El Covid no pot amb el Torneig de l’Estany

Malgrat les dificultats afegides que implica organitzar un torneig amb el virus present, el CE Banyoles ha decidit mantenir una nova edició del Torneig de l’Estany, per seguir amb la tradicional cita de ja 51 anys de torneig

JORDI GRIFOL @JordiGrifol
Banyoles, Torneig de L'Estany
Un històric entre els històrics continua viu!!!! // FOTO: CE Banyoles

La 51a edició del Torneig de l’Estany, un dels més antics del futbol català, es podrà celebrar aquest any. Tot i que la pandèmia ha fet perillar aquesta edició del torneig, finalment es podrà dur a terme els dies 15 i 16 de setembre, tot seguint els protocols i les mesures sanitàries corresponents. La UE Olot, el Llagostera i la UE Figueres, seràn els participants d’aquesta edició juntament amb el CE Banyoles, l’amfitrió.

El format del torneig serà el mateix que l’any passat, un quadrangular amb semifinals i final. El primer dia, es disputaran les semifinals entre Llagostera-Figueres (19:30h) i Banyoles-Olot (21:30h) i l’endemà, el partit per decidir el tercer lloc (19:30h) i la final (21:30h).

Mentre altres tornejos, com l’Històrics, han acabat ajornats per l’any vinent, des del CE Banyoles han optat per tirar endavant i no deixar perdre la tradicional cita.“Cal mantenir viu un dels tornejos més antics de Catalunya“, explica el president del Banyoles, Pau Teixidor. Malgrat que normalment el torneig es celebrava a principis d’agost, com que la temporada començarà més tard, l’essència de la competició serà la mateixa, donar el tret d’inici de la pretemporada.”Val més tard que mai per no perdre el fil”, afegeix.

Olot, Barça B. Tornei L'Estany
L’Olot i el Barça B, a la pasada edició   // FOTO: UE Olot

PÚBLIC, SÍ, PERÒ AMB SEGURETAT

Seguint l’exemple de clubs com la Guineueta, el Sants o el CE Manresa, a la graderia de l’estadi Miquel Coromina i Morató hi podrà haver públic. Això sí, s’hauran de seguir una sèrie de protocols per tal de garantir la seguretat de tothom. Just davant de la graderia, es durà a terme un registre de qui entri al camp, s’haurà de firmar un document d’autoresponsabilitat i es prendrà la temperatura. L’entrada serà gratuïta però l’aforament serà limitat.

Els protocols a seguir els va dictar la Federació Catalana al juliol, on s’indicava la fòrmula que s’ha de seguir per tal de permetre l’accés de públic als estadis: ús de mascareta, distància de seguretat i registre de temperatura, com ja s’ha pogut veure a diversos camps. Els clubs encara s’estan adaptant a tot plegat. El responsable de comunicació del Manresa, Francesc Sòria, explicava les dificultats extra que els suposa als clubs fer efectius els protocols.

UE Banyoles i el Barça B, al 50è Torneig de l’Estany // FOTO: Diari de Girona

EL FIGUERES, REI DEL TORNEIG

L’any passat, el Barça B va ser el campió del 50è aniversari del torneig, superant a la final al Figueres per 4-0, amb el hat-trick d’un jugador que és a l’ordre del dia, Ansu Fati. Aquest any, el torneig comptarà amb els mateixos equips, però canviant el Barça B pel Llagostera. Així doncs, la copa es quedarà a la demarcació gironina sí o sí. El dimarts i dimecres 15 i 16 de setembre, es disputaran els partits corresponents.

Fins el moment, la Unió Esportiva Figueres és l’equip que més tornejos ha guanyat, fins a quinze, essent campió per primera vegada en la novena edició, el 1977. L’Olot acumula nou trofeus i el Banyoles quatre, mentre que el Llagostera hi participarà per primera vegada.