El MICIntegra es consolida a Vidreres amb èxit de participació

El torneig ha comptat amb un total de 19 equips de futbol i 4 de bàsquet, formats per jugadors i jugadores amb discapacitats mentals. El guanyador en la categoria de futbol ha estat l’equip Units Terres de l’Ebre, i en bàsquet l’equip A de l’acidH

Units Terres de l’Ebre, un dels equips que han guanyat /FOTO: SERRGI ROEL

Aquest divendres el camp municipal de futbol i la pista de bàsquet de l’Institut de Vidreres ha acollit el MICIntegra. El torneig, que ofereix la pràctica esportiva inclusiva en persones amb discapacitat intel·lectual, ha arribat a la sisena edició amb rècord de participació.

Un total de 19 equips de futbol  MEDITERRANEAN INTERNATIONAL i 4 equips de bàsquet, formats per jugadors i jugadores amb discapacitats mentals, han competit en una jornada d’esport i de caire festiu.

El guanyador del MICIntegra en la categoria Or de futbol ha estat l’equip Units Terres de l’Ebre,
mentre que els guanyadors de les categories Plata i Bronze han estat els equips de l’Associació
Esportiva Badalonès i la Fundació ASPROS respectivament. En bàsquet, el trofeu l’ha guanyat
l’equip A de l’Associació Catalana d’integració i Desenvolupament Humà (acidH).

Santi Tauroni, entrenador de l’equip Units Terres de l’Ebre, ha assegurat que “és molt gratificant
haver guanyat el torneig, ja que som quatre colles diferents que ens hem trobat per entrenar només
dos dies”, i ha afegit que “l’esforç dels entrenaments ha valgut la pena, perquè ens ha permès jugar
molt bé i finalment guanyar aquest torneig”.

El director del MICSports, Juanjo Rovira, ha valorat molt positivament l’edició d’enguany, assegurant que “és una jornada d’alegria, convivència i de defensa de les pròpies entitats” que, al mateix temps, “serveix per fomentar l’esport dins d’un col·lectiu amb d’altres capacitats”. Rovira ha destacat que l’organització del MICIntegra “és molt gratificant pels organitzadors”, ja que “només de veure les cares de felicitat i la il·lusió dels participants a l’arribar al camp podem donar els objectius per assolits”.

L’acte també ha comptat amb la presència de l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, i la regidora
d’esports del municipi, Margarita Solé. El MICIntegra va començar a celebrar-se l’any 2013 amb una participació de 10 equips de futbol de diferents associacions de les comarques gironines. Aquest torneig, organitzat amb la col·laboració d’Obra Social “La Caixa”, té l’objectiu de promoure la creació d’un espai en l’imaginari esportiu perquè les persones amb discapacitats físiques o mentals puguin gaudir de l’esport en una jornada inclusiva dins del MICFootball i MICBasketball.