León rugeix amb força des del Santboià

Xavi León és un dels luxes que té la Primera Catalana i, més particularment, el Santboià amb qui desitja tornar a tercera on va estar molts anys amb l’Europa al costat de Pedro Dólera, de qui no diu coses positives

Xavi León, un crack al Santboià/ FOTO: FCSANTBOIA.CAT

Dos temporades va estar Xavi León en l’Europa abans de fitxar pel Santboià. Va deixar Tercera per jugar en Primera Catalana encara que aquest pas cap enrere s’ha reconvertit. A quatre punts del Morell, capdavanter en el grup II, el defensa admet estar “feliç i confiat” en el seu equip on ja suma onze jornades consecutives invicte.

León mira enrere i recorda quan els mals resultats van provocar certa incertesa en l’entitat, però “aquí va estar el president i la junta al costat de l’entrenador i s’ha vist que som un conjunt compromès”. Aquesta és la clau, Juan Camilo Vázquez. León parla i no para: “Aquesta ratificació ens va servir per guanyar en confiança, ja que l’entrenador és el veritable artífex d’aquest grup. Des de la jornada 9a no perdem i ara tornem a estar tots els futbolistes en condicions”.

Això significa que “cal anar a totes. No cal enganyar-nos, solament ens val quedar primers i lluitarem per aquest objectiu”. Xavi León està eufòric màxim després del 6-0 assolit enfront de l’EFAC Almacelles, però “va ser un resultat enganyós. Ells tenen grans jugadors a dalt i no van tenir ni una oportunitat. Nosaltres vam arribar vuit vegades i vam marcar vuit. Ara cal seguir”.

“DÓLERA ÉS MALA PERSONA”

L’única espina que encara té clavada el defensa del conjunt del Baix es diu Pedro Dólera, tècnic de l’Europa. I ho diu sense ‘tallar-se’ gens ni mica: “És un tros d’entrenador, però és mala persona. Amb mi no es va comportar encara que, si preguntes a cent futbolistes, 55 et diran el mateix que jo i l’hi dic a ell també a la cara”.

Xavi recorda episodis passats que no val la pena treure a relluir. És la seva paraula després de “una meravellosa etapa de set anys i em quedo amb la grandiosa afició que hi ha i els companys que vaig tenir. L’entrenador sempre és el cap, sempre mana, però com a persones tots som iguals i importants”.

Dit queda. Xavi León, a qui se li coneixia en molts camps com ‘l’home de la màscara’ perquè ha rebut molts cops en el nas en la seva carrera esportiva, ja la ha deixat per sempre “encara que tots van sempre al mateix lloc”.