El gran repte passa per eradicar els comportament intolerants

Després de la campanya de Respecte dirigida al futbol i futbol sala de base, el 2015 comptarà amb una campanya d’Antiviolència per tot el futbol català, també sota el paraigües dels valors de Joc Net.

Joc Net dins i fora del camp / FOTO: FCF

La Federació Catalana de Futbol està preparant una campanya d’Antiviolència per seguir promovent els valors de Joc Net. Aquesta campanya complementarà la ja existent de Respecte i Joc Net, que es va començar a aplicar el passat mes de març.

“Fins ara es regulava el que succeïa al terreny de joc, però l’evolució social i la magnitud del futbol en tots els seus àmbits, parla de la necessitat de regular també, en benefici dels que practiquen futbol, el que succeeix fora del terreny de joc”, explica el president Andreu Subies.

Amb el context actual és molt important manifestar el rebuig i el desacord amb certes actituds que embruten l’esperit esportiu del futbol. Per aquest motiu la FCF prepararà una campanya on s’especificaran els valors intrínsecs al futbol, alhora que els actes a condemnar.

Amb aquesta campanya es pretendrà que els clubs es comprometin a identificar i denunciar les conductes violentes que tinguin lloc fora del terreny de joc i dins les instal·lacions, per tal que la FCF i els organismes competents hi puguin reaccionar

“El missatge és molt clar: tothom que estarà dintre d’un estadi o pavelló, però fora del terreny de joc, tindrà unes obligacions de comportament. Cada instal·lació tindrà un distintiu conforme estarà acollida a aquesta campanya; i dintre d’aquest distintiu quedarà clar la importància del respecte entre aficionats, cap als jugadors, entrenadors i àrbitres. La voluntat és que els comportaments intolerants quedin exclosos i així evitar situacions que no beneficien a l’esport, als seus fills o als rivals. Que els estadis i pavellons siguin lloc s per gaudir i animar”, explica Subies.

Aquesta campanya Antiviolència demanarà la complicitat de la Generalitat de Catalunya, dels clubs federats i dels Ajuntaments, mitjançant un acord de col·laboració i pretén sortir a la llum a partir del mes de març d’aquest any. “La FCF, conjuntament amb totes les institucions, vol que els aficionats prenguin consciència d’aquesta campanya”, conclou Subies.

A més, la FCF ha avançat que sota el paraigües de Joc Net també es podran dur a terme altres accions de conscienciació en el futur, com per exemple campanyes antiracistes, de nutrició o contra la violència de gènere i cardioprotecció.