El delegat Espasa ‘passa’ de la Copa Lleida

Si Mollerussa i At Lleida no acorden la manera d’assumir les despeses d’una semifinal de la Copa Lleida i el delegat de la FCF, Josep Maria Espasa, manté una decebedora i constant inacció, no hi haurà semifinal i sí una vergonya de gestió

El delegat digital Josep María Espasa ni ofereix ni troba solucions a Lleida // FOTO: FCF
El delegat digital Josep María Espasa ni ofereix ni troba solucions a Lleida // FOTO: FCF

@ManuelSeguraM

At Lleida i Mollerussa haurien d’enfrontar-se aquest diumenge al Ramon Ferrús en partit corresponent a la semifinal de la Copa Lleida 2021, però una discrepància per posar preu al seguidor visitant i la ‘política d’estruç’ del delegat digital Josep María Espasa ha fet la resta.

Duríssima nota del conjunt del Pla d’Urgell publicada aquest passat divendres i rotunditat manifesta perquè, o l’entrada és gratis per al seu soci i seguidor, o no es presentaran el diumenge a les 18 hores.

Encara que les relacions entre els màxims dirigents de les entitats (Xavi Batalla i Jaume Vallverdú) són correctes, a ningú escapa tampoc una certa incomoditat. Després del fitxatge del nou tècnic del At. Lleida, Josep María Turull, i de 6 futbolistes, procedents de Mollerussa, la situació no és molt plàcida; no obstant això, sembla que aquest fet queda com a segon o tercer detall.

EL DELEGAT ESPASA ‘PASSA’

La veritat és que la normativa de la FCF, organitzadora de la Copa Lleida, permet cobrar entrada als clubs locals i repartir-se les despeses per arbitratge. La diferència és que amb la presència de Jordi Terés es va aconseguir un acord de cavallers i ningú cobrava un euro i s’assumien despeses perquè l’aficionat pogués gaudir d’una festa.

El president del Mollerussa, Jaume Vallverdú, en la llotja al costat d’Espasa // FOTO: FCF

Ara, Espasa ‘passa’ de tot i es limita a recordar el que diu el reglament sense buscar una via de sortida, per això assumeixen la responsabilitat els clubs.

MOLLERUSSA, NOMÉS GRATIS

Segons Vallverdú, “defensem als nostres aficionats, no hem anat mai a un camp on es cobrés, ni, per descomptat, nosaltres l’hem fet a casa”. Per aixó, “ara no entenem que ara s’hagi de pagar i que només afecti els nostres aficionats”, declara el màxim dirigent del Mollerussa parlant de la Copa Lleida.

Vallverdú admet que “ells tenen despeses i els han d’assumir i nosaltres entenem que no, tret les despeses de seguretat encara que també tenen l’avantatge de jugar a casa; per aquesta raó, si fora a partit doble, no diria res”.

La realitat diu que “des de dilluns estem parlant amb Xavi Batalla i, si rectifiquen amb entrada lliure, anirem. Jo tinc problemes amb els meus jugadors perquè volen anar a jugar, igual que els seus, segur”.

I què fa el delegat federatiu Espasa?. Resposta de Vallverdú: El diu que no pot fer res, que no pot obligar a ningú.

Xavier Batalla, president de l'Atlètic Lleida  // FOTO: At. Lleida
Xavier Batalla, president de l’Atlètic Lleida // FOTO: At. Lleida

AT LLEIDA, MOLT ESCRUPOLÓS

Xavi Batalla, president de l’Atlètic Lleida, sí que mostra la seva sorpresa per la reacció del veí. “Parlem amb tothom i l’FCF ens va dir que la reglamentació diu que es pot cobrar i que podríem fer el que volguéssim”, comenta. Es més, afeigeix que “després va arribar el divendres la nota del Mollerussa encara que les despeses de seguretat són per a nosaltres”.

Batalla admet que moltes vegades no s’ha cobrat de la mateixa manera que enguany sí que s’ha fet, per exemple, a Cervera. És clar que ara el responsable de la FCF, Josep Mª Espasa, desapareix del problema. “Si l’FCF assumís aquestes despeses, no cobraríem; som triple escrupolosos, preguntem diverses vegades i informem a tots. Algun, per inacció, no es decideix”.

At Lleida i Mollerussa van pactar el dilluns 13 un preu de 4 euros per als socis visitants 5 per a l’aficionat normal i un paquet de 20 gratuïtes per a compromisos del club del Pla d’Urgell.