El Llagostera i el Palamós volen fusionar-se

Els dos clubs gironins tenen la voluntat de ser un de sol a partir de la temporada vinent. La unió haurà de ser ratificada a l’assemblea de socis palamosina i pels accionistes llagosterencs

JORDI MESTRES @jordimestres7
Isabel Tarragó i Joan Pau Pérez busquen una fusió // FOTO: Palamós CF
Isabel Tarragó i Joan Pau Pérez busquen una fusió // FOTO: Palamós CF

El club de futbol Palamós-Costa Brava s’està gestant. Avui els presidents dels dos clubs han confirmat la informació que publicava l’Esportiu de Catalunya. La voluntat, segons Joan Pau Pérez, és “fer el club de futbol més potent de la província de Girona”. El resultat seria una entitat amb més de 600 nens al futbol base, que conservaria els colors del Palamós i que es repartiria entre les dues ciutats. Queda, però, un últim pas abans d’engegar aquest projecte. Els socis del Palamós i els accionistes del Llagostera hauran de ratificar aquesta fusió. En cas contrari, quedaria en un projecte. Isabel Tarragó, no obstant, no creu que que passi pel cap de ningú rebutjar aquest projecte”.

En una roda de prensa de 13 minuts es van començar a donar els primers detalls de la unió. Joan Pau Pérez afirmava que el club “no es ven”, que “està blindat” i que “l’assemblea serà qui decidirà si ho fem o no”. El nou club tindria dues seus, una a Palamós i l’altra a Llagostera, en les que repartiria el seu futbol base.

La junta directiva seria mixta, amb membres de les dues directives. Conservaria, això sí, el nom i els colors del Palamós. Isabel Tarragó justificava la decisió de la següent manera: “Una part d’aquest club ve de l’UE Llagostera, però s’havia de triar un dels dos noms”. Els respectius ajuntaments no hi intervindran, ja que “els clubs són entitats privades i per tant l’Ajuntament hi té poc a fer. No ens han posat cap mena de trava”.

El nou escut del club naixent de la fusió entre Llagostera i Palamós // FOTO: UE Llagostera
El nou escut del club naixent de la fusió entre Llagostera i Palamós // FOTO: UE Llagostera

EL DEGÀ NO HO DEIXARIA DE SER?

És conegut per tothom que el Palamós és el club de futbol degà de Catalunya. No n’hi havia cap abans de la seva fundació, el 1898. Envers això, el president justificava que “el Palamós és el degà i això no és un acte de venta”. De fet, a l’escut presentat davant dels mitjans hi apareix l’any de fundació del Palamós.

Les places dels equips es mantindrien, segons els ponents. La del Llagostera a Liga Adelante o Segona B i la del Palamós a Tercera. Al ser categories diferents, Tarragó explicava que no hi havia problema encara que “tenim reunions amb la Federació. Esperem les seves opcions per a decidir la que utilitzarem”.

Tota la informació està recollida en un PDF entregat als mitjans presents. Ara només falta ratificar el projecte el proper mes de juny. De moment, el Palamós ja va per feina i ha citat als seus socis a una reunió, demà dimecres (20:00hrs) al Teatre La Gorga per a presentar la proposta conjunta. Caldrà veure quina acceptació té.