El ‘dos de dos’ ja només és cosa de tres

Viladecans, Vista Alegre i Mollerussa es queden sols al capdavant del grup 2 de Primera Catalana mentre que Gavà i Lleida Esportiu B encara no saben què és guanyar

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Golejada del Viladecans que el porta a co-liderar la classificació // FOTO: @UD-Viladecans
Golejada del Viladecans que el porta a co-liderar la classificació // FOTO: @UD_Viladecans

Dissabte a la tarda, entraven en competició 2 dels 6 líders. Vista Alegre i Mollerussa afrontaven els seus respectius partits amb la intenció de guanyar i consolidar-se al capdamunt de la classificació.

La jornada es va obrir al Municipal de Cambrils on dos equips, recentment ascendits, com Cambrils i Mollerussa, es veien les cares. Els visitants que van donar la sorpresa la setmana passada en vèncer a l’EFAC, es van plantar a terres tarragonines per fer-se amb els seus tres primers punts lluny de casa. Dit i fet. Raya al minut 7 va encaminar la victòria amb el primer gol. Entrada la segona part, Segura va empatar el matx mentre que Álvaro, quan faltaven 2 minuts pel 90, va tornar a posar per endavant als seus en el que significava el segon triomf pels del Pla d’Urgell.

Tot i el gol de Vargas, el Tàrrega no va poder amb un Vista Alegre superior // FOTO: Facebook UE Tàrrega

Segona victòria i nova golejada pel Vista Alegre, el qual s’està mostrant intractable en aquest inici de lliga. Aquest cap de setmana, els de Castelldefels van rebre a casa a un Tàrrega a la recerca del seu primer triomf. Els locals no van donar gaires opcions al seu rival que va veure com al minut 20 ja perdien per un contundent 3-0 amb un doblet de Fran als minuts 4 i 11 i un gol en pròpia porta de Fabregat al 20. Just abans del descans, Delgado va deixar sentenciat l’encontre aconseguit el quart pel seu equip. L’únic gol visitant va ser obra de Vargas al minut 80 quan els de l’Urgell jugaven amb 10 per l’expulsió de Daniel al minut 68 després per doble amonestació.

El Viladecans no perdona

Un 0-4 també li va endossar el Viladecans (co-líder) al Sant Ildefons a un Municipal de Sant Ildefons que es va vestir de gala per presenciar el derbi. Els primers 45 minuts van estar protagonitzats per una gran igualtat per part de tots dos conjunts i, tan sols el gol d’Iván García a centre de Roger al 45 va desfer el 0-0 inicial. A la segona meitat, els visitants no van tardar en ampliar diferències gràcies al gol de Xavi Arias a pilota aturada al minut 48. A partir d’aquí, els locals van pujar el ritme i van tenir l’1 a 2 en les botes de Fabra però del possible 1 a 2 es va passar al 0-3 obra de Dani al 76 després d’una gran jugada personal d’Erik. El gol que va tancar la golejada el va fer Gallardo al 85, de nou, a pilota aturada.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 2

D’estrena

I dels conjunts que han fet un ple de victòries passem als que, en aquesta jornada, han estrenat el seu caseller de punts. Dos equips, mateix resultat i tres punts d’or.

Primera victòria de l'EFAC en imposar-se per la mínima al filial lleidatà // FOTO: @Efac1926
Primera victòria de l’EFAC en imposar-se per la mínima al filial lleidatà // FOTO: @Efac1926

L’EFAC va tornar a disputar un derbi lleidatà, aquesta vegada, contra el filial del Lleida. Un encontre amb els dos implicats obligats a guanyar per no despenjar-se de la capçalera de la taula. Al Municipal d’Almacelles, un solitari gol d’Amine al minut 37 en enviar al fons de la xarxa un passi al segon pal de Chipi, va ser suficient perquè els locals sumessin els tres primers punts de la temporada.

Mateix resultat es va viure en el partit entre la Montanyesa i les Borges Blanques. Els homes de Manel Cazorla van sortir al Municipal de Nou Barris molt endollats i dominant des del primer minut. Aquest domini, encara es va fer més obvi quan Aitor al minut 13 va aprofitar uns rebutjos per perforar la porteria barcelonina. Un gol que, a la postre, seria decisiu. Durant els segons 45 minuts, els locals van apretar a la recerca de l’empat però la bona defensa dels visitants van evitar que el resultat es mogués.

Inici perillós

Situació completament oposada es viu al Gavà qui amb la derrota d’aquesta jornada al Nou Congost, encara no sap què és puntuar. Tot i que els blaugrana es van avançar al marcador amb el gol d’Euge al minut 18 en aprofitar una gran passada de Joan Vázquez, els locals es van anar fent amb el control del partit i a la mitja hora, Noah va igualar el matx amb un gol de cap en anticipant-se a la defensa. Amb l’1 a 1 es va arribar al descans. A la represa, un doblet de Florent al 71 i 76 va capgirar el resultat culminant la remuntada manresana.

Empats polèmics

Els dos darrers encontres de la jornada van acabar amb dos empats molt polèmics per culpa de dos penals, un xiulat i un no i que no van deixar gens contents als conjunts, possiblement, perjudicats.

Balaguer i Rapitenca (els dos amb un punt) es van citar al Municipal de Balaguer amb un objectiu comú: sumar la primera victòria. Els visitants van colpejar primer quan Sabaté va convertir la pena màxima xiulada sobre Bryan fent pujar el 0-1 al marcador. Ja a la segona meitat, al minut 52 Adri va controlar una pilota rebutjada per la defensa per igualar el matx. Un minut abans del final, els rapitencs van demanar un altre penal sobre Bryan però ni l’àrbitre ni els seus assistents el van xiular. Una decisió molt polèmica i que li va costar l’expulsió amb vermella directa al tècnic ebrenc Camarero per les seves reiterades protestes.

Igualtat en un matx que va finalitzar amb polèmica // FOTO: @CE-Jupiter
Igualtat en un matx que va finalitzar amb polèmica // FOTO: @CE_Jupiter

Guió molt semblant es va produir a La Verneda on Júpiter i Igualada van signar taules. En un matx molt equilibrat, els dos conjunts van voler tenir el control del partit i de l’esfèric, encara que cap dels dos va aconseguir imposar-se al seu rival. Amb aquesta igualtat, els gols van tardar en caure i no van arribar fins als últims minuts. Martí Just al 72 va obrir la llauna pels igualadins però l’alegria no els va durar gaire als de l’Anoia, ja que Coro al 87 gràcies a un penal per mans, inexistents segons els visitants, va establir l’empat definitiu.

La segona jornada encara serà oberta fins l’1 de novembre, que és quan es jugarà el Vilanova-Andorra. Els tricolors, amb presència majoritària a la selecció del país, hauran d’ajornar uns quants partits aquesta temporada. Aquest és el primer d’ells…