El KO de les seleccions inferiors “no és un fracàs”

Caure en la 2a eliminatòria del Campionat d’Espanya Sub 18 i Sub 16 no s’admet com a “fracàs” en la Federació Catalana. La realitat és que les dues seleccions no estaran en semifinals

Grup tècnic de la Federació Catalana / FOTO: FCF

El director esportiu de la Federació Catalana de Futbol, Marc Vives, va admetre a Futbolcatalunya “la decepció” que significa caure eliminats en la 2ª eliminatòria del Campionat d’Espanya Sub 18 i Sub 16 disputada aquest cap de setmana passat a Astúries. “Fracàs és una paraula molt dura i mai la pronunciaria, però si que ha estat una gran decepció. Ara toca valorar i parlar”. Així de senzill.

Vives argumenta que “els dos casos són diferents, doncs els juvenils han anat de menys a més mentre que els sub 16 han anat de més a menys”. En qualsevol cas “la realitat també mostra que mentre a Astúries han dut a terme 12 sessions de treball abans de la fase, nosaltres solament hem pogut reunir una sola vegada a tots els que van viatjar”. Aquest és un altre drama.

També hi ha raons esportives, per descomptat. “Els rivals són més equip i nosaltres som més individualitats, tenen un físic més poderós i disposen de major temps per treballar. Aquest handicap ens dificulta trobar aquesta filosofia de grup”.

Tal com va publicar Futbolcatalunya, cap juvenil del FC Barcelona va reforçar la sub 18 de Nacho Segura i això també es va notar encara que “també depenen d’altres competicions i cal entendre-ho”. Vives manté que “totes les parts hem d’anar en la mateixa direcció i, encara que diàleg sempre ha existit, hem de tornar i mantenir-ho”.

Per tot això i perquè no hi hagin dubtes, el màxim responsable tècnic de la FCF resumeix que “la gran decepció ha estat la no-classificació de la sub 16. Va faltar esperit competitiu, és difícil mantenir el ritme quan els xavals vénen d’altres competicions i no poden arribar a tot”.