El Nàstic no cedeix i el Sant Andreu no es rendeix

El líder s’assegura matemàticament el play-off i augmenta a vuit els punts de distància respecte el segon. El Sant Andreu, per la seva part, torna a guanyar vuit jornades després i es nega a baixar els braços

Nàstic i Sant Andreu, els dos grans triomfadors de la jornada // FOTO: Flickr Nàstic i Twitter UE Sant Andreu
Nàstic i Sant Andreu, els dos grans triomfadors de la jornada // FOTO: Flickr Nàstic i Twitter UE Sant Andreu

Per causes oposades, les victòries de Nàstic i Sant Andreu van ser vitals. Claus per a l’objectiu dels uns i els altres. La golejada contra el Mallorca B serveix als grana per a assegurar-se el play-off i necessitar només dues victòries per a guanyar la lliga. Ho poden aconseguir el 26 d’abril contra l’Huracán, sempre i quan sumin els 3 punts a Elda. La salvació del Sant Andreu, sembla més complicada. Els quadribarrats sumen tres punts i pugen dues posicions, però tenen la permanència a 7 punts. Mentre hi ha vida, hi ha esperança i a això s’aferren els de Miguel Álvarez.

L’andalús va sumar la primera victòria a la banqueta del Narcís Sala en un partit dramàtic contra el Saragossa B. Per variar, el rival es va posar per davant però aquesta vegada el Sant Andreu sí que va reaccionar. La mala sort va quedar apartada i els andreuencs no van fer un, ni dos, sinó tres gols que van consolidar la victòria… i l’esperança.

El Nàstic no s’ha d’aferrar a possibilitats, sinó que jornada rere jornada protagonitza realitats. El líder és més líder perquè va guanyar i els seus perseguidors no ho van fer. Tot plegat, per a allunyar l’Huracán a 8 punts de distància quan en queden 15 en joc. Li surt tot bé al Nàstic, que fent partits correctes acaba golejant. Això va passar contra el Mallorca B. Li servirà per a guanyar la lliga el 26 d’abril?

LLEIDA I REUS, CONTRA ALCOYANO I HÉRCULES

El Lleida Esportiu ha perdut punts i el gol // FOTO: Valencia CF
El Lleida Esportiu ha perdut punts i el gol // FOTO: Valencia CF

Només l’Huracán sembla capaç de frenar l’imparable marxa dels grana. És així perquè la resta, amb la seva irregularitat, ja han claudicat. El Lleida Esportiu fa quatre jornades que no guanya ni marca. Es pot considerar afortunat del coixí que tenia, però la tercera posició ja l’ha perdut en favor de l’Hércules.

Els blaus no van passar de l’empat a zero a Paterna, mentre que els alacantins van guanyar sense problemes l’Olot. Dos gols a l’inici de cada part van ser suficients per a superar l’equip de Rodri. La propera setmana, final a Reus entre l’equip local i l’Hércules. Cinc punts els separen. Idèntica quantitat distancia a Lleida i Alcoyano, que també s’enfronten. Jornada clau per a comprimir o sentenciar el play-off.

Encara que les matemàtiques diguin el contrari, aquests són els quatre aspirants a les dues últimes places de play-off. L’Hospitalet i el Badalona ara tenen la Copa del Rei com a objectiu. No passen pel seu millor moment i, amb la permanència assegurada, han perdut punts. No s’ha de confondre l’aficionat, ja que l’objectiu d’ambdós era seguir a la categoria.

Per aquest motiu, es pot considerar que riberencs i escapulats han fet els deures. L’Hospi es va veure’s sorprès per un descarat Espanyol B, que aquesta temporada ha mostrat dues cares. Després d’una gran primera volta, la segona meitat del campionat ha estat marcada per la irregularitat. Tot i això, amb 45 punts els de Lluís Planagumà ja estan salvats.

JORDI ROGER: “HI HAURAN HÒSTIES PER LA SALVACIÓ”

Jordi Roger i el Cornellà estan en ratxa, però no salvats // FOTO: Futbolcatalunya
Jordi Roger i el Cornellà estan en ratxa, però no salvats // FOTO: Futbolcatalunya

No es pot dir el mateix del Cornellà. Els verds van pel bon camí, però encara no estan salvats. Per primera vegada en 17 jornades surten del descens i això ja és un gran pas. L’empat ‘in extremis’ a Badalona permet arribar als 39 punts, però quans fan falta per a seguir a Segona B? Respon Jordi Roger: “Quants punts falten per a salvar-nos? És la pregunta del milió. Hi hauran hòsties. Conto 7 punts, potser”.

FITXA J33