El liderat ja no és frontera per La Jonquera

La Jonquera, després de vèncer davant el Tona (1-2), aprofita les punxades dels seus rivals directes i es col·loca líder. El Vilassar empata amb l’Andorra i és segon a un punt. El Sants, l’Horta i el Manresa els segueixen de ben a prop

VÍCTOR LLUCIÀ @lluci_22
La Jonquera es posa líder del grup 1 de Primera Catalana // FOTO: Josep Ribas - Falqués (uelajonquera.cat)
La Jonquera es posa líder del grup 1 de Primera Catalana // FOTO: Josep Ribas – Falqués (uelajonquera.cat)

Després de 24 jornades disputades, La Jonquera és el nou líder del Grup 1 de Primera Catalana amb 43 punts. Tot i així, el Tona li ha posat les coses molt difícils als de l’Alt Empordà, que han hagut de remuntar per endur-se els tres punts del Nou Municipal de Tona. Al minut 17, Jordi Pla ha avançat els locals des del punt de penal. El partit, però, ha canviat al minut 25, quan els osonencs s’han quedat amb un home penys per l’expulsió del golejador Jordi Pla.

Abans del descans, La Jonquera ha posat les taules a l’electrònic gràcies a un gran gol d’Albert Bassols, que ha superat amb una gran definició el porter després d’una jugada individual. Els empordanesos han completat la remuntada al minut 78 amb un afortunat gol de Henry, que ha aprofitat un malentès del porter i un defensa local. Amb els tres punts, i les punxades dels seus rivals directes, La Jonquera és líder amb 43 punts i porta quatre jornades invicte. Per la seva banda, el Tona perd pistonada i veu com se li escapen les opcions d’ascens després de dues derrotes consecutives.

EL VILASSAR ES DEIXA DOS PUNTS

El VIlassar es va deixar el liderat a La Borda Mateu // FTOT: FC Andorra

El Vilassar de Mar ha deixat escapar dos punts davant un Andorra que es mostra molt sòlid jugant a casa, al Municipal de la Borda Mateu. Els homes d’Agustín Vacas s’han avançat al marcador ben d’hora, al minut 5, amb un gol de Soufiane. Pau Viladrich ha empatat el matx a la represa, però Marc Masip, que ja duu 15 gols en Lliga, ha tornat a avançar als del Maresme.

Tot i quedar-se amb un home menys, els andorrans han tirat d’ofici i, al temps de descompte, Sebas ha fet una jugada magnífica i ha definit sense angle per donar un punt als tricolors, que els manté a sis punts del liderat. El conjunt d’Agustín Vacas, després d’aquest empat i dues jornades sense conèixer la victòria, cedeix el liderat a La Jonquera, però està a només un punt dels empordanesos.

EMPAT DEL SANTS AMB OFICI

El Sants no ha aconseguit passar de l’empat al Municipal Sant Ponç-Fontajau davant el Girona B. Els de Tito Lossio podien acabar la jornada coliderant la classificació, però el filial gironí s’ha avançat per partida doble amb gols de Javier Morales i Fallow Galass. Els verd i blancs s’han posat mans a la obra i al tram final del matx han aconseguit empatar gràcies a les dianes de Francesc Avilés i Marc Franco, aquest últim al minut 88. Amb aquest empat, el Sants es manté tercer amb 41 punts.

PRIMERA PART BOJA AL DERBI BARCELONÍ

El Guinardó ha acollit un derbi d'històrics intens // FOTO: Dani Falcón
El Guinardó ha acollit un derbi d’històrics intens // FOTO: Dani Falcón

El derbi barceloní de la jornada 24 de Primera Catalana ha acabat amb empat a dos. D’aquesta manera, el conjunt de Xavi Molist, tot i els seus irregulars resultats, continua en la lluita per assolir l’ascens a Tercera. Per la seva banda, el Martinenc es manté en la zona tranquil·la de la classificació.

Els hortencs han avisat en diverses ocasions, però els diables vermells s’han avançat per partida doble. El ‘pichichi’ de la categoria, Sergi Arranz, ha anotat dos gols de ‘killer’ als minuts 25 i 33. Lluny de desanimar-se, l’Horta ha empatat el matx en dos minuts. Al 34’, Dani Muela ha escurçat distàncies i al 36’, Genís ha establert les taules al marcador.

EL MANRESA ES MANTÉ FERM

El Manresa ha batut el penúltim classificat, l’Abadessenc, en un partit replet de gols (2-3). Oriol Serra i Seri Soler, aquest últim des del punt de penal, han avançat per partida doble els visitants, que se les prometien felices. Els del Ripollès han retallat distàncies al 58’ amb un gol d’Aleix Trulls, però el Manresa ha colpejat de nou i Miquel Poveda ha fet el tercer al 70’.

L’Abadessenc no ha abaixat els braços i David Massegú ha posat emoció al tram final del partit, però el marcador ha restat inalterable. Aquest empat permet als de Dani Andreu mantenir intactes les opcions d’ascens, ja que han retallat diferències degut a que els seus rivals directes no han aconseguit els tres punts aquesta jornada. L’Abadessenc, en canvi, continua penúltim amb 16 punts.

L’Avià ha perdut davant el Vic (0-3) i ha desaprofitat una gran oportunitat per col·locar-se colíder del Grup 1 de Primera Catalana. Els gols dels osonencs han arribat tots tres a la segona meitat. Gerard Verdaguer, Josep Puigesens i John Anton han estat els golejadors del Vic, que el deixen onzè amb 35 punts, molt lluny del descens. D’altra banda, l’Avià és sisè amb 40 punts, a tres del líder La Jonquera.

El Mollet ha hagut de suar tinta per endur-se els tres punts del Municipal de Lloret de Mar (2-3). Els del Vallès s’han avançat a la mitja hora amb un gol de Juan Pérez, però els locals han empatat ràpidament el matx gràcies a la diana de Moha. A la segona meitat, Óscar Casado a tornat a avançar els visitants, però al tram final, Pol Ros ha empatat pel Lloret. L’èxtasi pel Mollet ha arribat al minut 89, quan Daniel Arques ha anotat el gol de la victòria, que el deixa setè amb 38 punts, mentre que els gironins, que acumulen tres derrotes consecutives, no aconsegueixen allunar-se de la zona calenta de la taula.

L’ESCALA S’ENFONSA

Alegría i decepció al camp del Passeig Carles Padrós // FOTO: Àlex Gomà (CE Mataró)

L’Escala continua en caiguda lliure. Els de l’Alt Empordà han caigut davant el Mataró (3-1) i ja duen quatre derrotes consecutives que els mantenen en posicions de descens. Aquesta jornada s’enfrontaven en un duel directe per la salvació al Mataró, que ha estat molt superior als gironins. Ricard Ferrer, Osman i Sergio Urbano han estat els autors dels gols del Mataró. Josep Maria Roca ha anotat el gol de l’honor per L’Escala. Amb aquest resultat, els del Maresme sumen dues victòries consecutives i s’allunyen del descens.

Per últim, el Farners ha guanyat clarament l’últim classificat de Primera Catalana, el Molletense, per un clar 3-0. Els homes de Miguel Muñoz no han deixat opció als vallesans, que al descans ja perdien per dos gols de diferència. Josep Riart, Ricard Solà i Raúl Arjona han estat els autors de la golejada local.