‘El gegant de Berga’, campió d’Europa

La seva presència mai passa inadvertida. Amb 19 anys i 1,95 d’altura, Toni Fuidias va passar del Berga, Manresa i Gimnàstic Manresa a ser campió d’Europa amb el Madrid de Raúl González

@EduardoBerzosa3
Fuidias, Real Madrid, Raúl
Un ‘gegant’ (Toni Fuidias) amb altre ‘gegant’ (Raúl Gonzalez Blanco) //FOTO: MIC

Tot un campió d’Europa, als seus 19 anys, està lluint en el Reial Madrid encara que Toni Fuidias va néixer a Berga, es va formar al Berguedà, va passar pel CE Manresa (2010-2011), Gimnàstic Manresa (2011-2012) i ara camina de la mà d’una llegenda com Raúl González Blanco.

El passat 25 d’Agost no va ser un dia més per a Berga, va ser un dia per a cantar un campionat d’Europa, ja que un dels seus ‘fills predilectes’, Toni Fuidias Ribera, aixecava el títol de Campió d’Europa de la Youth League a Nyon. Als seus 19 anys, ‘el gegant de Berga’, amb 1,95 d’altura, brillava amb llum pròpia a les ordres d’un mite com l’ex capità madridista.

Fitxat per ‘La Fàbrica’ blanca en edat aleví (2013-2014), va debutar en el torneig de Canal + en el 2013-2014, ja com a infantil B, i des d’aquí fins a l’actualitat ha conegut totes les categories. “És un porter sobri, amb presència sota pals, segur en pilotes per alt, amb molt bon físic per la seva gran envergadura, transmet seguretat, amb molta personalitat, bon nivell tècnic i bon domini en el joc amb els peus. Posseeix molt bones qualitats en tots els aspectes, mentalitat molt forta i autoconfiança”, comenta l’exscouting del Reial Madrid, Kiko La Torre qui, al costat de Manolo Romero, el van portar a Madrid.