falta des de la frontal, però el travesser impedia un gol cantat. Una llàstima pel conjunt tarragoní, que amb una gran arrencada havia fet mèrits per a avançar-se en el marcador.

A partir de l’equador del primer temps el València va reaccionar progressivament i va demostrar que mai es pot subestimar la qualitat d’un ‘Primera’. Bernat va posar a prova a Tomeu al 24’, mentre que tres minuts després Jonas feia una rematada de cap que marxava fora. Ara bé, les accions més clares seguien sent pel Nàstic. I amb Lago Junior de protagonista, ja que al 28’ va fer una vaselina que Mathieu refusava no sense dificultats a la línia de gol.

Tomeu respon quan cal

Si bé el València no va dominar en els darrers compassos del primer temps, sí que va disposar d’oportunitats per a marcar. En totes, un eficient Tomeu va respondre a la perfecció. Feghouli (33’) i Barragán (35’) topaven amb un porter que es mostrava insuperable. El ritme, mica en mica, va anar decreixent i d’aquesta manera es va arribar a un descans que havia de servir al Nàstic per a recuperar forces.

Forces, que no ritme ni joc. I és que a la represa hi va haver menys intensitat que no pas a la primera meitat i el València se’n va aprofitar el València. El que no va variar és l’encert de Tomeu. El porter local va aturar un xut de falta de Canales (48’) i va refusar un cop de cap més clar de Jonas (60’).

Al Nàstic li calia donar un pas endavant per a no deixar-se endur pel rival i el va donar a partir de l’entrada de joc. L’entrada de Javi Martínez per Jean Luc i el protagonisme de Lago Junior i Marcos van activar l’equip, tot i que fins a tres substitucions en un període de sis minuts impedien qualsevol tipus de continuïtat en aquest tram.

El més afavorit acte seguit va ser el València, que va arribar més sencer al tram final. Els de Djukic van tenir el domini posicional i amb la possessió de l’esfèrica podrien haver tret profit d’un Nàstic bastant esgotat. No va ser així. Els grana van salvar aquest mal moment i fins i tot podria haver marcat a partir de la pilota aturada.

El partit, però, semblava encaminat a l’empat a zero, tot i que es va animar amb l’expulsió de Jonas a quatre minuts pel final. El Nàstic no va poder aprofitar la superioritat numèrica per a marcar i el partit va acabar amb empat a zero. De cara a la tornada els grana poden somiar amb passar, ja que els hi val un empat a gols o una victòria.

Fitxa tècnica

Empat sense gols a Tarragona //FOTO: blogdelnasticcom

Nàstic de Tarragona: Tomeu, Juanjo, Xisco Campos, Marí, Verdú, David Sánchez (Xavi Molina 78’), Rocha, Jean Luc (Javi Martínez 60’), Giner, Lago Jr  (Querol 72’) i Marcos.

València CF: Alves, Barragán, Costa, Mathieu, Guardado, Oriol Romeu, Parejo (Banega 70’), Feghouli(Paco Alcácer 78’), Canales, Bernat (Pabón 66’) i Jonas.

Àrbitre: José Antonio Teixeira Vitienes. TG: Juanjo / Parejo, Canales, Ricardo Costa. TV: Jonas al 86’ per doble amonestació.

Gols:

Incidències: Partit d’anada dels setzens de final de la Copa del Rei disputat al Nou Estadi de Tarragona davant de 4112 espectadors.