El Jàbac sorprèn el Barça B i l’Espanyol B s’aprofita

El Barça B ensopega de nou i posa la classificació més calenta que mai. L’Espanyol no falla i s’apropa a dos punts dels blaugranes. S’acaben els qualificatius per la Damm B

Víctor Llucià @VictorLlucia
El Jàbac sorprèn un Barça B que continua líder // Foto: Twitter Xavi Murcia

Després de la derrota davant el Llagostera a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, el Barça B va tornar a perdre, aquest cop enfront del Jàbac a Can Jofresa (2-0). Els egarencs van realitzar un partit molt seriós i, gràcies a les dianes d’Óscar Boixader i Diawara, es van endur els tres punts. El Barça B, que després de sis triomfs seguits ha patit dues derrotes consecutives, continua líder, però veu com l’Espanyol B se li apropa perillosament i amenaça el liderat dels homes de Denis Silva.

El Jàbac, per la seva banda, aconsegueix una victòria vital que li permet seguir allunyant-se de la zona de descens. MARCADOR 24ajornada

L’Espanyol B no va caure en la ‘trampa’ del Sants (el partit es va jugar el diumenge a les 10h), va guanyar amb comoditat al Camp de l’Energia (0-3) i ja és a només dos punts del Barça B. Les dianes de Jofre Carreras, Kenneth Soler i Enric Baquero van ser suficients pel conjunt periquito, que ja acumula tres victòries consecutives i li ha retallat quatre punts en dues jornades al conjunt blaugrana. El Sants, amb 27 punts, cau a la tretzena plaça, amb el descens ben a prop.

La Damm B no aixeca el peu de l’accelerador i va sumar, enfront del Manresa, la setena victòria consecutiva, la millor ratxa de qualsevol equip en l’actual temporada. I és que el parcial d’aquestes darreres set jornades és de 18 gols a favor i només 4 en contra. A més, és l’onzè triomf dels cervesers en les últimes tretze jornades. Una brutalitat.

Aitor Sánchez, als 26’, va obrir la llauna per la Damm B, que va veure com Marcel Bellido empatava el duel a l’hora de joc. El segon juvenil cerveser però, va tirar d’orgull i Marc Padilla (74’) i Oriol Solina (80’) van certificar la victòria pels barcelonins. Recordem que molts jugadors del Juvenil B de la Damm estan reforçant el Juvenil A, en zona de descens a Divisió d’Honor. El Manresa no aixeca el cap i és penúltim amb 20 punts.

L’Europa va superar el Badalona a casa i dóna un pas de gegant en la seva lluita per l’ascens a Divisió d’Honor (2-1). Els homes de Gonzalo Riutort trenquen, d’aquesta manera, una ratxa de quatre jornades sense esgarrapar els tres punts. Javi Fernández va colpejar primer pels escapulats, però Josep Prudencio va igualar el matx a l’hora de joc. Al tram final, els locals van estar més encertats i, gràcies a la diana de Ricky Vidal, es van endur els tres punts. L’Europa continua quart amb 44 punts. Per la seva banda, el Badalona és quinzè, a un punt de la salvació.

El Reus va aprofitar la visita del Sabadell, cuer de la taula, per tornar a somriure. Amb patiment, això sí, perquè el gol de la victòria reusenca va arribar al minut 82 del matx. Arnau Gil va inaugurar l’electrònic a la segona meitat i, mancant 15 minuts pel final, Joel Fedda va empatar pels arlequinats. Iker Goujon, en els últims instants, va certificar el triomf del Reus, que conserva una de les dues places d’ascens a Divisió d’Honor. El Sabadell, d’altra banda, és a nou punts de la permanència.

Josep Maria Gené i Girona van empatar al Municipal de l’Àliga (1-1). Jaques va avançar els locals a la primera meitat i, a l’hora de joc, el segon màxim golejador del grup, Alejandro Muñoz, va establir les taules definitives al marcador. Amb aquest empat, el Josep Maria Gené acumula tres partits consecutius sumant i continua setzè amb 22 punts, a només dos de la salvació. El Girona, en canvi, és setè amb 36.

El Mollet amenaça la plaça d’ascens del Reus // Foto: Twitter CF Mollet UE

El Mollet va guanyar el Llagostera a domicili i encara no renuncia a l’ascens a Divisió d’Honor, ja que continua a vuit punts del Reus. Sergi Mas va avançar els vallesans als tres minuts de joc, però Gerard Mercader va igualar el duel al 19’. Abans del descans, de nou Sergi Mas va colpejar per un Mollet que va saber aguantar el marcador fins al tram final, quan Sergi Gómez va liquidar el partit. És la tercera derrota en les darreres quatre jornades del Llagostera, que tot i això es manté fora del descens.

El Palamós va vèncer el Nàstic de Tarragona B (4-2), després d’aixecar un 1-2 en contra, i agreuja la crisi de resultats dels granes. Marc Álvarez i Pere Estellé, encara a la primera meitat, van remuntar el gol inicial de Raúl Castellanos i el Nàstic B va marxar amb avantatge al descans. A la represa, però, el Palamós va treure a relluir el seu potencial ofensiu i, en dotze minuts, va sentenciar el matx. Les dianes de Dani Gómez, Enric Genís i Raúl Álvarez van donar la victòria al Palamós, que torna a guanyar després de dues jornades sense fer-ho i es col·loca novè amb 32 punts. El Nàstic B cau a la dotzena posició amb 27.

El Cornellà va aconseguir la tercera victòria en els últims quatre partits i continua ben amunt a la classificació del Grup 7 de la Nacional Juvenil. La seva víctima va ser l’Atlètic Segre, que ha perdut tres dels últims quatre duels que ha jugat a casa. Miguel Fernández, de penal, va avançar els verds abans d’arribar al descans. Jonathan Dubasin va empatar el matx al 53’, però Carlos Portas va donar els tres punts al Cornellà al 89’. Amb aquest triomf agònic, els del Baix Llobregat es mantenen sisens amb 39 punts, mentre que els lleidatans són desens amb 31.