El Juneda renuncia a la Segona Catalana

L’històric Juneda CF militarà aquesta propera temporada en Tercera Catalana, segons ha decidit l’Assemblea del club. La realitat econòmica ha portat als ilerdencs a baixar de categoria.

Text Alt
Foto: Jose

Amb els grups ja enquadrats i tot decidit per a l’inici de la competició en Segona Catalana aquest proper vuit de setembre, el Juneda va comunicar a la Federació Catalana la seva renúncia de categoria i passar a formar part del Grup XIII de la Tercera Catalana. “No es pot assumir la despesa que significa estar en segona i hem decidit baixar de categoria per seguir vius”, comenta a Futbolcatalunya.com el seu president, Antoni Bertrán.

El màxim dirigent del club justifica en una única raó – “l’econòmica” – una decisió que els permetrà “seguir jugant” encara que no sigui “en la categoria que desitgéssim”. D’aquesta manera els números quadraran. Bertrán repassa, com si les tingués gravades, les xifres d’un pressupost que s’anava als 20.000 euros. “Era inassumible. Ara ens estalviarem els desplaçaments i uns cinc mil euros per arbitratges (no hi ha assistents). Els jugadors tampoc cobraran en aquesta categoria”, afegeix amb certa amargor.

Assumida tal decisió, el Juneda, que rep el suport de l’Ajuntament (uns 2.000 euros) i el suport d’uns 120 socis, espera seguir lluitant com ho han fet des de la seva fundació en 1918. “Aquí sempre ens ho hem fet tot nosaltres. No hem tingut mai massatgistes o utillers sinó que els vuit companys de la junta ens hem buscat la vida”.

MANUEL SEGURA
msegura@futbolcatalunya.com