El Júpiter recorda aquell octubre del 2001

La jornada no ha estat molt positiva pels equips de la zona baixa. Tots, excepte el Santfe, han estat incapaços de guanyar, fet que provoca que la classificació se separi més. El Júpiter s’emportava el derbi barceloní davant del Sant Andreu (2-1) en un mangífic ambient. Derbi esperat a La Verneda, ja que no es veia des d’octubre del 2001 (3-1)

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER
Victòria local a La Verneda/ FOTO: UE SANT ANDREU

Dels equips de play-off, fallava Sabadell B i Montañesa, que no podien guanyar. La resta, Prat i Vilafranca, guanyaven per seguir forts al play-off. La jornada ha vist 28 gols, i dues victòries foranies, la de Vilafranca i Cerdanyola.

Encara que el Peralada va presionar els primers minuts del partit, el Prat no fallava a casa tot i les adversitats. A la mitja hora, Elhadji obria la llauna, i al 55′, i tot i jugar amb un menys per expulsió de Ruiz (52′), Aitor Lario augmentava el marcador (2-0). Al tram final, Ignacio sentenciava amb el 3-0, i el Peralada només podia retallar distàncies, amb el gol de Marc (85′).

Sense gols en el matx entre Palamós i Montañesa, que de poc li serveix als locals, ja que segueix a a zona baixa (24 punts), mentre que pels de Nou Barris l’empat els serveix per mantenir-se tercers classificats, ara però, empatats amb el Vilafranca.

Els d’Ivan Moreno (Vilafranca), marxaven de Figueres amb els tres punts al sarró. Victòria treballada, ja que els d’Edu Vílchez obrien la llauna a l’inici del partit (5′). Sergi Gestí (36′) i Gutíerrez (86′) capgiraven el marcador per sumar la quarta setmana consecutiva sumant de tres en tres.

La golejada de la jornada l’ha protagonitzat el Cerdanyola al camp del Masnou, cuer de la categoria. De fet, el Cerdanyola són l’únic equip de la zona mitja-baixa que aquesta setmana ha pogut sumar els 3 punts. Un doblet de Blasco (19′ i 53′) donaven l’avantatge als d’Antonio Carrillo, i Molins (també amb doblet) deixava l’1-4 final al marcador.

Empat entre dos equips que no traspassen el seu millor moment. Gavà i Ascó necessitaven la victòria però s’han hagut de conformar amb l’empat a 1 gol. El Gavà marcava primer, gràcies a l’encert cara porta de Raillo (18′) però Bertomeu, també a la primera part, signava l’empat. El Gavà no guanya des de meitats de desembre, mentre que els ebrencs no ho fan des del passat 29 de novembre.

L’Europa segueix amb la seva bona ratxa de resultats i superava a un Morell, que presentava un 11 inicial revolucionari. El debut de Sergi Moreno no ha significat gol, i ho han acabat pagant car. Padilla, abans del quart d’hora situava l’1-0 al Nou Sardenya, mentre que Abel Rita (ex Pobla Mafumet) feia el segon gol només arrencar la segona part, que deixava tocat als de Joan Antoni Pallarès. A l’hora de joc, Bea sentenciava per deixar l’Europa a cinc punts del play-off.

El derbi baceloní entre Júpiter i Sant Andreu es decantava pels locals, en un ambient al municipal de les grans cites. El Júpiter li guanyava la partida als quatribarrats gràcies als gols de Dabra (11′) i Vives (84′) i deixaven en res el gol de Yague (60′). El Júpiter, que s’ha mostrat irregular des d’inicis de novembre, fa que el Sant Andreu no pugi sortir de la zona baixa.

El Granollers està decidit a no desenganxar-se de la zona del play-off, i la victòria davant del Rubí (equip en descens), fa que es mantingui a dos partits del quart classificat. Romo (11′) marcava primer pels de Julià Garcia però Cano, des del punt de penal, aconseguia capgirar el marcador. Partit que li costarà car als rubiencs, ja que han vist com acabaven amb diferents expulsats, al tram final per un cúmul de protestes.

El Terrassa vivia el debut del seu tècnic amb un empat davant del Manlleu, i amb un canvi d’actitud dels jugadors. Merchan inaugurava, pels egarencs, el marcador només començar, però el golejador Manel Sala empatava abans d’arribar al minut 20. Els manlleuencs, cedeixen dos punts que els fa retrocedir un pèl per la lluita per entrar al play-off, mentre que pel Terrassa s’ha demostrat que han fet un pas endavant.

A Les Grases es tancava la jornada. Tot i que el Sabadell B, segon, obria el marcador a les primeres de canvi (Civil,1′), els d’Andrés González es marcaven un gran partit i DAvid Toro, amb un gol al final de cada part, donava, in extremis, tres punts que els permet allunyar-se cinc punts del descens, que el segueix marcant el Morell.