El Morell es fa gran a casa del degà

La jornada 10 de lliga deixa punxades d’equips que perden pistonada i alhora victòria d’altres que els serveix per a respirar almenys fins dimecres, que torna a haver-hi lliga. Equips com Sant Andreu, Ascó o Europa no han pogut puntuar

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER
Important victòria del Morell a Palamós  / FOTO: Redblacks ‏@JoveReus
Important victòria del Morell a Palamós / FOTO: Redblacks ‏@JoveReus

Dels cinc primers classificats de la jornada 9 només han guanyat Prat i Granollers, però de la jornada 10 cal destacar la victòria incontestable del CD Morell al camp del degà, i suma per primer cop dues victòries de manera consecutiva. Tot i avançar-se els locals, un partit complet dels de Joan Antoni Pallarès, amb exhibició de Samu, donava tres punts que els treu de la zona baixa de la taula classificatòria.

Si El Morell posa en problemes a un Palamós que evidencia un inici difícil de temporada, el Cerdanyola aconsegueix el mateix efecte respecte l’Europa, que perd i encadena quatre partits sense guanyar (3 punts de 12). Un gol de Montoro (20′) era contrarestat per un doblet de Sánchez, però Barriendos, al 81′ aconseguia l’empat per l’Europa. Seria al 88′ quan el partit es decidiria, quan Uemura, situava el defiitiu 2-3 per un Cerdanyola que guanya a domicili per tercera jornada consecutiva.

L’AE Prat segueix sent líder en solitari, amb 23 punts, a dos del segon, el CE Júpiter. Els de Pedro Dólera li guanyaven la partida a l’Ascó de Miguel Rubio. Els gols de Sascha (45′) i Federico (56′) decantaven la balança. Per contra, el Júpiter no passava de l’empat a casa, davant del CD Masnou. Gutiérrez marcava primer pels de Miquel López, però Prat, a falta d’un quart d’hora, deixava les taules al marcador.

El CF Gavà, tercer tampoc podia guanyar. De fet, se li escapava la victòria al temps afegit. Fins a dues vegades s’avançava l’equip visitant a Les Grasses, però primer Adrian, i després Mata, aquest al temps afegit, salvaven els mobles per un Santfeliuenc que segueix tancant la classificació a Tercera Divisió.

El Granollers és qui tanca la zona de play-off d’ascens. Victòria ajustada contra un Figueres que hauria de jugar molts minuts amb un home menys. Rodríguez marcava al fil del descans, però només començar, Vidal establia l’empat. No seria fins al 78′ que Cano, trencava la igualada per donar al Granollers tres punts importants.

A dos punts del play-off es troben, a part de l’Ascó, la Montañesa i Manlleu. Els de Nou Barris guanyaven, in extremis al camp del Peralada, gràcies a un gol al descompte d’Escabrós. Per contra, el Manlleu agreuja la situació d’un Sant Andreu que entra en descens a Primera Catalana. Els gols del Manlleu, obra de Sala i Coll.

El Vilafranca ha desaprofitat l’ocasió per situar-se a només un punt del play-off d’ascens. Derrota a Terrassa. Els egarencs, que trenquen una ratxa de tres derrotes consecutives, començaven perdent però una bona reacció feia capgirar la situació. Un doblet d’Aaron, i gols de Boniquet i Pérez, deixaven el 4-1 final.

Segona derrota consecutiva del Rubí, aquest cop a casa davant del Sabadell B, que escala fins a la vuitena posició, amb quinze punts. El partit es decidia als primers minuts de la segona part, quan Martin faria l’únic gol del partit.