El Martinenc s’abona a les golejades per mantenir un liderat sòlid

Nova golejada d’un Martinenc que es consolida com a líder en una jornada on Rapitenca, Balaguer i Tortosa han sumat el seu primer triomf de la temporada

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
El Martinenc va golejar la Uni a la Feixa Llarga // FOTO: Dani Falcón

Una setmana després el grup 2 de Primera Catalana recuperava la normalitat. La jornada es va disputar sencera, exceptuant el partit Andorra-Vista Alegre per la convocatòria dels internacionals andorrans. Aquest matx es disputarà el proper 1 de novembre a les 18.15 hores. Ha estat un cap de setmana intens on alguns equips que encara no coneixien la victòria s’han fet amb els tres punts i on, per damunt de tot s’ha confirmat el gran potencial del Martinenc.

Un Martinenc que continua immers en una gran dinàmica positiva que els ha portat fins a la primera posició de la taula. El líder, amb un partit més, va golejar de nou; aquesta vegada la víctima va ser la Unificació Bellvitge a la Feixa Llarga.

Tot i que l’encontre es va iniciar amb una bona ocasió pel conjunt local, els visitants van passar a dominar el partit ben aviat. Antolínez al 18 va obrir la llauna. Roland al 31 en culminar un gran contraatac conduit per Jandro i Adri Ruiz al 34 amb un potent xut des de fora de l’àrea, van sentenciar el matx abans que l’àrbitre xiulés el final dels primers 45 minuts. Durant la segona meitat, els diables vermells van baixar el ritme i el seu rival va gaudir d’alguna ocasió per reduir diferències, la més clara en botes de Llobet que tot sol va enviat la seva rematada al cel. Quan tot estava dat i beneït, Miki Poveda va marcar el quart pels barcelonins.

Primers 3 punts de la temporada

L’immediat perseguidor del Martinenc, l’EFAC, no va poder seguir els passos del líder i ha punxat en la seva visita al Municipal de Bítem contra un Tortosa que va aconseguir els seus tres primers punts de la temporada. Pel que fa al partit pròpiament dit, l’Almacelles va portar el pes de l’encontre durant la primera meitat, encara que sense arribar amb claredat a la porteria rival. Jordi Martí al minut 7 va marcar el primer pels lleidatans. Cinc minuts després, els locals van tenir l’empat però Chiné ha salvat un gol olímpic. Abans de la mitja part, Puig, a la sortida d’un corner va anivellar el matx.

L'alegria al vestidor del Tortosa després del primer triomf era indescriptible // FOTO: CD Tortosa
L’alegria al vestidor del Tortosa després del primer triomf era indescriptible // FOTO: CD Tortosa

A la sortida dels vestidors, els visitants van tornar a posar-se per endavant amb un gol de Juclà al minut 53. Gol que va neutralitzar Virgili 2 minuts després en rematar una pilota llarga. Els minuts posteriors a la igualada, els homes de Petreñas van apretar de valent, gaudint de dues clares ocasions per fer el tercer. No obstant això, va ser el seu rival qui es va emportar el gat a l’aigua en el temps afegit quan Brezmes va provocar un penal que va transformar Virgili. En aquesta mateixa jugada va ser expulsat Joel Chiné en veure la segona groga. Minuts abans Àlex González va haver d’abandonar la banqueta tortosina amb vermella directa.

No gaire lluny d’allí, també es va poder celebrar la primera victòria de la temporada d’un altre conjunt necessitat. Parlem de la Rapitenca que va vèncer en el temps afegit a un bon Sant Ildefons. A La Devesa, es van veure les cares dos equips amb dues dinàmiques contraposades. Per una banda la Rapitenca que encara no sabia el que era sumar tres punts; per l’altra, un Sant Ildefons que ha protagonitzat un gran començament de temporada.

L’encontre va tenir de tot, emoció fins al xiulet final, ocasions i alternances al marcador. Els primers a marcar van ser els locals amb el gol de Blasi al minut 14 amb un xut creuat al qual no va poder arribar el porter. El gol va despertar als visitants que van buscar l’empat insistentment. Sani, de penal al minut 36 va tenir el premi del gol que posava l’1-1. Als segons 45 minuts, el guió no va variar. De nou Sani i de nou de penal, aconseguia capgirar el marcador al minut 78. A 10 minuts del final, el porter Josuè va fer una aturada miraculosa davant d’Over que impedia l’1-3. Sense temps per digerir el que  havia passat, Blasi va perforar la porteria rival i establia de nou les taules. Quan tot feia pensar que el 2-2 ja no es mouria, els tres minuts d’afegit van ser letals pels de Javi Gómez. Expulsió d’Alan i penal a favor dels de Sant Carles de la Ràpita. Blasi va ser l’encarregat d’executar la pena màxima, establint el 3-2 i marcant el seu primer hat-trick de la temporada.

I, sense deixar les terres del sud ens traslladem fins al Municipal de Vila-seca on l’equip local volia brindar a la seva afició el seu primer triomf a casa. Tot apuntava que el Balaguer era el rival propici per fer-ho. Un conjunt visitant sumit en una profunda crisi, sense saber que és guanyar en aquest inici de lliga lluny del nivell mostrat la temporada passada. No obstant això, els d’Edu March es van sobreposar a tot això i van acabar emportant-se els tres punts. Dos gols, un a cada meitat van ser suficients perquè els de La Noguera s’emportessin els tres punts. Joan Martínez al 24 i Adri al 74 van ser els golejadors de la tarda.

Derrotes lleidatanes

Mentre que el Balaguer aconseguia una importantíssima victòria, els seus veïns no van seguir el seu exemple i van caure derrotats. Sense cap mena de dubte, ha estat una jornada negra pels equips lleidatans de la categoria.

Les Borges Blanques visitava Ca n’Anglada per enfrontar-se amb el San Cristóbal a la recerca d’un objectiu comú: tornar a la senda del triomf i refer-se de les seves darreres derrotes amb golejades incloses. No va ser un partit fàcil pels locals que van guanyar per la mínima i patint fins a l’últim minut. El gol matiner d’Andreu al minut 3 feia presagiar un matx plàcid pels egarencs, encara que el matí es va anar complicar sobretot durant la segona part quan els lleidatans van millorar considerable el seu joc. Tot i la millora, els visitants no van aconseguir anivellar el resultat.

Mateixa sort que les Borges Blanques va patir el filial del Lleida Esportiu B que va perdre també per la mínima, encara que l’equip blau ho va fer davant de la seva afició. La matinal de diumenge es va torçar al Gardeny quan Picolo al minut 29 va avançar al Sants. Els de Mariani no van abaixar els braços i van intentar de totes les maneres possibles marcar el gol de l’empat, tot i que sense gaire fortuna davant de la porteria de Yamandú. En els primers 10 minuts de la represa, el filial va gaudir de 4 arribades seguides en un atac i gol que no va decréixer en tota la segona part. Al final, els del Segrià van perdonar massa i van acabar per pagar-ho massa car.

Venç però no convenç

L'Igualada de Dani Gimeno va guanyar a Les Comes // FOTO: CF Igualada
L’Igualada de Dani Gimeno va guanyar a Les Comes // FOTO: CF Igualada

Dos punts per sota del Sants trobem a un Igualada que gràcies als seus dos darrers triomfs ha agafat una mica d’aire i poc respirar més tranquil. Els homes de Dani Gimeno han tornat al camí de la victòria, encara que no acaben de trobar el futbol vistós que van exhibir al tram final de la temporada passada.

L’encontre contra el Valls va ser, gairebé, una còpia de partits anteriors. Uns blaus dominadors del partit i la pilota, intentant obrir espais però sense gaires arribades de perill. En la primera part, el protagonista va ser el porter local Dani en aturar un penal a Molina i mantenir als seus dins del matx. Amb l’empat es va arribar al descans. En els següents 45 minuts, el guió va ser el mateix. Güell al 66 amb un xut ras ben col·locat va desfer el 0-0 inicial, mentre que Giró amb una potent rematada que va entrar per tot l’escaire va establir de nou les taules al marcador. Quan faltaven 3 minuts pel final, Cano va donar els tres punts als igualadins.

En el partit que obria la jornada, Alpicat i Viladecans van signar taules en un matx molt travat, amb contínues interrupcions i sense gaires ocasions per cap dels dos conjunts. En el primer xut de l’encontre, Albert Jorba, de falta directa, va fer pujar el 0-1 al marcador. Corria el minut 22 i els locals es veien obligats a remuntar. No van tardar gaire a fer-ho, tan sols 3 minuts més tard, una rematada de Patrick en aprofitar un refús del porter Santi significava la igualada a 1. L’alegria no va durar molt, ja que Marce va tornar a posar per endavant els visitants al minut 36. Poc abans del descans, Crisos va salvar l’1-3. A la represa, l’Atlétic ho va intentar a la recerca de l’empat però un Viladecans molt ben posicionat i tancat al darrera s’ho va posar difícil. No seria fins al temps afegit quan els esforços dels lleidatans van tenir la seva recompensa. Vendrell va afusellar Santi, col·locant, d’aquesta manera, el 2-2 definitiu.

Dos possibles penals no xiulats en l’àrea viladecanenca i un últim gol en possible fora de joc no van ajudar a rebaixar la tensió que es va viure en alguns moments del partit.