El mur mil·lenari s’aixeca a Llagostera

L’equip gironí ha encaixat només cinc gols en els últims onze partits. Entre Marcos Pérez, Javi Chica, Esteban, Pau Bosch i Raúl Fuster acumulen 1.042 partits de lliga a Segona B

JORDI MESTRES @jordimestres7
El mur defensiu del Llagostera // FOTOS: Twitter, Eduard Ciurana, José Raúl González

L’empat del Llagostera contra el Mallorca no és casual. Que fos a zero, tampoc. La dinàmica positiva de l’equip blaugrana té una única direcció: la permanència. Aquesta ratxa està fonamentada en la defensa, ja que només han estat cinc els gols encaixats en els últims onze partits. La dada, impressionant, deixa de ser sorprenent si mirem nom per nom la seva defensa titular. Marcos Pérez, sota pals, ha disputat 308 partits de lliga a Segona B. Javi Chica (81), Esteban (224), Pau Bosch (250) i Raúl Fuster (179) completen una rereguarda impressionant. Milenària pel que fa a partits, sòlida com una roca pels rivals.

Pau Bosch va arribar al mercat d’hivern i li ha tret la titularitat a Lucas Viale, que n’ha jugat 273 ni més ni menys. Experiència no li falta a la línia defensiva llagosterenca. El seu sacrifici, i el de tot el conjunt, han tret l’equip d’una situació realment delicada. Fa unes jornades el Llagostera semblava sentenciat, però mica en mica ha sortit del pou.

Les garanties defensives – només s’han encaixat gols en quatre dels últims onze partits – han provocat que cada gol valgui or, per no dir punts. I és que les vuit dianes marcades han resultat en 18 punts dels últims 33 possibles. Uns bons números. De permanència, vaja. Marcos es setè al Zamora… i pujant. Segurament que quan el porter del Bon Pastor alça el cap cap endavant es sent més que tranquil. Un mur mil·lenari protegeix la seva porteria.