El Nàstic i el Sant Andreu, a un pas de jugar contra un Primera

Els de Patxi Salinas treuen profit al ‘factor Can Dragó’ – 3 victòries en 3 partits – i guanyen l’Olot amb solvència (2-0). El Nàstic supera la segona eliminatòria consecutiva a la tanda de penals

L'entrada de Carlos no va servir a l'Olot per a remuntar // FOTO: Futbolcatalunya.com
L’entrada de Carlos no va servir a l’Olot per a remuntar // FOTO: Futbolcatalunya.com

A l’espera dels partits d’aquesta tarda ja hi ha dos equips catalans a la tercera ronda de la Copa del Rei. El Sant Andreu i el Nàstic estaran al sorteig del proper divendres a les 13:00 hores i estan molt a prop de veure complert un somni: jugar contra un equip que disputa competició europea a Primera Divisió. Els grana, de nou, van haver de patir durant 120 minuts mentre que els quadribarrats van demostrar que es prenen molt seriosament aquesta competició.

Els de Patxi no van caure en la mateixa errada que fa una setmana i van sortir realment intensos al camp. Fruit d’això la iniciativa va ser local des d’un bon principi, tot i que com a ocasions de perill només s’ha de destacar una de Mouriño al 15’. No calien gaires tenint en compte l’efectivitat exhibida pel quadre andreuenc, ja que al 26’ Xavi Jiménez va culminar en gol una bona jugada de combinació portada per Quim Araujo.

L’Olot, que no havia donat símptomes de presència ofensiva fins al moment, va avançar línies però no va arribar a generar perill. Sí que ho va fer el Sant Andreu, que quasi marca el segon al 33’ quan Francis va rematar al cos del porter. Aquesta va ser, juntament amb el gol, la més clara d’un partit que va arribar al descans amb avantatge mínim pels locals.

A la represa el partit va seguir el mateix guió. L’Olot era incapaç de ficar la por al cos al rival – només un xut de falta de Miki al 58’ – i el Sant Andreu buscava mantenir el resultat i buscar la sentència a partir de la intensitat i la concentració. El treball dels quadribarrats va trobar premi amb el gol de Francis Ferrón al 63’, en el que el davanter va aprofitar una errada del porter Aleix.

Amb el 2-0 a l’electrònic el partit estava sentenciat i l’únic que el va animar una mica va ser l’expulsió d’Azparren al 74’. El darrer quart d’hora va estar marcat per la inferioritat numèrica d’un Sant Andreu que no va patir en excès. L’Olot, amb Carlos i Uri sobre el camp, no va inquietar la porteria de Morales més enllà d’un xut de falta de Ferrón alt al 77’. Els visitants marxaven de Can Dragó eliminats i amb nul·la presència ofensiva i l’equip local amb un merescut premi a un bon partit. La Copa segueix a Sant Andreu i s’acaba a la Garrotxa.

Tomeu, heroi del Nàstic

En el Nàstic-Albacete hi va haver més incertesa que no pas al partit de Can Dragó. El partit de Tarragona va estar marcat per un equilibri i igualtat que es va veure reflectida en el marcador final al 90’. Els locals es van avançar amb un nou gol de Querol – gran inici de temporada el seu – al 65’, que aplanava el camí i va ser de bella factura. L’alegria només li va durar onze minuts al Nàstic i els manxecs van igualar el partit al 76’.

Com si d’un dejà vu es tractés, el Nàstic s’havia de jugar altre cop el seu destí a la Copa del Rei en una pròrroga. De la mitja hora d’afegit cal destacar una ocasió de Rocha i les expulsions del jugador visitant Miguel Nuñez i l’ex entrenador grana Luis César. El protagonisme final no va ser per aquesta acció, sinó per un Tomeu que va aturar dos penals a la tanda decisiva. L’actuació del porter va permetre al Nàstic guanyar-la (4-1) i superar ronda. El patiment, altra vegada, va convertir-se en alegria al Nou Estadi.