El Nàstic deixa de confiar en Toni Seligrat

El Nàstic deixa de confiar en Toni Seligrat i decideix no renovar el contracte del seu entrenador, que finalitza el proper mes de juny. La golejada en el partit definitiu contra l’Ibiza ha estat el detonant de la fi del valencià al Nou Estadi

El balanç de Toni Seligrat al Nàstic és de 43 partits, amb 17 victòries, 15 empats i 11 derrotes // FOTO: Nàstic

@JordiMestres_

Des d’avui el Nàstic de Tarragona i Toni Seligrat separen els seus camins. El valencià deixa el club grana després d’any i mig com a primer entrenador. Josep Maria Andreu ha donat a conèixer la decisió afirmant que “la temporada és molt satisfactòria”, però que “és una llàstima que no hagi sortit tot com volíem”.

Abans de l’inici de temporada el president afirmava que l’ascens a Segona B Pro significaria un “aprovat”, mentre que pujar a Segona seria un “excel·lent”. L’aprovat no li ha valgut a Toni Seligrat per mantenir la confiança de la junta directiva i Sergi Parés.

I és que la temporada del Nàstic es pot dividir en dues etapes ben diferents. A la primera fase va ser el millor equip del grup català i la va tancar com a líder amb 35 punts, a un del Barça B i quatre per sobre de l’Andorra. Les coses van canviar radicalment en una segona fase en la que els grana van fer 8 punts de 18 possibles.

Aquest registre, insuficient, va donar ales als rivals. El Barça B va sumar 15 de 18 i l’Andorra 13 de 18. Tots dos van anar a més i el Nàstic a menys. Tot i això, l’equip grana depenia d’ell mateix a la última jornada. Només havia de sumar un punt contra un Ibiza ja campió, que no es jugava res. Però ni així. L’equip va acabar golejat (4-0) i l’Andorra no va fallar a Vila-Real.

El valencià deixa el club grana després d’any i mig com a primer entrenador // FOTO: Nàstic
El valencià deixa el club grana després d’any i mig com a primer entrenador // FOTO: Nàstic

NÀSTIC: 12 ENTRENADORS EN CINC TEMPORADES

Seligrat, evidentment, va tenir la seva quota important de responsabilitat. Però no és menys cert que amb el valencià el Nàstic ha adquirit un nivell competitiu que no tenia des de l’etapa de Vicente Moreno. Aquell 2015 queda lluny i ha deixat pas a permanències agòniques, un descens a Segona B i una primera temporada a la categoria de bronze inesperadament decebedora.

El balanç de Toni Seligrat al Nàstic és de 43 partits, amb 17 victòries, 15 empats i 11 derrotes. Una permanència que semblava complicada a la primera temporada i un ascens a Primera RFEF a la segona, en la que s’ha quedat a un punt de fer play-off d’ascens a Segona.

BLOC INTACTE MENYS BRUGUI

El tècnic valencià ja és història. El club li ha comunicat avui que no compta amb ell de cara a la propera temporada. La direcció esportiva encapçalada per Sergi Parés sí que ha donat continuïtat pel que fa als futbolistes.

L'afició espera conèixer com més aviat millor el relleu de Seligrat // FOTO: Nástic
L’afició espera conèixer com més aviat millor el relleu de Seligrat // FOTO: Nástic

Alguns tenien contracte i s’han fet renovacions durant la temporada fins a arribar a 12 futbolistes que tindran continuïtat la temporada vinent. Són Gonzi, Trilles, Quintanilla, Joan Oriol, Pol Domingo, Bonilla, Fullana, Fran Miranda, Pol Prats, Pol Ballesteros, Fran Carbia i Pedro Martín.

No és el cas de Roger Brugué, un dels més destacats de la temporada. El jove extrem gironí no seguirà al Nou Estadi i avui ho ha confirmat Josep Maria Andreu. El destí del ‘10’ grana és el Llevant, en principi per jugar al seu filial.

POSSIBLES SUBSTITUTS

Els grans interrogants per l’estiu grana són les places restants per la plantilla i, evidentment, la banqueta. El president ha afirmat que “abans de l’1 de Juny no tindrem entrenador” i que “no tindrem pressa per escollir la persona que dirigeixi l’equip”. Un fet normal, ja que el possible substitut, inclús, podria estar dirigint un dels equips que competeixen a play-off fins el 23 de Maig.

En aquest sentit, s’obre una doble via pel Nàstic. Una, la de casa, seria confiar en el tècnic de la Pobla de Mafumet, Dani Vidal o en l’entrenador del Juvenil A, Felip Ortiz. L’altra, apostar per un tècnic contrastat a la categoria. Alguns mitjans locals ja han filtrat noms com els de Pablo Alfaro, Raúl Garrido o Pedro Munitis. Decidirà Sergi Parés. D’ell depèn el rumb esportiu del Nàstic de Tarragona.