El futbol no descansa ni en el ‘Pont de la Puríssima’

Setmana carregada de competició per al futbol català. Fase nacional Copa Regions,  Copa del Rei, Lliga i multitud de partits ajornats, que per això estava reservada aquesta data en el calendari de la Federació Catalana,  marquen un ‘Pont’ de rècord en la Puríssima

MANUEL SEGURA
msegura@futbolcatalunya.com

Sabadell B, en acción // FOTO: ROGER BENET
Sabadell B, en acción // FOTO: ROGER BENET

Poques vegades es pot dir que una jornada de competició comença tal dia com aquest dimecres,  4 de desembre, i acabarà el proper 29 de gener. Però serà així i la 17ª jornada de Segona B (Grup III) es veurà alterada per la irrupció festiva de la Copa del Rei en setzens de final. De fet,  la Fase nacional Copa Regions, la Copa del Rei i la jornada de Lliga en Segona B es veurà complementada també amb la 14ª en la Divisió d’Honor juvenil.

UNA COPA INNOVADORA

Així l’han venut els organitzadors, és a dir, la Federació Espanyola de Futbol. Els partits d’ANADA d’aquests 1/16 de final són els següents:

Divendres, 6 (12 hores) LLEIDA ESPORTIU- Betis

Dissabte 7 (16 hores) SANT ANDREU-At. Madrid

Dissabte 7 (18 hores) GIRONA-Getafe

Domingo 8 (17 hores) NÀSTIC TARRAGONA-València

La notícia en la Copa està centrada tant en la preparació dels partits dins del terreny de joc com fora. Mentre a Lleida anuncien que ja s’han superat les 5.000 entrades, en el Narcís Sala esperen que les properes hores puguin ser definitives per a una recaptació important. Aquest dimarts es tanca amb una venda de dos terços de les entrades (des de 25 a 55 euros) pel que encara hi ha bitllets per qui desitgi no perdre’s la històrica visita dels blanc-i-vermells.

EL NÀSTIC JUGA LLIGA AQUEST DIMECRES

Pendent també d’aquest encreuament en la Copa enfront del València, els de Vicente Moreno acudeixen aquest dimecres al invicte Elx Ilicitano (6 victòries  i 2 empats) per mesurar-se al filial il·licità amb el golejador Cristian Herrera entre els convocats. Els granes busquen el seu segon triomf fora del Nou Camp i ho faran sense els lesionats o sancionats  Xisco Campos, Marcos, Rocha, Juanjo i Jean Luc.

El xoc d’aquest dimecres és el primer d’aquesta anormal jornada 17ª que tindrà 2 partits en dissabte (7), 3 en diumenge (8) i 4 al gener del 2014 (2 el 22 i 2 més el 29). És el ‘preu’ que han de pagar per poder viure una Copa del Rei els ingressos de la qual esperen anivellin pressuposats. Gairebé dos mesos per complir una jornada.

COPA REGIONS UEFA

Un altre punt d’interès per al futbol català es viurà a Cornellà. Cita important per al futbol amateur encara que sembla que interessi més als seus propis protagonistes que a altres implicats al món del futbol i que ho contemplen des de la llunyania. La Federació Catalana facilitarà la concentració de la selecció amateur des d’aquest dimecres (primer entrenament), dijous, divendres (partit contra Aragó, 11 hores) i diumenge (xoc contra Illes Balears, 11 hores).

A tot això cal afegir els innombrables partits dels quals Futbolcatalunya anirà informant a través del seu compte de Twitter durant tots aquests dies corresponents a les categories de Primera i Segona Catalana, Divisió d’Honor Juvenil i la resta del futbol base català.