El Girona s’imposa per la mínima a Cornellà

No va haver-hi sorpresa i el favorit estarà a les semifinals de la Copa Catalunya. Els de Machín van guanyar per la mínima a un Cornellà que mai va renunciar a res, però que no va poder contra el seu rival

JORDI MESTRES @JordiMestres7
Cornellà-Girona Copa CAT 2015 / FOTO: JORDI MESTRES

El Girona jugarà les semifinals de la Copa Catalunya. Els de Pablo Machín van treballar prou per imposar-se a un Cornellà voluntariós a qui se li nota que està en un moment molt dolç. No obstant això, l’embranzida no va poder amb tot i els verds van caure eliminats al seu temple.

D’aquesta manera, els de Roger es podran centrar en la Lliga de Segona B on, ara per ara, són líders invictes. Per contra, els de Montilivi segueixen endavant després d’un partit on els menys habituals també van demostrar una excel·lent categoria.

Una gran passada de Rubén Alcaraz va marcar el camí del triomf gironí. Preciosa, precisa i efectiva assistència de l’ex riberenc a Serrano qui va saber superar a la defensa local i definir davant el porter Toni. Era el minut 14 i el Girona havia aconseguit en molt poc temps trencar un sistema seriós per part d’un Cornellà molt treballat i que es va prendre molt de debò aquesta cambra partida de la Copa Catalunya.

Aquest gol i un pal posterior, un minut després de Pol Llonch, van frenar l’ímpetu verd. El Cornellà, però, també va disposar d’una gran ocasió (25’) amb un xut d’Hidalgo que va fallar davant de Germán i el seu propi travesser.

Pablo Machín va apostar pel seu dibuix habitual (3-2-3-2) mentre Jordi Roger buscava en el 4-4-2 la solució als seus problemes. La veritat és que ni l’un ni l’altre van aconseguir trencar aquest 0-1 amb el qual s’arribaria al descans. Molt bé la defensa i el centre del camp local, amb especial esment a la reaparició de Pep Caballé (vuit mesos i mig lesionat) i per al central Uche qui va treballar moltíssim davant la presència inquietant de Arimany. No obstant això, els migcampistes visitants –Alcaraz, Vivi i Pol Llonch- no van donar opcions.

ELS CANVIS NO REBAIXEN LA INTENSITAT

En la segona part va manar el Cornellà. Sense grans ocasions que destacar, ja que les intencions verdes morien en el camí, però la iniciativa sempre va ser seva. Roger va donar entrada a tota la banqueta, menys al porter titular Marcos, conscient de que la Lliga torna el cap de setmana vinent. Ressenyar la gran oportunitat de Xemi (90’) encara que va morir davant la presència del porter rival.

Generós esforç per part dels dos equips a Cornellà en una fresca nit de tardor marcada per la pluj que va despertar poca expectació. Els minuts que van rebre els futbolistes menys habituals van ser aprofitats pels seus substituts en un xoc que no passarà a la història. Els tres partits restants de quarts de final, Figueres-Barcelona B (21 hores, Esport3), Rubí-Llagostera i Reus Deportiu-Sabadell, es disputaran dimecres que ve 7 d’octubre.