El Lleida Esportiu tampoc compleix amb AFE

El sindicat de futbolistes dóna per tancada la negociació degut a que la directiva blava no presenta cap garantia de pagament ni regularitza la situació contractual de la plantilla. Si els jugadors denuncien i el club no paga el 30 de juny, el Lleida baixarà a Tercera Divisió

JORDI MESTRES @jordimestres7
Antonio Saiz, amb la plantilla del Lleida Esportiu el passat 1 de febrer // FOTO: AFE Futbol
Antonio Saiz, amb la plantilla del Lleida Esportiu el passat 1 de febrer // FOTO: AFE Futbol

No es preveu una solució al problema d’impagaments al Camp d’Esports… i ja van cinc mesos. Hi ha hagut reunions, no moltes però sí les necessàries, amb futbolistes, cos tècnic i AFE. La paciència de tots ells no s’ha vist compensada amb una proposta de pagament per part del club. Ni tampoc amb la regularització dels contractes, molts sense firmar, i això sí que és greu. El Lleida Esportiu es juga la Segona A al camp i la Tercera als despatxos. El maig dictarà sentència, ja que si els futbolistes denuncien i no perceben totes les nòmines el 30 de juny es dirà adéu a la categoria. La ‘pilota’, una vegada més, està sobre la teulada de la directiva. Albert Esteve farà una roda de premsa dijous o divendres, la quarta aquests any per a parlar sobre el tema. Mentrestant, l’equip es juga el futur – esportiu, en aquest cas – el proper diumenge en un partit molt escalfat contra el Cornellà.

Però anem a pams. El Lleida i AFE es van reunir el passat 14 d’abril per a acostar postures. La reunió va ser satisfactòria i es va acordar presentar un pla de pagament a la següent. L’encontre va ser ahir a Madrid i el club es va presentar sense cap proposta de garantia i tampoc de solució pels problemes contractuals. Amb tot, AFE dóna per tancada la negociació i des d’ahir ja no és mediador del problema.

“No han deixat més opció que donar per acabada la negociació”, afirmava Antonio Saiz, delegat de Segona B del sindicat. Visiblement decebut, Saiz afegia que “així les coses, l’únic camí que els hi queda als futbolistes és reclamar les quantitats adequades davant la Comissió Mixta, perquè no es pot negociar quan no es compleixen els compromisos acordat”. Els futbolistes poden denunciar els impagaments fins el 31 de maig i amb això el club haurà de pagar abans del 30 de juny… o baixar.

EL CORNELLÀ, SOL AL CAMP D’ESPORTS

De moment, conserva clares opcions d’ascens. I és que si el Lleida Esportiu guanya el Cornellà dissabte s’assegurarà el play-off. S’espera un Camp d’Esports ple. D’aficionats blaus, això sí. El club verd ha desestimat qualsevol desplaçament dels seus aficionats pels 30 euros que demana el Lleida per la general. A més, cap aficionat del Cornellà podrà comprar entrades a l’estadi el dia de partit. Una resposta evident als 20 euros que se’ls hi va cobrar als seguidors blaus l’últim partit de la temporada passada al Municipal.