Triomf  incontestable del Sabadell enfront d’un Nàstic que provoca la destitució del seu tècnic Xavi Bartolo; el seu substitut és Toni Seligrat. KO del Lleida E. i altra jornada pèssima per a Badalona i Prat

JORDI GRIFOL @JordiGrifol
CE Sabadell, Néstor, Segona B
Néstor celebra un gol que val tres punts / FOTO: CE Sabadell

Cinc victòries locals, quatre empats i una victòria visitants han sigut el balanç de la tretzena jornada de lliga que deixa al Castelló en primera posició i la lluita per un lloc entre els quatre primers més viva i oberta que mai.

Xavi Bartolo, que va seguir a la banqueta grana després de perdre davant el Badalona, va tornar a viure una nova derrota a la Nova Creu Alta. D’altra banda, Toni Seligrat, ja és oficialment nou entrenadof del Nàstic de Tarragona. Torna a #2bg3 uns mesos després de la seva experiència al Sabadell.

L’Olot segueix a la seva

Set jornades sense perdre avalen un equip consolidat a la categoria que en vol més. El dissabte s’enfrontaven al Villarreal B a domicili, en un camp on sempre és difícil puntuar, malgrat la mala ratxa que travessen els groguets. El partit es va posar de cara pels de Garrido, que tenien la possessió i el domini del partit. No obstant això, no poder transformar el domini en clares ocasions ho van pagar car.

Olot, Villarreal B, Segona B
Punt treballat / FOTO: Villarreal CF B

En la primera acció de perill del filial, gol de Villanueva (28’). L’Olot no es va rendir i, ja en la segona meitat, buscaven el gol a partir de bones combinacions i mitjançant la possessió i, en una d’aquestes, va arribar l’empat per part de Chavarría (73’). Aquest empat referma un Olot que vol seguir creixent amb una idea de futbol molt clara de construcció i que marca estil.

Després de guanyar al Nàstic a casa, el Badalona va tornar a perdre a domicili davant l’Ejea. En un partit on, a uns i altres, els costava arribar a la porteria rival, els locals es van avançar primer gràcies a un penal favorable que Mainz va saber transformar en gol (25’). Els de Manolo González van intentar-ho a la segona meitat, i van tenir alguna que altra ocasió per empatar però, malauradament, el segon gol de la tarda va arribar per l’Ejea, amb un xut llunyà de Ramón López que Álex no va poder aturar (77’). Un gol en fora de joc de Carbó hagués retallat distàncies, però finalment el Badalona va caure per 2-0 i segueix en zona de descens.

Llagostera, Lleida E, Segona B
Eufòria després de guanyar al Lleida / FOTO: UE Llagostera

L’Andorra guanya i el Llagostera sorprèn

Després de quatre empats consecutius, l’Andorra va tornar a sumar els tres punts. Ho va fer a casa davant l’Ebro, contra qui van saber tancar el partit abans del descans. Forgas va avançar als seus ben d’hora amb un xut a la base del pal (14’). Poc després, el domini andorrà es va tornar a imposar amb un xut des de fora l’àrea de Musa que el porter rival no va saber aturar (27’). Ja a la segona meitat, no es va gaudir de masses ocasions i, en una d’elles, Espín va rematar un córner per retallar distàncies (69’), però ja era massa tard i els de Gabri van tornar a guanyar per seguir a zona de playoffs.

Per la seva banda, a Llagostera va saltar la sorpresa. Els d’Oriol Alsina van guanyar al Lleida Esportiu en una jornada on els de Molo van ser desbancats del liderat. Qui perdona la paga. Aquesta màxima es va complir, ja que els lleidatans van tenir més ocasions per emportar-se la victòria, però no les van aprofitar.

Per contra, ja ben entrada la segona meitat, Magallan va transformar una jugada que naixia d’un sac de banda per posar als seus per davant (69). Minuts després, l’àrbitre va assenyalar la pena màxima favorable al Lleida, però Eder va enviar la pilota fora. D’aquesta manera, va arribar la segona derrota del curs pels de Molo, perdent així el liderat que va aconseguir el Castellón als despatxos per una alineació indeguda i que va reafirmar amb la derrota lleidatana. El Llagostera segueix sumant i es col·loca sisè amb 21 punts.

Xavi Bartolo, Nàstic, Segona B
Xavi Bartolo, pendent del seu futur / FOTO: Jordi Echevarria

No fallen

Els homes d’Antonio Hidalgo no treuen el peu de l’accelerador. Després de l’empat a Andorra, el Sabadell va tornar a guanyar a casa enfront el Nàstic de Tarragona. Els arlequinats van saber resoldre el partit a la primera meitat, quan, després que Pereira fallés incomprensiblement un gol a porteria buida, Néstor va fer el primer culminant una jugada col·lectiva (25’). Ja prop del descans, Édgar va mostrar molta qualitat en anotar un gran gol de falta (41’). A la segona part, el Nàstic ho va intentar a la desesperada, però sense èxit.

L’Espanyol B va superar a domicili al Prat en un partit amb un expulsat per a cada equip, encara que l’expulsió del Prat va arribar al minut 32’ i la de l’Espanyol B al 90’. El filial blanc-i-blau va sortir molt endollat, i ho va aprofitar ràpidament. Després d’un parell d’ocasions, una errada local va ser ben aprofitada per Nico, que va fer el primer (23’). Abans del descans, Iago va rematar de cap a la sortida del córner per transformar el segon del partit (41’). Els potablava van intentar-ho a la segona meitat, però no van poder i van sucumbir en una nova derrota.

Barça B, Cornellà, Segona B
Barça B i Cornellà no passen de l’empat / FOTO: FC Barcelona B

Bogeria al Johan Cruyff

El Barça B i el Cornellà van empatar a l’Estadi Johan Cruyff en un partit boig on es van repartir sis gols, tres per a cada equip. El filial blaugrana va començar fort i, Carles Pérez, va fer el primer caçant un refús a l’àrea (10’). El Cornellà no va tenir temps de reacció, perquè Hiroki Abe, poc després, va fer el segon (23’). Efectivitat visitant. Amb el 2-0, el Cornellà es va posar en el partit. Leo Ramírez va transformar el primer del Cornellà amb un gran xut des de fora de l’àrea (35’). Ja a punt del descans, Eloy Gila, en una bona acció individual, va empatar el partit (44’).

A la represa, les ocasions van tardar a arribar. Ja a les acaballes, els de Romo van aprofitar un córner i Becerra va fer el tercer del Cornellà. Malgrat tot, quan la victòria visitant semblava ja consumida, un penal va condemnar a l’empat al Cornellà. Monchu va anotar el definitiu 3-3 (91’) al descompte per donar fi a un partit esbojarrat que deixa cinquè al Barça B i dotze al Cornellà.