El Gavà s’apropa a la salvació i l’Andorra a l’ascens

Noves i importants victòries d’un Gavà que té a tocar la salvació i d’un Andorra que, amb dos partits menys, cada cop té més a prop el somni de l’ascens

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Gran triomf d'un Gavà que té a tocar la salvació // FOTO: @cfgavaoficial
Gran triomf d’un Gavà que té a tocar la salvació // FOTO: @cfgavaoficial

A 7 jornades del final, la zona de dalt s’estreny i els equips cremen les últimes bales per apropar-se a la zona d’ascens mentre que els de sota continuen creient en el miracle de la permanència i segueixen lluitant per aconseguir-ho.

Un clar exemple és el Gavà. Un conjunt que ha passat de la cua de la classificació a tenir a tocar la salvació en tan sols uns mesos.

En aquesta jornada, va tornar a demostrar el seu esperit de lluita en remuntar, a casa, contra el Mollerussa. Un inici fulgurant dels locals amb claríssimes ocasions de gol va tenir el seu premi al minut 32 quan Adri Ruiz va culminar un gran contracop. L’empat no va arribar fins al minut 66 amb el gol de Kiko.

Deu minuts més tard, en la seva segona aproximació a la porteria gavanenca, Edgar va capgirar el marcador fent pujar l’1 a 2. Els de Serrano no van defallir i la seva insistència es va veure recompensada al tram final del matx. Joan Vázquez al minut 84 i Quiles de penal al 89 van certificar la remuntada. Segon triomf seguit d’uns blaugrana que s’allunyen del descens.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 27

Segona victòria consecutiva, també i, tretzè partit sense perdre, d’un Andorra que va llençat cap a les posicions d’ascens. Uns andorrans que no van tenir compassió del seu rival, el Júpiter. En una primera meitat, gairebé perfecta dels locals, Forgas va obrir el marcador al minut 3. El mateix Forgas va fer el segon al 25 mentre que Rubén al 36 anotava el 3-0. Just començar la segona meitat, Moha va tancar la golejada.

Amb el partit sentenciat, els homes de Gabri es van relaxar, fet que van aprofitar els visitants per retallar distàncies amb els gols de Peris al 63 i Jele al minut 76. Els barcelonins es van quedar amb 10 en veure Roca la segona groga al minut 89.

L'Igualada manté molt viu el somni de l'ascens // FOTO: Facebook CF Igualada
L’Igualada manté molt viu el somni de l’ascens // FOTO: Facebook CF Igualada

L’altre que continua en dinàmica ascendent és l’Igualada. Aquest cap de setmana, es va refer del seu darrer empat guanyant al Lleida B, això si, no sense patir fins al xiulet final. La parròquia igualadina no va tardar gaire a celebrar el primer gol dels seus, obra de Simón després d’una gran passada a l’espai.

Corria el minut 27 i, tot i gaudir de més ocasions de gol per poder ampliar el resultat, amb aquest 1-0 es va arribar al descans. A la represa, el filial va sortir amb una marxa més i l’encontre es va igualar però, un malentès de la defensa lleidatana, va permetre a Goran tornar a perforar la porteria visitant al minut 67.

Els homes de Jordi López van sobreposar-se i Pau García al 72 va marcar el 2-1, posant emoció als minuts finals. No obstant això, els de Moha van saber aguantar i sofrir perquè els tres punts es quedessin a Les Comes.

Ocasió desaprofitada

Si Andorra i Igualada van treure profit del descans del líder Viladecans, Manresa i Montanyesa van ser incapaços de passar de l’empat en els seus respectius encontres.

Al Nou Congost es donaven cita el Manresa i l’EFAC. Dos conjunts obligats a guanyar per tornar al camí del triomf després de dues derrotes seguides. Tot i el 0-0 final, els visitants van gaudir d’ocasions per poder desnivellar el marcador, sobretot durant la primera meitat, en les botes de Monfort, Juclà o d’un Roger Canadell que va estavellar l’esfèric al pal.

Per la seva banda, els manresans van tenir les seves arribades, tanmateix Chiné va mantenir la porteria a 0. Durant la segona part, la igualtat total va ser la protagonista i amb aquest panorama, el 0-0 no es va moure.

Pedro García va sumar el seu partit 500 com a futbolista // FOTO: @Efac1926

Tampoc va poder sumar els tres punts una Montanyesa que va empatar a 1 davant Cambrils Unió que continua somiant amb la permanència. A Nou Barris, els locals ho van tenir tot en contra des de l’inici. Al minut 14 els visitants es van avançar amb el gol de Chiribao. Per si no fos poc anar a remolc al marcador, al minut 44 els barcelonins es van quedar amb un home menys per l’expulsió de Joshua en veure la segona targeta groga.

Els homes d’Andreu no van abaixar els braços i van generar moltes ocasions clares de gol. En una d’aquestes, Sergi al 51 va establir la igualada. Després del gol, els grocs i negres van continuar cercant el gol del triomf però la poca efectivitat de cara a barraca els va condemnar. Un matx que va servir perquè en Pedro García sumés el seu partit 500 en la seva dilatada carrera professional.

Tot igual

I, de la zona noble de la classificació passem a la zona baixa on l’únic que va ser capaç de sumar els tres punts va ser un Sant Ildefons que es va imposar per la mínima davant un Balaguer que té peu i mig a Segona Catalana. Els primers minuts del partit van estar protagonitzats per les bones ocasions que van tenir els dos equips. Per part del Sani, Cepeda i Ao van inquietar al porter visitant mentre que Vendrell va posar l’ai al cor dels aficionats locals en estavellar una pilota al pal al minut 33.

La reacció dels cornellanencs va ser immediata gràcies al gol de Pozzo al 37. A la represa, Cepeda al 57 va marcar el segon portant la tranquil·litat a la grada. El gol visitant el va aconseguir Trota al minut 78. Un minut abans del final, el delegat balaguerí Adrián va haver d’abandonar la banqueta en veure la vermella directa.

Pitjor li van anar les coses a Borges i Rapitenca en el duel directe per la salvació que va tenir lloc al Municipal de les Borges Blanques i que va finalitzar amb un empat insuficient per a tots dos. En un encontre on el joc combinatiu va brillar per la seva absència i el joc directe es va imposar, les Borges van tornar a pecar de falta d’encert en els metres finals. Als primers 45 minuts, els borgencs van gaudir d’ocasions per avançar-se, tanmateix no van saber materialitzar-les i ho van pagar car.

Ja a la segona part, Forés al 67 va aprofitar una errada local per enviar la pilota al fons de la xarxa. Un cop dur pels homes de Cazorla, als quals els hi va costar moltíssim empatar el matx. Un empat que va caure al minut 80 gràcies al gol de Pujol.

El Vilanova entra de ple en la lluita per les places d'ascens // FOTO: @cfvng
El Vilanova entra de ple en la lluita per les places d’ascens // FOTO: @cfvng

En l’encontre que va tancar la jornada a l’Alumnes Obrers, el Vilanova es va imposar per 2 a 0 al Vista Alegre. Segon triomf consecutiu dels vilanovins que els porta fins a la sisena plaça i entren de ple en la lluita per l’ascens. Pel que fa al partit, els locals van fusellar la porteria rival per primer cop al minut 37. Córner centrat des de l’esquerra i el capità Codina remata de cap al fons de la porteria.

No seria fins al minut 69 quan el partit quedaria sentenciat. El porter visitant Egea va realitzar una increïble aturada que va caure als peus de Víctor Morillas que no va perdonar.

El partit que s’havia de jugar entre el líder Viladecans i el Tàrrega ha quedat ajornat per les obres que s’estan portant a terme al Municipal de Viladecans i es jugarà el pròxim dia 1 de Maig.