El misteriós cas del Gavà

Desacomplexat, l’equip de Pons té una mitjana de 2 gols marcats per partit en aquest play-off. Manuel Raíllo, autor de dos d’aquests, explica la recepta per a pujar a Segona B

JORDI MESTRES @jordimestres7
Raíllo, envoltat de tres contraris en el partit contra l'Almagro // FOTO: Jordi Mestres / FutbolCatalunya
Raíllo, envoltat de tres contraris en el partit contra l’Almagro // FOTO: Jordi Mestres / FutbolCatalunya

Segurament, el Gavà és l’equip català més valent dels que han jugat el play-off d’ascens a Segona B els últims anys. Com deia el gran Johan Cruyff, “millor guanyar per 5-4 que per 1-0”. Els de Pons s’estan prenent aquesta premissa al peu de la lletra. Han marcat 10 gols en 5 partits de promoció i n’han encaixat 5. No especulen i la majoria dels seus partits són un espectacle. El de Castàlia, la millor mostra. El 2-0 en 15 minuts es va igualat en només 4. Així és el Gavà. Un equip tou defensivament, però demolidor a l’avantguarda. Amb una dupla formada per Boris Garrós i Manuel Raíllo que ja ha marcat 33 gols aquesta temporada. De la seva pólvora dependrà l’ascens a Segona B que es pot gestar el proper diumenge.

“Ja és un mèrit haver arribat fins aquí, però estem a 90 minuts del somni”, explica Manuel Raíllo a FutbolCatalunya. L’andalús afirma que “tots som conscients del bon resultat que tenim i tenim els ànims alts”. No és per a menys després d’igualar dos gols de desavantatge en un estadi de Castàlia amb 14.000 espectadors a les seves graderies.

“Amb el 2-0 tothom donava per guanyats els partits i l’eliminatòria, però ens vam refer bé i podríem haver guanyat”, declara un Raíllo que creu que “no hi ha favorit”. Tot i partir amb un cert avantatge, el Gavà no especularà. No és la seva filosofia, com s’ha demostrat. Ho explica el mateix davanter andalús: “Defensar no és el nostre joc. Som un equip que creu que la millor defensa és un bon atac”.

Raíllo ha marcat dos gols en el play-off // FOTO: Alex Gallardo
Raíllo ha marcat dos gols en el play-off // FOTO: Alex Gallardo

DE SUÏSSA A CATALUNYA, PASSANT PER CÓRDOBA

Paraules d’un Manuel Raíllo que té tota una història a les espatlles:“Me’n vaig anar molt jove a Suïssa, on vaig fer dues bones temporades. Però una lesió em va deixar un any sense jugar. Vaig tornar a l’Espeleño i el meu germà em va dir que vingués a Barcelona a provar sort al Martinenc. No em trobava”.

Després de la mala experiència al Guinardó va tornar altra vegada a l’Espeleño, equip de Primera andalusa. Va ser aleshores quan va intervenir Antonio Raíllo: “El meu germà es va oferir a donar-me un cop de mà per a començar de nou. Vaig rebre molta ajuda per part seva i gràcies a ell estic aquí”.

D’on no s’en pensa moure, per cert, ja que “m’han tractat molt bé i estic molt a gust”. Escarmentat, Manuel Raíllo descarta prometre res si es puja. I és que en els dos anys a l’Espeleño va fer-ho i no ho va aconseguir. Aquesta vegada, ja ha complert abans d’hora. Es va rapar després del partit contra l’Almagro. Mentrestant, l’Espeleño – aquesta vegada sí – ha pujat a Tercera. Ho aconseguirà el Gavà?