El Manresa de preferent juvenil arrasa

FP Base Reus, Olot, Manresa i Figueres B han quedat campions de la Regional Preferent juvenil i estaran a la Lliga Nacional, però l’equip del Congost arrasa

El Manresa festeja amb Joan Segura, el tècnic, haver estat el millor juvenil dels quatre grups de Preferent // FOTO: Gerard Sáez
El Manresa festeja amb Joan Segura, el tècnic, haver estat el millor juvenil dels quatre grups de Preferent // FOTO: Gerard Sáez

EDUARDO BERZOSA

El Manresa de preferent juvenil arrasa, aquest és el titular després de repassar els números d’una temporada atípica a aquesta categoria que ha pogut disputar un total de 15 partits aquest curs.

Aplaudiment per als quatre campions, nous equips de la Lliga Nacional juvenil 2021-2022, però el primer lloc és propietat del CE Manresa perquè va tancar curs sense haver conegut la derrota i aquest és un privilegi a l’abast de pocs.

GRUP 1: F PB BASE REUS

Els roig i negres acaben campions per gol average enfront de l’EF Gavà, amb 32 punts, 10 triomfs, 2 empats i 3 derrotes, amb 30 gols anotats per 13 rebuts.

Així opina el seu entrenador MARC CARRASCO

“És un equip que ha defensat bé, ordenat i junt, a vegades més amunt i en una altra més enrere. En atac hem intentat ser protagonistes, però sobretot hem aprofitat la qualitat dels atacants. Prova d’això és que Estanis Pedrola ho fitxa el Barça, i ho veiem com un mèrit més col·lectiu”.

Necessitaven un èxit així la família de la Fundació P. Base Reus i ho han aconseguit amb mèrit // FOTO: FPB Reus

Necessitaven un èxit així la família de la Fundació P. Base Reus i ho han aconseguit amb mèrit // FOTO: FPB Reus

GRUP 2: UE OLOT

Els garrotxins dirigits per Roger Vidal també es van emportar la Lliga per gol-average enfront de la UE Vilassar Mar perquè tots dos van acabar amb 29 punts. 8 triomfs, 5 empats i 2 derrotes, amb 33 gols anotats per 16 rebuts.

“Ha estat una lliga molt dura. Amb el format d’una sola volta cada partit era una final. Hi ha hagut molts equips implicats en l’ascens, i al final s’ha acabat decidint per detalls”, comenta l’entrenador.

Els garrotxins dirigits per Roger Vidal també es van emportar la Lliga per gol-average // FOTO: UEO
Els garrotxins dirigits per Roger Vidal també es van emportar la Lliga per gol-average // FOTO: UEO

GRUP 3: CE MANRESA, BESTIAL!

El CE Manresa de Joan Segura van acabar invictes durant els 15 partits disputats “en una categoria molt competitiva i amb la lliga en joc fins a l’última jornada”.

Quatre anys després els seus pupils aconsegueixen ascendir a nacional, un pas més per a continuar creixent com a club.

37 punts en 15 partits, 3 més que el segon Granollers, amb 11 victòries, 4 empats i 0 derrotes i després d’haver marcat 49 gols i haver rebut 17.

GRUP IV: FIGUERES B

Els de  Gregorio Galvez 'Yoyo' han pogut imposar-se finalment en una Lliga molt igualada. Només 3 puntos menys que el Manresa // FOTO: UEF
Els de  Gregorio Galvez ‘Yoyo’ han pogut imposar-se finalment en una Lliga molt igualada. Només 3 puntos menys que el Manresa // FOTO: UEF

Destacat cas el dels juvenils de la UE Figueres, penúltim l’A (grup 2) i campió el B dirigit per Gregorio Galvez ‘Yoyo’. Va haver-hi un canvi per necessitats del ‘guió’.

“Es va fer una gran aposta per part del club a nivell esportiu i econòmic per a poder tenir l’ascens a nacional. Esportivament ha estat un campionat molt igualat, ja que la gran majoria de partits s’han guanyat per 1 gol, això diu que la Lliga ha estat molt igualada”, va afirmar ‘Yoyo’..

34 punts en 15 partits, 2 més que el segon Damm C, amb 11 victòries, 1 empat i 3 derrotes i després d’haver marcat 44 gols i haver rebut 24.

CURIOSITATS: AT SANT JUST I AT SEGRE

Serveixi com a curiositat destacar que l’equip més realitzador ha estat l’AT Sant Just (50, Grup I) mentre que el menys golejat l’At Segre B (10, grup 3).