El Nàstic reafirma el seu liderat

Tant a la part alta com a la baixa, la dotzena jornada va deixar partits entre rivals amb les mateixes aspiracions, on el Nàstic reafirma el seu liderat, l’Andorra i el Badalona van ser els grans guanyadors

En poc més de vint minuts, els locals guanyaven 3-0 // FOTO: Nàstic de Tarragona

@JordiGrifol

La part baixa de la taula va donar lloc a empats. El Prat i l’Espanyol B i l’Olot i el Cornellà, van haver de conformar-se amb l’empat i el Nàstic reafirma el seu liderat. La classificació està molt apretada, i això fa que sumar tres punts t’apropi ràpidament a posicions altes i que, en canvi, sumar d’un en un generi frustracions.

EL NÀSTIC, MOLT LÍDER

Victòria de líder per part del Nàstic de Tarragona. Els de Seligrat rebien al Barça B, i des del minut 1 es va notar la importància que van donar a aquest enfrontament directe. En poc més de vint minuts, els locals guanyaven 3-0.

Lliçó magistral de generar perill i d’efectivitat, comandats per Fran Carbià. Els blaugrana van reaccionar prou ràpid i, després de vint minuts desapareguts, van retallar distàncies.

Malgrat quedava molt temps per endavant, amb l’avantatge al marcador, els tarragonins es van trobar molt còmodes. Van replegar i cedir la pilota als de Pimienta i van fer bones transicions que passaven per les botes de Brugué.

Impotència absoluta d’un Barça B que no va saber reaccionar a un inici potentíssim d’un Nàstic que, jornada rere jornada, demostra ser el millor equip del grup.

EMPATS POC ÚTILS A LA PART BAIXA

El Prat va tornar a sumar al Sagnier després de tres derrotes consecutives, i ho va fer davant un Espanyol B que no acaba de trobar la tecla per començar a sumar de tres en tres. En un partit intens però sense la creativitat suficient com per generar perill, el 0-0 va acabar sent el resultat inevitable.

L’engranatge defensiu del Prat va aconseguir neutralitzar l’atac blanc-i-blau, que no està passant pel seu millor moment. Tant els potablava com els pericos són a la part baixa de la taula, i aquests empats comencen a valer menys.

Agus Medina va col·locar el 2-2 en el marcador en el minut 80 del partit // FOTO: UE Olot

Hi ha empats que fan mal. L’Olot va perdre l’oportunitat de tornar a guanyar i començar a treure el cap per la classificació, però un error que Raúl Garrido va qualificar “d’infantil”, els va deixar amb un empat amb mal regust de boca.

Tot això, quan havien fet el més difícil, remuntar el 0-1 advers amb el qual el Cornellà, que no està passant el seu millor moment, s’havia posat per davant. Un punt, doncs, que serveix de poc als dos equips, que ocupen la part de playoffs pel descens.

LLUITA A LA PART ALTA

L’Andorra està de dolç i ho va tornar a demostrar. Cap equip ha aconseguit emportar-se els tres punts de Prada de Moles, un estadi que ja és un dels desplaçaments més temuts i complicats. Els de Nacho Castro van sortir molt endollats, i abans de complir els primers vint minuts de partit, Carlos Martínez havia fet un doblet que deixava el partit encarrilat. El Llagostera no va poder contestar aquesta efectivitat, i torna a casa de buit.

El Badalona també vol dir la seva. Malgrat un inici de temporada dubitatiu, el conjunt de Manolo González, gairebé sempre competitiu, ara està aconseguint treure petroli de duels complicats. I, així, ja enfila cap a la part alta.

Davant l’Hospitalet, un dels equips que ha demostrat ser molt dur fins ara, els escapulats van fer un partit molt seriós en defensa i efectiu en atac que els va valer per endur-se tres punts de la Feixa Llarga. Els riberencs encadenen dues derrotes consecutives que han trencat la gran dinàmica inicial.