El Lleida Esportiu torna al lloc del crim

Cornellà va suposar quedar-se fora de la promoció d’ascens de la forma més cruel. Un dels cops més durs de la història dels blaus, que des d’aleshores no han tornat a ocupar posicions de playoff

JORDI MESTRES @jordimestres7
Els futbolistes del Lleida Esportiu, desfets després de la derrota // FOTO: Futbolcatalunya
Els futbolistes del Lleida Esportiu, desfets després de la derrota // FOTO: Futbolcatalunya

Després de dos playoffs seguits el Lleida Esportiu ho tenia tot a favor per a aconseguir un tercer, però, incomprensiblement, va quedar fora. Una recta final pèssima pel que fa als resultats va condemnar els blaus. El Lleida va passar de lluitar pel liderat amb el Nàstic a acomiadar-se del playoff en només tres mesos. El cop de gràcia va ser a l’última jornada, quan el Cornellà, que es jugava la salvació, va demostrar més fam que no pas els de la Terra Ferma. El resultat de la desfeta va ser una gran decepció a l’entorn i canvis dràstics a la plantilla. Només 5 futbolistes d’aleshores segueixen al Camp d’Esports. Idiakez, amb la confiança de la directiva, també. Tots tornen al lloc del crim per a tancar un cicle negre.

I és que aquesta mateixa temporada han tornat a sorgir els problemes. Imanol Idiakez va estar a l’ull de l’huracà, però l’equip ha reaccionat. El Lleida Esportiu fa set partits que no perd i ha superat una davallada que el va portar a mirar cap al descens. Ara, a un punt de la promoció, els blaus volen ficar-s’hi per primera vegada. Si guanyen a Cornellà, així serà.

Perquè per als verds també ha canviat molt la història. El Cornellà ha passat d’estar a Tercera al 85 de l’última jornada de la temporada passada a ser de playoff tota la present. 28 punts pels de Jordi Roger i 27 pels d’Imanol Idiakez. La millor venjança possible d’aquella tarda de juny pot ser tornar amb els escollits, mig any després. El Lleida Esportiu espera fer-se el millor regal de Nadal on va patir el pitjor cop de la seva curta història.